Másoknál hogy viselkedik az anyós?
Az én anyósom meg úgy viselkedik,hogy amióta megvan a gyerek még kétszer nem puszilta meg.
Kínos lehet a helyzeted,de ez még mindig a jobbik eset,mert mi a kislányommal most jöttünk haza a kórházból,és még arra sem volt képes hogy bejöjjön látogatni,sőt még fel sem hívott,hogy hazaérkeztünk e már.
Te pedig szerintem szólj neki nyugodtan,hogy néha hagyjon magatokra egy kicsit. A párodtól lehet könnyebben felvenné ha ő szólítaná meg.
a 17:45-ös vagyok
Jelzem a kislányom lassan 4 éves.
Nem, ez nem normális. Ha segíteni akar, akkor végezzen el minden háztartási munkát. A gyerek viszont a tiétek: a férjedé és a tiéd. És mivel pici babáról van szó, elsősorban veled kell kialakuljon a kötődés, rád van szüksége. Lehet, hogy nem rosszindulattal teszi, és azt szeretné, ha pihennél, de ha téged zavar, akkor próbálj valahogy finoman jelezni, hogy kicsit másképp szeretnéd. Mondjuk a férjeden keresztül, hogy ne az legyen belőle, hogy "a menyem megint izél".
Utolsó hozzászólónak: igen, ez valóban a régi időkből szokás. De azt elfelejtetted hozzátenni, hogy ott bizony a babát az anyjától egyáltalán nem vették el, csak ha az anya kérte. A hat hét alatt a teljes háztartást vezették, hogy az anyának és a gyerekének legyen ideje egymásra hangolódni. És bizony megkérdezték az anyától, hogy felvehetik-e a picit.
Nálunk totál kiakadt azon, hogy első alkalommal nem ő fürdette, hanem én, a kis tapasztalatlan fiatal anyuka. Mert ehhez neki joga lett volna, mármint az első fürdetéshez. Na megmagyaráztam neki, hogy mihez van joga, ha tettszik maradhat, ha nem, akkor kifelé!
Hozzá kell tennem sohasem voltunk jóban, és ez a gyerek születése után sem változott. Nem viselem el, hogy állandóan azt bizonygatná, milyen rossz anya vagyok, csak mert nem úgy csinálom a dolgokat, ahogyan 30 évvel ezelőtt. De könyörgöm hol van az már?
Hasonlóan volt nálunk is, mi ugyan nem lakunk egyutt, de kb. 10 km-re laknak tolunk. Pár hétig jol jott, hogy néha hozott kaját, de azt mondjuk hozta volna az anyum is...Szintén állandoan elvette tolunk a kicsit, sot, még olyat is mondott, hogy mi lehetunk vele eleget...Szegény párom, hát elég keveset van itthon...Az egész család, rokonok egymással versenyezve tartogatták, ha kellett, ha nem...Volt néhány nézeteltérésunk, mert én kb. félév után kibuktam, és megmondtam, hogy az lesz,amit én szeretnék...Azóta megint elvagyunk...általában:)
Ugyhogy van ilyen...most az a legujabb, hogy ajándékokkal probálkozik...meg kényeztetni, mert ok, nagyszulok arra vannak. Meg hogy a sogornoje unokája is jobban szeret a mamáéknál, mint anyával, mert ott mindent lehet...Néha az az érzésem, hogy ezt "fenyegetésnek" mondja és ezért próbálkozik ajándékokkal.
Sok szerencsét és békességet kívánok neked:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!