Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Takarítás mániás lennék?

Takarítás mániás lennék?

Figyelt kérdés

Velünk él a dédnagymamám aki 70 éves.Nagyon szeretem.DE minden hétvégén kitakarítom a lakást,nagyon sok veszekedés van ebből.

A fürdőszobába vannak ilyen szekrénydíszítő ruhák,meg a padlón ugye a wc előtt és a fürdőkád előtt vízszívó szőnyeg,az előszobában pedig az székeken van takaró.Ezeket minden hétvégén kimosom.A wc mellett van egy függöny amit ugyanugy kimosok,mivel a wc-ből a sok baci rámegy.A törölközőket is mosom.A wc-t "lelocsolom" domestossal és hagyom állni fél órát.Az ablakokat havonta takarítom és a függönyöket is havonta mosom,de hetente átspriccelem öblítős vízzel.Miután felmostam és mindent letörölgettem öblítős vízzel újra áttörlök mindent,és fel is mosok vele,hogy jó illat van a lakásba.Hetente cserélem az ágyneműt,az újat,amit felrakok pedig kimosom,és kivasalom,úgy rakom fel(szeretem ha jó illata van.).Ami a legnagyobb veszekedést okoz,hogy én mosógató szivaccsal takarítom a fürdőszobát és ez egybe van a wc-vel.Na most mindig a wc-t hagyom utoljára,és utána kidobom a szivacsot.Erre ő kivette a kukából,hogy azzal még legközelebb ki tudom takarítani a fürdőt.De istenem amivel a sz**-os wc-t mostam,azzal csináljam úgyra a fürdőt?

Ezekből óriási veszekedés van minden hétvégén,hogy minek mosom ki újra a szőnyegeket meg ilyeneket,meg hogy most volt kimosva.(pedig mindig koszos víz jön ki a mosógépből,ott van a függöny mellett a wc és a takarókon ülünk minden nap).Mindig a fejemhez vágja hogy rendmániás vagyok.

Ez tényleg durva amit csinálok?

18/L

2010. szept. 18. 13:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A wc-s szivacsot lehet fertőtleníteni, ha éjjelre ecetbe áztatod. Így nem kell kidobnod, használhatod többször is. Persze csak a wc-hez. :-)))
2010. szept. 18. 13:38
 12/17 anonim ***** válasza:

Nagyon ráérsz... Én örülök, ha a legszükségesebbekre van időnk, és NINCS kosz, nincs baci. Én is Domestos kendőt használok a wc-re, sokszor a fürdőszoba polcra is. Ezeket - bár nincsenek a wc-vel együtt) - nem a bacik miatt törlöm, hanem a rászálló por miatt. Ha kimarad egy hét (pl. elutazunk hétvégén, hét közben esélyem sincs), akkor sem tragédia. A kádra és a wc-re külön szivacsot használtam, míg át nem tértem a Domestosra, így nem kellett kidobni. Az azért luxus.

Hozzá kell tenni, hogy mi szinte csak aludni járunk haza és csak 2-en lakunk, gyerek, nagyi nincs. Dicséretes, hogy a legnagyobb tisztaságot akarod a dédidnek... de ha igazán jót akarsz neki, akkor figyelembe veszed a véleményét, nem teszel ellenére, olyat, mait bosszantja. Legtöbb helyen itt követik el a hibát, puszta szeretetből és jóakaratból figyelmen kívül hagyják a szeretett személy véleményét. Pedig azt, hogy mi a jó neki, csak ő tudja, te nem. Te csak azt tudod, hogy szerinted mi a jó, de ez nem egyezik a valósággal.

Amúgy ha ennyit takarítasz, kíváncsi lennék, a szüleid mit csinálnak...

2010. szept. 18. 13:45
 13/17 anonim ***** válasza:
53%

Hosszű magyarázatot írtál, és három kérdést.

1 "Takarítás mániás lennék?"

Szerintem igen, de ez relatív. Ha összeveted a saját takarítási igényeidet másokéval, a tiéd a legmagasabbak közé tartozik. Ez a másik végletből, de még középről is takarításmániának látszik.

2 "De istenem amivel a sz**-os wc-t mostam,azzal csináljam úgyra a fürdőt?"

Semmiképp. Ha valamivel (rongy, szivacs, papír) a WC-t sikáltad, azt másra már semmiképp ne használd, legfeljebb a következő WC-sikálásra. Heti egy mosogatószivacs aligha súlyos tétel a családi költségvetésben, de ha mégis az lenne, akkor inkább takaríts kevesebbet, vagy használj mondjuk zsebkendőt, vagy tedd el kizárólag wc-tisztítás céljára.

3 "Ez tényleg durva amit csinálok?"

Nem durva, sőt dicséretes. Gondolkozz viszont egy kicsit mások fejével. Minden ember különböző, eltérő tisztaságigényekkel, eltérő szorgalommal, stb. Ha másokkal élsz együtt, mint például most a dédnagymamával, akkor alkalmazkodnotok kell egymáshoz. Nem durva, hogy te sokat takarítasz, de az sem durva, hogy ez őt zavarja. Nagyon is meg lehet érteni, hogy neki nem ér annyit a tisztaságnak és a rendnek az általad megteremtett szintja, mint amennyire a vele járó felfordulás kellemetlen neki. Ne várd el tőle, hogy nem változtatsz semmin, és ő egyszer csak megvilágosodik, és onnantól mindennek örülni fog. Inkább találd meg a módját, hogy tudsz ritkább takarítással hasonló rendet tartani, legalábbis amíg együtt éltek.

Egyébként meg ha tényleg ennyire igényes vagy a tisztaságra, igazán odafigyelhetnél arra is, hogy mit használsz. A domestos nyoma (mert 100%-osan sosem lehet leöblíteni) sok szempontból több kárt okoz, mint a baktériumok, amiket megöltél vele. Igényes ember háztartásában nincs Domestos.

2010. szept. 18. 13:51
 14/17 anonim ***** válasza:
utolsó! Akkor te mivel takarítod a wc-t, fürdőt?
2010. szept. 18. 13:53
 15/17 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, hogy az utolsó előtti mivel takarít, de nálam sincs Domestos, én hipót használok.
2010. szept. 18. 14:00
 16/17 anonim ***** válasza:
Szerinted a hipo mennyivel jobb mint a domestos?!
2010. szept. 18. 14:13
 17/17 anonim ***** válasza:
13:53 WC-t PURSUE-val, fürdőszobát, zuhanytálcát LOC-vel, de nem szeretnék itt off-olni. A kérdés az volt, hogy a kérdező tisztaságmániás-e, csak nekem feltűnt, hogy nem illik a képbe, hogy ilyen tisztaságigények mellett ennyire nem figyel a használt tisztítószerek minőségére. OFF vége
2010. szept. 18. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!