Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Takarítás mániás lennék?

Takarítás mániás lennék?

Figyelt kérdés

Velünk él a dédnagymamám aki 70 éves.Nagyon szeretem.DE minden hétvégén kitakarítom a lakást,nagyon sok veszekedés van ebből.

A fürdőszobába vannak ilyen szekrénydíszítő ruhák,meg a padlón ugye a wc előtt és a fürdőkád előtt vízszívó szőnyeg,az előszobában pedig az székeken van takaró.Ezeket minden hétvégén kimosom.A wc mellett van egy függöny amit ugyanugy kimosok,mivel a wc-ből a sok baci rámegy.A törölközőket is mosom.A wc-t "lelocsolom" domestossal és hagyom állni fél órát.Az ablakokat havonta takarítom és a függönyöket is havonta mosom,de hetente átspriccelem öblítős vízzel.Miután felmostam és mindent letörölgettem öblítős vízzel újra áttörlök mindent,és fel is mosok vele,hogy jó illat van a lakásba.Hetente cserélem az ágyneműt,az újat,amit felrakok pedig kimosom,és kivasalom,úgy rakom fel(szeretem ha jó illata van.).Ami a legnagyobb veszekedést okoz,hogy én mosógató szivaccsal takarítom a fürdőszobát és ez egybe van a wc-vel.Na most mindig a wc-t hagyom utoljára,és utána kidobom a szivacsot.Erre ő kivette a kukából,hogy azzal még legközelebb ki tudom takarítani a fürdőt.De istenem amivel a sz**-os wc-t mostam,azzal csináljam úgyra a fürdőt?

Ezekből óriási veszekedés van minden hétvégén,hogy minek mosom ki újra a szőnyegeket meg ilyeneket,meg hogy most volt kimosva.(pedig mindig koszos víz jön ki a mosógépből,ott van a függöny mellett a wc és a takarókon ülünk minden nap).Mindig a fejemhez vágja hogy rendmániás vagyok.

Ez tényleg durva amit csinálok?

18/L

2010. szept. 18. 13:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem nem durva. Maradj ilyen, legalább mindig tisztaságban élsz. Már úgy is korban vagy, pár év múlva külön fogsz élni és akkor senki nem mondogatja, hogy mániás vagy. Engedd el a füled mellett a szidkozódást. Mondd meg neki, hogy porallergiád van, vagy hogy neked nagyon fontos az egészség, dobd ki titokban a szivacsot...
2010. szept. 18. 13:17
 2/17 anonim ***** válasza:
78%
Basszus én imádnám ha velem laknál. Szerintem csak örülnie kellene hogy takarítasz. De, a békesség érdekében, próbálj vagy ritkábban, vagy kihagyni valamit.
2010. szept. 18. 13:18
 3/17 anonim ***** válasza:
57%

Nem,ez tök normális szerintem mindenki aki szereti a rendet így csinálja..

Mi nem.. De azért szeretjük a rendet mi 3 hetente cseréljük az ágyneműt

2010. szept. 18. 13:18
 4/17 anonim ***** válasza:
95%

Takarítani minden héten kell, főleg a fürdőszobát, wc-t. De szerintem nem kell minden héten mosni a függönyt, meg takarót. Mi nagy lakásban élünk, és ha ezt csinálnák minden héten, akkor elég nagy lenne a víz számla. Szóval van abban némi túlzás amit csinálsz.

Ezt a szivacsos kérdést én úgy oldom meg, hogy ami a konyhában van, az ott is marad. Van a csaphoz meg a fürdőkádhoz is külön szivacsom. A wc-t pedig törlőkendővel takarítom. Arra teszek domestost, aztán megy a wc-be a törlőkendő. Tudod olyan mint szilvia papírtörlő, csak én tescosat veszek :D

2010. szept. 18. 13:23
 5/17 anonim ***** válasza:
44%
Egyáltalán nem durva, sőt! Én nagyon szívesen élnék veled! Teljesen jól, illetve tökéletesen takarítasz! Én is minden héten többször megkapom a férjemtől, hogy beteg vagyok hogy ennyit takarítok, pedig csak szépen tartom a lakást, nem gondolom hogy ez kóros lenne. Ha minden nap megcsinálnád ezeket, az már beteges lenne, de hetente takarítani nemhogy normális, de elvárható.
2010. szept. 18. 13:26
 6/17 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok: a fürdőt semmiképp ne takarítsd újra azzal amivel a wc-t. Hogy is mondjam, ez nem túl higiénikus :D

szóval ha marad a szivacsos megoldás, akkor csináld úgy ahogy eddig. De lehet már kapni domestosos fertőtlenítő kendőt, direkt a wc-hez.

2010. szept. 18. 13:28
 7/17 anonim ***** válasza:
most már utolsó elötti
2010. szept. 18. 13:28
 8/17 anonim ***** válasza:
ja bocsi azt olvastam, hogy minden héten mosol függönyt, és ablakot mosol (zenét hallgatok közben, nehéz oda figyelni, bocsi) ez a havi megoldás jó, törölközőt természetesen mi is minden héten mossuk. Azzal nem értek egyet, hogy ami nem a fürdőben van szék, azt mi nem mossuk minden héten. De a szobában is fontos a por törlése heti rendszerességgel.
2010. szept. 18. 13:32
 9/17 anonim ***** válasza:
13:26 vagyok! A wc-t én is nedves törlőkendővel tisztítom, a domestos is gyárt ilyet! Azt utána azonnal el lehet dobni. Ha ezt használnád, a szivacs kérdés megoldódna.
2010. szept. 18. 13:35
 10/17 anonim ***** válasza:
84%

Nincs kedved hozzám költözni? :D

Mondjuk én a vécés szivacsot nem szoktam kidobni, de azzal csak a vécét takarítom, semmi mást, azt olyan 2-3 takarítás után cserélem csak le, szerintem annyit kibír. Igaz, én használat után öntök rá forró vizet.

2010. szept. 18. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!