Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másoknál hogy viselkedik az...

Másoknál hogy viselkedik az anyós?

Figyelt kérdés
Most szültem 2 hete, és anyósom eljött hozzánk segíteni. Csak folyton elveszi tőlem a babát, büfiztetés címén ölben tartja, és csak akkor adja vissza, ha szoptatnom kell. A férjem kezéből is állandóan kiveszi, pedig ő csak munka után lehet együtt vele. Amúgy minden másban segít: főz, mos, takarít, kiszolgál, ha kell. Mégis várom, hogy hazamenjen végre. Másnak hogy viselkedik az anyósa hasonló helyzetben? Vagy ez a normális?
2009. febr. 27. 15:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%

Az én anyósom meg úgy viselkedik,hogy amióta megvan a gyerek még kétszer nem puszilta meg.

Kínos lehet a helyzeted,de ez még mindig a jobbik eset,mert mi a kislányommal most jöttünk haza a kórházból,és még arra sem volt képes hogy bejöjjön látogatni,sőt még fel sem hívott,hogy hazaérkeztünk e már.

Te pedig szerintem szólj neki nyugodtan,hogy néha hagyjon magatokra egy kicsit. A párodtól lehet könnyebben felvenné ha ő szólítaná meg.

2009. febr. 27. 17:45
 12/23 anonim ***** válasza:
92%

a 17:45-ös vagyok

Jelzem a kislányom lassan 4 éves.

2009. febr. 27. 17:51
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem normális ha teljesen csak magának akarja,de a te anyósod nekem nem tünik rossz indulatúnak,inkább azt nézi hogyan segítsen neked.Régi időkből maradt szokás,hogy a 6 hétgyerekágy alatt a nagymamák kiszolgáják és segítik az újdonsült anyukát.Egyszer még lehet hálás leszel neki de azt ne hagyd hogy teljesen kisajátítsa a babát,persze ne sértő módon tedd.
2009. febr. 27. 18:27
 14/23 anonim ***** válasza:
77%

Nem, ez nem normális. Ha segíteni akar, akkor végezzen el minden háztartási munkát. A gyerek viszont a tiétek: a férjedé és a tiéd. És mivel pici babáról van szó, elsősorban veled kell kialakuljon a kötődés, rád van szüksége. Lehet, hogy nem rosszindulattal teszi, és azt szeretné, ha pihennél, de ha téged zavar, akkor próbálj valahogy finoman jelezni, hogy kicsit másképp szeretnéd. Mondjuk a férjeden keresztül, hogy ne az legyen belőle, hogy "a menyem megint izél".

Utolsó hozzászólónak: igen, ez valóban a régi időkből szokás. De azt elfelejtetted hozzátenni, hogy ott bizony a babát az anyjától egyáltalán nem vették el, csak ha az anya kérte. A hat hét alatt a teljes háztartást vezették, hogy az anyának és a gyerekének legyen ideje egymásra hangolódni. És bizony megkérdezték az anyától, hogy felvehetik-e a picit.

2009. febr. 27. 18:35
 15/23 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk totál kiakadt azon, hogy első alkalommal nem ő fürdette, hanem én, a kis tapasztalatlan fiatal anyuka. Mert ehhez neki joga lett volna, mármint az első fürdetéshez. Na megmagyaráztam neki, hogy mihez van joga, ha tettszik maradhat, ha nem, akkor kifelé!

Hozzá kell tennem sohasem voltunk jóban, és ez a gyerek születése után sem változott. Nem viselem el, hogy állandóan azt bizonygatná, milyen rossz anya vagyok, csak mert nem úgy csinálom a dolgokat, ahogyan 30 évvel ezelőtt. De könyörgöm hol van az már?

2009. febr. 27. 18:41
 16/23 anonim ***** válasza:
90%

Hasonlóan volt nálunk is, mi ugyan nem lakunk egyutt, de kb. 10 km-re laknak tolunk. Pár hétig jol jott, hogy néha hozott kaját, de azt mondjuk hozta volna az anyum is...Szintén állandoan elvette tolunk a kicsit, sot, még olyat is mondott, hogy mi lehetunk vele eleget...Szegény párom, hát elég keveset van itthon...Az egész család, rokonok egymással versenyezve tartogatták, ha kellett, ha nem...Volt néhány nézeteltérésunk, mert én kb. félév után kibuktam, és megmondtam, hogy az lesz,amit én szeretnék...Azóta megint elvagyunk...általában:)

Ugyhogy van ilyen...most az a legujabb, hogy ajándékokkal probálkozik...meg kényeztetni, mert ok, nagyszulok arra vannak. Meg hogy a sogornoje unokája is jobban szeret a mamáéknál, mint anyával, mert ott mindent lehet...Néha az az érzésem, hogy ezt "fenyegetésnek" mondja és ezért próbálkozik ajándékokkal.

