Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem állandóan a hobbijáva...

A férjem állandóan a hobbijával foglalkozik. Ez normális?

Figyelt kérdés
A férjemnek van egy hobbija. Amikor hazaér a munkából, már megy is ki a műhelybe és motort bütyköl. Ha véletlenül bejön, akkor a számítógép előtt ül és motoros oldalakat vagy fórumokat néz. Hozzám nem is szól, a gyerekekkel is keveset foglalkozik. Vacsora után is még vagy a műhelyben szerel, vagy számítógépezik, este 10-ig. Utána a TV előtt bambul, majd lefekszik. Nehéz így.
2011. ápr. 5. 13:21
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Én úgy gondolom, sokszor bekapcsolódtam már a hobbijába.Voltam vele motoros találkozón, börzéken stb. De sajnos, ő SOHA nem érdeklődött a számomra fontos dolgok iránt, ha elvittem magammal egy engem érdeklő eseményre, látványosan unatkozott.
2011. ápr. 5. 13:49
 12/27 anonim válasza:
43%

A nőknek soha nem jó semmi...ha dugni akar, az a baj, ha nem akar dugni, az a baj.

Szerintem a nőknek lételemük a hiszti.

2011. ápr. 5. 13:52
 13/27 anonim ***** válasza:
73%
Lehet,hogy valami nagy dolgot talál fel a műhelyben éppen(a motorok terén),és azért bújja az internetet is folyton.Légy kicsit türelmesebb,egyszer lehet hogy elér valami eredményt,és akkor abbahagyja:)
2011. ápr. 5. 13:52
 14/27 anonim ***** válasza:
83%

Ezt a típust úgy hívják, hogy önző. Tudom, mert én is ilyen vagyok, ezért nem vagyok kapcsolatban. Nekem szükségem van a hobbimra, a szabadságra, hogy a magam ura lehessek, és magam szabjam meg az időbeosztásom. Nem tudnék úgy élni, hogy csak akkor foglalkozhassak kedvenc dolgaimmal, amikor arra egy kis idő marad a gyerek mellett, vagy olyan dolgokat kelljen csinálnom, amiket nem akarok, mert a nőnek éppen ahhoz van kedve. Ismétlem, ezért egyedül is vagyok. Ha valakinek családja van, akkor ezek a dolgok automatikusan másodlagossá válnak... a többségnek. A maradék pedig a kezdeti lelkesedés után visszaesik ebbe az önző állapotba, közben a kapcsolata tönkremegy, hiszen a családja alig látja. Nem sok jóval biztatlak. El kell érni nála, hogy felismerje, hogy ha nem változik, akkor a családját elveszíti. Jelenleg ebbe bele sem gondol, mert elképzelhetetlennek tartja. Akkor szoktak először észbe kapni, amikor már nem főzöl rá, nem mosol, vagy vasalsz, hanem azt mondod: "Ha te azzal foglalkozol, amivel akarsz, akkor én is csak azzal fogok, tehát mostantól minden rád vonatkozó háztartási munkát felfüggesztek. Ha hazajössz, majd főzöl magadnak, mosol magadnak, engem csak saját magam és a gyerek fog érdekelni. Én is tudok önző lenni, ha ez kell."

Ha ez sem segít, akkor semmi.

2011. ápr. 5. 13:57
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát amíg nincsenek nagy veszekedések köztetek és azért odabújik, csak te érzed magad mellette magányosnak,

és tényleg otthon bütyköl s nem nőzik, addig még olyan nagy baj nincs, vagyis szerintem innen még helyre hozható a dolog emberséges módon.

Szerintem próbálj meg vele beszélni. Úgy, hogy mondd meg mi hiányzik és miért rossz neked ez a helyzet.

Vagy játékos módon vedd el a műhelykulcsot, és mondd, hogy akkor kapja vissza, ha téged is bütyköl, nem csak a motorját. :-)

Meg adjál neki feladatot a gyereknevelésből! Néha bízd rá őket, hogy tudja milyen az.

Vagy ahogy mondta, válassz magadnak te is hobbit, mondjuk horgolást. De ahhoz feltétlen el kell menj horgolótanfolyamra. Tehát elmész néha-néha és addig foglalkozzon ő a gyerekekkel.

Ilyesmik...

Csak az a lényeg, hogy a párbeszéd megmaradjon és ne menjen át az egész zsarolásba, fenyegetésbe, stb.

2011. ápr. 5. 13:57
 16/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket. Igenis, egy önző alak, mert mindig azt csinálja, ami neki jó. Mindig egyes szám első személyben beszél. Csak ő létezik és más nincs.
2011. ápr. 5. 14:00
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem ti vagytok a szomszédaim? :)

A pasi ott is egyfolytában kint van az udvaron a kis műhelyében, és este 10ig szerel...már néha idegbajt kapok tőle, mert ráadásul hangos is.

Önző a férjed, de sajnos nem egy ilyet ismerek, ahol fontosabb a hobbi, mint a család. Ezt én sem tartom helyesnek, de ettől még lehet jó ember is az illető, csak eltévedt a fontossági sorrendben...

Mondanám, hogy beszélj vele, de tudom, hogy nem lehet, mert ha valami fontos, akkor az fontos neki és punktum. Nem lehet könnyű neked.

2011. ápr. 5. 14:08
 18/27 anonim ***** válasza:
72%
"Igenis, egy önző alak, mert mindig azt csinálja, ami neki jó." -Más szavakkal az illető okos, nem befolyásolják azok a hülyeségek, amik a legtöbb ember életét pokollá tudják tenni. Amennyiben eléred, hogy jó legyen neki akkor, amikor veled van, vagy a gyerekekkel játszik, akkor azt (is) fogja tenni. Még szerencse, hogy a férfiak (néha) ilyen egyszerűek. A megoldás ott a kezedben. :D
2011. ápr. 5. 14:09
 19/27 anonim ***** válasza:

Ha a férjed régen is ilyen volt, akkor miért mentél hozzá, ha nem tetszik, hogy nem foglalkozik veled.

Ha régen nem ilyen volt, akkor MELLETTED lett ilyen, mi az oka? Az okot kéne megszüntetni. Mi elől menekül a hobbijába?

2011. ápr. 5. 14:18
 20/27 bucibabuci válasza:

mintha én írtam volna ki a kérdést!

Csak az én férjem 2 nap munka, a többi meg a garázs, ami ok, hogy szerel mindenkinek, de sajnos ingyen, mert szereti csinálni, (sajna ki is használják, de nem érti meg), szerinte én mindig kötekedek.

A házban számítógépezik, ajd tv-t néz, 2 gyerekkel el van, míg jól vselkednek, de nem merek semmi nagy munkába belefogni, mert mihelyst veszekednek otthagyja őket.

2011. ápr. 5. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!