A férjem állandóan a hobbijával foglalkozik. Ez normális?
Egyébként megmondod neki konkrétan hogy mit csináljon? mert az úgy nehéz ám, hogy nem is tudja mit kéne tenni. Azt meg ne várd hogy leül egy székre és lesi hogy mégis miben segíthetne neked :)
Kezd kisebb dolgokkal. " Laci figyelj, légy szíves segíts kipakolni ezt a szekrényt, mert ki akarom pucolni" akkor odamegy és addig segít ameddig ez a meló tart. aztán lelép a műhelybe. És megköszönöd neki. Aztán másnap megint valami. Mindig pontosan és egyértelműen meg kell neki mondani hogy mit vársz tőle.
Az egyik előző Önző Pasi válaszoló :) meg nem biztos hogy helyesen teszi, hogy nincs barátnője. Én például pont ilyen pasit keresek, akit nem nekem kell folyton szórakoztatni. Én mindig olyan pasikba botlottam akik folyton a szoknyámon akartak ülni, és engem meg ez idegesít. Én is sokszor szeretek magam lenni, és nem akarok a másikra figyelni. :) Szóval vannak ilyen nők is, úgyhogy ilyet kell keresni.
32/N
Apukám is szinte csak a hobbijának élt, a focinak. Focizni a szabadban, focinézés a tv-ben, meccsekre járás...
Ettől függetlenül szerette anyukámat és szeretett minket is.
De a meccs az meccs volt és kész.
Anyukám elfogadta őt úgy ahogy volt, focimániásan.
Nem lehetett mit tenni, nem lehetett vele beszélni, mert nagyon szerette a focit. S ha megkérdeztük, hogy fontosabb-e nálunk a foci, akkor nézett, hogy milyen hülyeségeket beszélünk...
Most már nincs köztünk az apukám, és tudod nem bánnám, ha itt lenne és egyfolytában meccset nézne, csak lenne itt velünk! :(
Ha téged nagyon zavar a dolog, akkor beszélj vele, és bár lehet, hogy nem fog megváltozni, de lehet hogy legalább meg tudod az okát, hogy miért választja inkább a motort.
Múltkor volt egy hasonló kérdés, csak ott a nő nem foglalkozott a férfivel a hobbija miatt és a férfi panaszkodott itt az oldalon.
Akkor a nők a férfit okolták, hogy nem tudja mi kell a nőnek biztos, hát most én is ezt mondom : nem tudod mi kell a férfinak:)
A 14:33-asnak tökéletesen igaza van. MInden férfinak van valami fontos hobbija, ami sokszor rosszabb esetben előrébb kerül a rangsorban...tudom miről beszélek...nekünk egy 2 éves kislányunk van, a párom hétköznap 9-fél10re jár dolgozni, ezt még be is nyelem, mert tudom, hogy értünk teszi, megvannak a célok, ez az ára...VISZONT minden hétvégén menne pecázni, és ha itthon is van, nem lehet vele másról beszélgetni csak erről, agyilag totál nincs velünk mert mindig jönnek az ihletek...sokszor én is totál kivagyok, de igyekszem csöndben maradni, mert
1)van a mondás, hogy a sikeres pasiknak mindig okos nő van az oldalán -ez nekem lefordítva annyit tesz, hogy hagyjam kiteljesedni, ne korlátozzam, alkosson teremtsen és meglesz a gyümölcse
2)tényleg nagyon sokat dolgozik, és ebben tud pihenni, akkor isten ments, hogy elvegyem tőle
viszont tényleg nagyon hiányzik, sokat sírok emiatt, én nem járok sehova, de tudom, hogy egyszer jobb lesz. Akkor ha sikerül véghezvinnie azt, ami ezzel az egésszel a célja.
Én azt tanácsolom, hogy beszélj vele a motorokról, mi a terve, mit szeretne vele elérni, hisz nyilván azért foglalkozik vele olyan sokat, mert van egy terve. Így neked is könnyebb elfogadni talán, vagy akár még szívesebben is segítesz neki a műhelyben ha lepasszolod a gyerekeket vagy ilyenek. Nekem is nehéz, kiatartást kívánok, jobb mint ha gépbe dobálná a pénzt, vagy csajozna vagy akármi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!