Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meddig vállaljon egy anyuka...

Meddig vállaljon egy anyuka gyereket, ha egy kissé molett?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdem,mert egy kicsivel több vok mint 100kg és nagyon félek,ha terhes lennék,akkor még kövérebb leszek,de amúgy meg szeretnék még egy babót!most lesz 2 éves a kislányom!
2011. jún. 14. 15:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút nem bunkóságból kérdezem, de nem tudnál fogyni egy picit!

A babának sem lenne jó a nagy súly!

2011. jún. 14. 15:08
 2/10 anonim ***** válasza:

Vallalhatsz, ha a peteeresed rendben van, de oda kell figyelned.

Es nem kellene halogatni a dietat, nincs mire varni. Elkezdheted most is. Nem kell drasztikus meretkben, csak jo lenne mar most ahhoz a taplalkozashoz szoktatnod magad, amit terhesseg alatt is javasolni szoktak a tulsulyos kismamaknak. (Nem tudom, hogy milyen magas vagy, de kb 180 centis magassaghoz is mar tulsulynak szamit 100 kg is, afelett meg foleg, szoval ha 180 cm alatt vagy, akkor erosen tulsulyos vagy, elobb-utobb lepned kellene ez ellen az egeszseged miatt, nem az esztetika az elsodleges cel. Ne haragudj, nem bantani szeretnelek, csak tanacsot adni.)

Szoval a lenyeg az, hogy sok feherje, sok rost, azaz sok gyumolcs, zoldseg, de foleg azok, amiknek nem magas a szenhidrattartalma (tehat ne banan lehetoseg szerint egesz nap, de modjaval azt is lehet).

Terhesseg alatti tulsuly eseten az orvosok tobbsege a cukorbeteg kismamaknak valo dietat szokta javasolni, az mar terhesseg alatt sem arthat, altalaban a 150-175 g-mosat. Azert is lenne jo terhesseg alatt belekezdeni, hogy addigra megtanuld rendesen, hozzaszokj es ne terhesen erezd hatalmas sanyargatasnak.

Es a helyedben en eloszor olvasassal kezdenek. Keress ra google-ban, rengeteg leiras van, meg kell hogy ertsd hogyan mukodik a tested, mi az egeszseges taplalkozas, mire miert van szukseg, ha atlatod, akkor egybol a jo dolgokat fogod enni. Csatlakozhatsz forumokhoz is, biztosan van forum dietazo kismamaknak, nem hiszme, hogy nem engednenek be, ha elmondanad, hogy te meg nem varsz babat, de szeretnel toluk tanacsot kerni. es persze akaraterot.

2011. jún. 14. 15:13
 3/10 anonim ***** válasza:
57%

a kissé molettől azért a 100 kiló felett távol áll.

Saját érdekedben is fogynod kéne, hiszen nyilván jól tudod milyen veszélyeket rejt egy ekkora túlsúly. És gondolnod kell a gyerekedre is, akinek sokáig szüksége lesz rád és nem egy lerobbant emberkére, akit ápolhat felnőve.

Egyébként pedig én valóban kissé molett vagyok, 62 kiló és nem híztam a terhességem során semmit, volt 10 kiló plusz, ami azonnal le is ment, ahogy megszületett a babám. Szóval a terhesség nem indoka, hogy még kövérebb legyél.

De egyébként nyugodtan vállalhatsz gyereket, én nem a súlytól tenném függővé, bár bizonyos rendellenességekre nagyobb a kockázat és az ultrahang pedig nem világítja át a hájat így gyakorlatilag ultrahangos vizsgálat nélkül, vaktában kell kihordanod- de ez sem akadály, hiszen pár évtizede mindenki így csinálta.

De a legjobb lenne ha lefogynál az újabb terhesség előtt, pláne ha neked a terhesség egyenlő a zabálással (kettő helyett együnk) és a hízással.

2011. jún. 14. 15:32
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én 175 cm vagyok, 98 kg-mal lettem terhes. Összesen 14 kg-ot híztam, pedig nem tagadtam meg magamtól semmit, és nagyon édesszájú vagyok. Terhességi diabéteszem volt, egy kicsit tudtam csak visszafogni magam. A lányom 4300 g-mal született, és 97 kilósan jöttem ki a kórházból. Most 90 kiló vagyok, és tervezzük a 2. babát.

Csak arra figyeltem, hogy kevés szénhidrátot egyek.

Kevés kenyér, tészta, krumpli, édesség szinte nulla.

Zöldséget, gyümölcsöt többet ettem, tejtermékből (sajt, túró, natúr joghurt) és húsokból bármennyit ehetsz.

Sok sikert!!!

2011. jún. 14. 15:35
 5/10 anonim ***** válasza:

3. vagyok.

Az UH-nál nálam mindent láttak!

2011. jún. 14. 15:37
 6/10 anonim ***** válasza:

Bocsi, nem tudok számolni :)

Szóval a 175 cm-es válaszoló voltam :)

2011. jún. 14. 15:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Bár szerencsére én kicsit kevesebb vagyok, de mindenképp diétázom, mert nem szeretnék különösebb túlsúllyal nekiugrani a második terhességnek. A saját és a babám érdekében. A jó cél érdekében megéri mellőzni a finom falatokat. :)
2011. jún. 14. 16:08
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

62kg molett? Hacsak nem 150cm vagy. A 62 kg egy 165cm-es magassághoz IDEÁLIS testsúly. Írd be a testtömeg index számolóba és meglátod. Olyan 70kg-tól számít molettnek.

Kedves Kérdező

Arra gondolj, hogy a gyereke(i)det fel kell nevelni. És ahhoz a 100kg-os testsúly nem a legideálisabb.

Valamint arra, hogy a gyerekek szeretik, ha csinos az anyukájuk.

De én sem megbántani akartalak.

2011. jún. 14. 16:19
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező.

Az esztétikum szerintem most mindegy,ha téged nem bánt a súlyfelesleged.

De az egészség az nem mindegy.

100% hogy te is tudod,hogy nem egészséges az a testtömeg,amivel rendelkezel,még várandósság nélkül sem.

Az én legjobb barátnőm is 100kg felett van,neki még nincsen gyermeke.

Ő nem tud lefogyni,évek óta mindent próbált már. Igaz,ő 180 cm magas,és vastag csontozatú is,de emellett azért van rajta bőségesen felesleg.

Ő is aggódik,hogy így hogy lesz gyermeke.

Na,mindezt csak azért írtam le,hogy elmondjam,van egy olyan vizsgálat,ahol megmondják,hogy neked egyénileg mely ételek teszik a legnagyobb kárt az emésztésedben,és mely ételek azok,amik miatt fokozódik a zsírlerakódás,mert hátráltatják az anyagcserédet.

Most végre úgy tűnik,beindult nála a fogyás.Nagyon lassan.

Nézd,én azt mondom,hogy ha szeretnél másik babát,akkor inkább még előtte próbálj meg legalább valamennyit leadni.

Vissza fog jönni terhesség alatt,de akkor ugyebár nem fogyózhatsz,és legalább az jön vissza amit előtte leadtál.

Ja,és a másik,hogy fogyózni nem lehet terhesség alatt,de diétázni igen,van úgynevezett terhes diéta,keress rá a neten. Ezzel kicsit vissza tudod majd fogni a kilókat!

Sok sikert,boldogságot és egészséget kívánok nektek!

2011. jún. 14. 16:52
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ,igyekszem betartani csak elég nehéz!meg az is a baj,hogy mi alapból duci család vagyunk és volt kitől örökölnöm,de ez van.köszi még egyszer!
2011. jún. 15. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!