Sok szerencsét és békességet kívánok neked:)

2009. febr. 27. 19:59
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Az anyósom nagyon kedves, de nem elég gondoskodó ahhoz, hogy a gyerekemet rábízhattam volna, mikor kicsi volt. Igaz, mi az USA-ban élünk, ahol szerintem teljesen másként mennek a dolgok, mert nagyok a távolságok, emberek izoláltabbak és jóval pénz-orientáltabbak. Az anyósom inkább magával törődik, de ez itt bevett dolog, sőt a kultúra része az, hogy egy idő után a gyerekek annyira a lábukra álljanak, hogy anyagilag ne szoruljanak a szüleik segítségére, mert az már szégyennek számít. Nem segített nekem sosem a háztartást vezetni, de hát mi nem is lakunk együtt. A gyereket nyáron pár hétre elküldöm hozzá, mert most, hogy nyugdíjas lett, már van több ideje foglalkozni vele és így jó neki, hogy megismerheti az unokáját. Elvárja, hogy minden költséget fedezzünk, amíg a gyerekünk nála van, csak nagyobb ünnepekkor kap a fiunk tőle valamit - szóval nagyon más ez, mint Magyarországon, de itt ez a tipikus, nem a túlbabusgatás. Anyukám, aki magyar pedig teljesen más. Ő olyan, mint amilyennek itt a legtöbben leírták az anyósukat: gondoskodó, besegít, feltétel nélkül szeret. Örüljetek, ha az anyósotok segít, mert annak rossz, akinek ez nem adatik meg. Nem mondom, hogy anyósom rossz ember, csak más.
2009. febr. 27. 20:56
 18/23 anonim ***** válasza:
53%
Nekem pont ezért eszembe sem jutott, h' segítséget kérjek tőle. Anyukám két-három naponta hozott főtt kaját, a többit megcsináltam én, egyébként pedig a háztartást is. Alapvetően nem tudnám elviselni, ha bárki más mosna, főzne, takarítana nálunk. Ha elfogadod a segítségét, akkor az ezzel jár. Nyilván ő nem veszi észre, h' túl sok, úgyh' muszáj beszélni vele, különben az első pár hétről csak az fog eszedbe jutni, h' nem foghattad meg a saját gyereked.
2009. febr. 27. 20:58
 19/23 anonim ***** válasza:
94%
Szia!Nálunk is ugyan az a helyzet mind utolsó válaszadónál.Csak nálunk anyóska még jogásznak,bírónak is hiszi magát!Neki mindenhez van joga nekem,és páromnak semmihez.Nem értem hová fajult a világ régen tudták egy családban kinek hol van a helye,és meddig mehet el.Olyan megalázó azért hogy nekünk kell azért küzdeni,hogy a gyerekünkkel érintkezni tudjunk.Nem tudom egyes anyósnak hogy tetszene ha ezt csinálnák vele?Anyuka,apuka,és a gyerek így kerek,és utána jön a többi.Nem másnak szültünk ha nem magunknak.Nagyon fontos egy csecsemőnek,hogy a szüleit megismerje.Üdv:Egy édesanya
2009. febr. 27. 21:00
 20/23 anonim ***** válasza:
93%
Szia, először is gratulálok. Szerintem még időben szóljatok neki, ha titeket zavar, mert te csak ezen fogod magad idegesíteni, és a tejed meg a pici fogja bánni. Ő biztos jót szeretne(szerinte) csak nem veszi észre, hogy a csöppség nem az övé, hanem a ti babátok. Ha nem tipikus anyós akkor meg fogja érteni, bár jól nem fog neki esni. Szerintem próbáljátok meg egy-egy napra kizárni a napi teendőkből szép lassan. Például két napra főzzön,és takarítani,vasalni sem kell minden nap. Meg fogjátok látni milyen jó csak hármasban csak a picivel és egymással foglalkozni. Még azt sem fogjátok bánni, hogy nincs elmosogatva vagy úszik a lakás. Nem kell mindig arra figyelnetek, mit csináltok jól, és legfőképpen mit csinál az anyós jó és mit nem.Kitartás, és sok örömet a picurhoz
2009. febr. 27. 23:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!