Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ekkora ügy a takarítás?

Miért ekkora ügy a takarítás?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, az anyám egyfolytában azzal nyaggat, hogy sosem takarítok, mindig ő csinál mindent helyettem, na meg a tökéletes húgom. Igen ám, ezzel csak az a baj, hogy akárhányszor neki kezdek takarítani egyfolytában olyanokat mond, hogy "mi van beteg vagy?" meg ilyenek és aztán kb. 2 perc után kiveszi a kezemből a porszívót vagy a feltörlőt mondván, hogy olyan kelletlenül csinálom hogy rossz nézni és hogy amúgy is rosszul csinálom, pedig a végeredmény ugyanaz. Érdekes módon én is ugyanolyan tisztává tudom varázsolni a lakást mint ő. Mit csináljak? Szívesen takarítanék, ha nem kapnék mindig negatív visszíjelzést. A húgomról pedig csak annyit, hogy ő sem takarít többet mint én, mégis ő a király, meg valahogy mindig csak arra emlékszik anya, ha ő takarított fel és mikor mondom, hogy a múlt héten én takarítottam akkor mindig mondja, hogy azt is tesóm csinálta, meg hogy már nem is emlékszik rá, biztos nem én voltam. Gyűlölöm már ezt. Tiszta terror, persze másoknak meg azt meséli, hogy én sosem csinálok semmit 21 éves lány létemre és hogy lusta vagyok, meg ha ő nem takarítana, akkor már rég megrohadtam volna a koszba.
2011. ápr. 1. 12:42
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Igen,gondoltam már rá, de igazából ez nálunk örök téma.Már a munkanélkülisége előtt is voltak gondok a kapcsolatunkat illetően, kb. 10 éves korom óta, mióta elváltak apával. Én akkor kezdtem serdülni, ő ezt kicsit nehezebben viselte és egyfolytában veszekedtünk, mióta van barátom (ötödik éve) azóta jobb lett egy fokkal a helyzet,de néha akár 1 mondattal is el tudja intézni, hogy a világ legnyomorultabb emberének érezzem magam. Én megértem, hogy feszült az anyagi helyzetünk miatt mert én is az vagyok, de azért biztos emberibb módon is lehetne velem beszélni, nem mindjárt a magas c-ről kezdeni a dolgot. Aztán persze szó szót követ és mindig én húzom a rövidebbet, mármint lelkileg. Sok "munkámba" került mire sikerült feltornázni az önbizalmam de anya kb. 1 szóval is vissza tud zökkenteni. Ezért is írtam hogy kész terror a dolog. Köszönöm, hogy válaszoltatok a kérdésemre, ha valakinek van még valami akár tanács, vagy csak hozzászólás, nyugodtan tegyétek meg.
2011. ápr. 3. 12:18
 22/22 anonim ***** válasza:

Már jól bejáratott vitáitok vannak. Egyikőtök csinál valamit, és a másik pontosan tudja, hogy mivel bánthatja meg, mi az érzékeny pontja. Olyan, mint egy ördögi kör. De ki lehet belőle lépni, csakhogy ehhez mindketten kelletek!

Sokat változtathatsz a helyzeten humorral. Egy-egy nyugodt, kedves kiszólás elveheti anyukád csípős megjegyzésének élét.

Vagy kérdezz! Ha úgy érzed, igazságtalan veled, és mond bántót, kérdezz tőle: "tényleg olyan nagy baj, ha rosszul porszívóztam? valóban ezért vagy ilyen szigorú, vagy valójában más idegesít? gondoltál rá anya, hogy nekem mennyire fáj, ha így beszélsz velem?" és így tovább...ahogy a helyzet hozza.

2011. ápr. 3. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!