Mit gondolsz az internetes társkeresésről? (Kérdőív)
A társadalomismeret érettségimhez kell egy kérdőívet készítenem a digitális, neten kialakuló párkapcsolatokról.
1. Mi a véleménye az interneten történő ismerkedésről, párkeresésről?
2. Próbált Ön már valaha így partnert találni?
3. Lát-e rá esélyt, hogy a továbbiakban ilyen módszerhez folyamodjon? Miért?
Legyetek szívesek a korotokat, a nemeteket és a jelenlegi családi állapotokat is feltüntetni!
Előre is köszönöm a segítségeket!
1. Kockázatokat rejt magában, de számomra ez a lehetőség szimpatikus.
2. Igen, két alkalommal ebből lett egy 3 éves, és most vagyok egy 1,5 éves kapcsolatban.
3. Mostmár nem, mert megvan az akit kerestem.
23L, másfél évvel ezelőtt találtam meg társkeresőn azt akivel msot vagyok.
1. Szerintem hasznos dolog,egy lehetőség.
2. A volt férjemmel társkeresőn ismerkedtem meg, azóta az a kapcsolatom sajnos tönkrement. A mostani párommal szintén társkeresőn találkoztam és nagyon boldogok vagyunk.
3. Nem, már nem látok esélyt rá, mert tudom, hogy megtaláltam, akit kerestem.
nő, 28
1. Kellő óvatossággal nem lehet baj belőle. Nem kell mindent rögtön készpénznek venni, amit a másik mond. De szerintem azért jó, mert könnyebben ki lehet választani a nekünk megfelelő partnert. Persze ehhez az is kell, hogy tudjuk pontosan milyen embert keresünk társunknak.
2. Próbálkoztam, de inkább csak kíváncsiságból regisztráltam. Volt 1-2 pasi akikkel váltottam pár levelet, de végül személyes találka nem lett belőle.
3. Igen, miért ne? Hisz sose lehet tudni, hol találjuk meg a nagy Ő-t:) Ezen kívül én főként olyan férfiakhoz vonzódom, amilyenekkel csak úgy véletlen nem futok össze. De ily módon találhatok ilyen férfit. Mellett szerintem pár levél, esetleg chatelés alapján le lehet szűrni, hogy érdekel-e komolyabban a másik, ha nem akkor ez kevésbé bántó, mintha 1 személyes találkozó után jövünk rá, hogy mégse ezt akartuk és lekoppintjuk az illetőt.
19/L
1. A direkte párkapcsolatot keresőknek fenntartott oldalakat nem szeretem, sosem használtam. Ellenben egy spontán kialakuló online kapcsolatnak lehet jövője a való életben is. Nem ítélem el azokat, akik így keresik a párjukat, sőt inkább biztatnám őket, mégpedig arra, hogy ne akarják görcsösen, ne lássanak mindenkiben lehetséges partnert, csupán egy embert, akit meg szeretnének ismerni, akivel jó beszélgetni. Ha az emberek képesek levetkőzni a görcsös kapcsolat-alakítási kényszert, sokkal hamarabb találnak társat akár online, és a kapcsolat tartósabb, kiegyensúlyozottabb, boldogabb lehet. Ez igaz mindkét nemre, minden korra.
2. Nem, nem próbáltam, annak ellenére, hogy a páromat így találtam meg, egy műveltségi játék keretein belül. Hónapokkal az online megismerkedés után sem akartam kapcsolatot, de végül találkoztunk, és együtt is maradtunk.
3. Nem látok, mivel ahogy már írtam, a direkte online párkeresés nem az én világom. Másrészt pedig boldog párkapcsolatban élek 6. éve.
24/N/kapcsolatban
1. Nekem tetszik, a mai rohanó világban, sokaknak csak erre van ideje.
2. Igen. Életem párját egy társkeresőn találtam meg évekkel ezelőtt.
3. Igen.
1. Kényszerűségből, óvatosságból és lustaságból folyamodnak ehhez emberek.
2. Igen.
3. Igen, ha végképp nem lesz más esélyem.
24 f , egyedülálló
Sajnos sok a kamuregisztráció a társkereső oldalakon. Pl: olyan pasik akik szórakozásból női fotóval és névvel regisztrálnak. Vagy pl: barátnőjük fotójával, mert kíváncsi mennyire lenne kapós a csaja.
Én az idősebb kategóriából kerestem nőt, egyenlőre még nem sok sikerrel. De jelenleg is tagja vagyok több társkereső oldalnak. Véleményem szerint a fotó nélkül regisztráltaknak esélyük sincs, mivel felmerül a kérdés ők ki elöl bujkálnak? feleségük/férjük elöl? A másik esélytelenek a "csak e-mail címre tudok válaszolni" kategória. Mert egy előfizetés kb. 500ft/hó ha még annyi pénze sincs hogy akar hódítani!?
Bővebben erről itt olvashatsz:
24/f egyedülálló
1. Van, akinek "sikerül", de én idegenkedem tőle. A személyes kontaktus nagyo fontos, a metakommunikáció sokszor többet mond ezer szónál. Arányaiban sokkal több csalódás is éri az embert,mint az ismerkedis hagyomásnyos formáinál, mely nem email (és esetleg képváltásra) szorítkozik. Messziről jött ember azt mond, amit akar, bár a zárkózottabbak kétség, akik ilyenkor fokozatosan lépésről lépésre könnyebben megnyílnak, őket talán jobban is feszélyezné a személyes találkozás, de én nem ebbe a típusba tartozom. Engem a netes társkeresés feszélyezne inkább :)
2. Nem, én magam sosem próbáltam, még akkor sem, amikor három évig nem volt komoly kapcsolatom
3. Nem hinném, de rengeteg barátom, ismerősöm él ezzel a módszerrel.
34/N kapcsolatban
1. Jómagam évekig keresgéltem a neten, különböző fórumokon. 16 évesen a chat-en, később máshogy, ez abból adódik, hogy én is nehezebben teremtek kapcsolatokat, ráadásul még lány is vagyok, tehát nem szólíthatok le csak úgy akárkit.
2 éve gyűrtem le a társkereséssel kapcsolatos félelmeimat, akkor össze is jöttem valakivel. Sajnos az nem működött.
De a jelenlegi páromat szintén neten találtam meg, viszont nem társkeresőn. Konkrétan pont ezen az oldalon.
2. Próbáltam.
3. Nem látok esélyt, mert megtaláltam életem párját. Már az eljegyzés is megvolt.
23L (kapcsolatban)
1. Szerintem ez egy nagyon jó lehetőség az ismerkedésre. Ha okosan használja az ember, akkor tulajdonképpen veszélytelen is, különösen ha egy szórakozóhelyen történő ismerkedéshez hasonlítjuk. Egy dologban nem értek egyet a legtöbb emberrel: szerintem ha valaki szimpatikus, érdemes azonnal találkozni. Így kiküszöbölhetjük annak a veszélyét, hogy hamis regisztrálókkal hónapokat eltöltsünk.
2. igen, próbáltam. De valójában alig egy órácskát beszélgettünk az interneten, aztán inkább megbeszéltünk egy randit. Sokkal jobb így :)
3. ha úgy adódik, hogy szükségem lenne rá, akkor igen, mert ez is egy lehetőség a pártalálásra. És eddig csak jó tapasztalataim vannak.
22N kapcsolatban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!