Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ekkora ügy a takarítás?

Miért ekkora ügy a takarítás?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, az anyám egyfolytában azzal nyaggat, hogy sosem takarítok, mindig ő csinál mindent helyettem, na meg a tökéletes húgom. Igen ám, ezzel csak az a baj, hogy akárhányszor neki kezdek takarítani egyfolytában olyanokat mond, hogy "mi van beteg vagy?" meg ilyenek és aztán kb. 2 perc után kiveszi a kezemből a porszívót vagy a feltörlőt mondván, hogy olyan kelletlenül csinálom hogy rossz nézni és hogy amúgy is rosszul csinálom, pedig a végeredmény ugyanaz. Érdekes módon én is ugyanolyan tisztává tudom varázsolni a lakást mint ő. Mit csináljak? Szívesen takarítanék, ha nem kapnék mindig negatív visszíjelzést. A húgomról pedig csak annyit, hogy ő sem takarít többet mint én, mégis ő a király, meg valahogy mindig csak arra emlékszik anya, ha ő takarított fel és mikor mondom, hogy a múlt héten én takarítottam akkor mindig mondja, hogy azt is tesóm csinálta, meg hogy már nem is emlékszik rá, biztos nem én voltam. Gyűlölöm már ezt. Tiszta terror, persze másoknak meg azt meséli, hogy én sosem csinálok semmit 21 éves lány létemre és hogy lusta vagyok, meg ha ő nem takarítana, akkor már rég megrohadtam volna a koszba.
2011. ápr. 1. 12:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
53%
Mondjuk meg kell, hogy mondjam, én nem értelek. Egyidősek vagyunk, mégis mindent megcsinálok. Amikor otthon laktam, szinte csak én takarítottam. Hozzáteszem, van 1 kutya, 3 macska, meg 2 nyúl. Mégis mindig tisztaság volt. Amióta meg különlakom, pláne. Így csak magam után, meg a párom után kell takarítanom. Egy hajszál nincs a földön, mert rendszeresen takarítok. Mosogatni utálok, de ezen kívül mindent megcsinálok. Utálom, ha kosz van itthon. Nem nagy vaszisz, hetente 2x felporszívózok, felmosok. A többit meg 2 hetente. Eddig még senki sem halt bele a takarításba.
2011. ápr. 1. 13:01
 12/22 anonim ***** válasza:
75%

Nem nagy ügy a takarítás. Kivéve, ha felfújjátok.

Tanulás közben, a szakdolgozat fölé görnyedést direkt szükséges egy kis testmozgással megszakítani:)!!!

2011. ápr. 1. 13:05
 13/22 anonim ***** válasza:

Jaj, ne csinálj már úgy, mintha nem lenne választásod. Más is dolgozik és eltartja magát egyetem mellett. Én is voltam egyetemista, nem kell az órák után egész délután/este/hétvégén egyfolytában magolni. Keresel 1-2 lányt, összeálltok, kivesztek egy lakást, osztoztok a költségeken, ennyi.

Abban igazad van, hogy feleslegesen cseszegetnek, ezt nem vitatja senki. De ha nem tetszik, nem sírni kell, hanem (le)lépni.

2011. ápr. 1. 13:08
 14/22 A kérdező kommentje:
Épp ezért vagyok kiakadva, mert a takarítás szerintem sem nagy dolog és mégis anya nagy ügyet csinál belőle. Igazából az a bajom, hogy nem hagyja,hogy egyedül csináljak dolgokat. Ha főzök akkor is mindig ott legyeskedik körülöttem, hogy jól csinálom e, de mindig mondom neki, hogy nem vagyok már bébi és tudom hogy kell csinálni, aztán persze nem eszik belőle, azt nem tudom miért. Szívesen megcsinálom én kérés nélkül is a takarítást is meg a főzést mosást is csak az a baj, hogy mindig kivetni valót talál benne vagy ha nem is szól akkor csak fejeket vág. Szóval elég hülye helyzet ez.
2011. ápr. 1. 13:10
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van abban, hogy a takarítás nem ügy, éppen ezért, hogy ne tudjon belekotnyeleskedni, takaríts olyankor, amikor nem látja.Képzeld el, hogyan meg tudnád ezzel lepni és hát tényleg semmiség.
2011. ápr. 1. 13:16
 16/22 anonim ***** válasza:
39%
Egyszerűen mondd meg neki, hogy szívesen kiveszed a részedet a házimunkából, de ne nézze amikor csinálod (nem mozi), hanem a végeredmény alapján "bíráljon".
2011. ápr. 1. 13:18
 17/22 anonim ***** válasza:

"Én is voltam egyetemista, nem kell az órák után egész délután/este/hétvégén egyfolytában magolni. Keresel 1-2 lányt, összeálltok, kivesztek egy lakást, osztoztok a költségeken, ennyi."

Valóban nem kell egyfolytában magolni, de tudod nem minden fősulin végeznek délelőtt 11kor a diákok. Én például heti kétszer este 6-ra értem haza a fősuliból, a többi napokon meg 4 körül. Ezek után éjszaki műszakot kellett volna vállalnom, úgy, hogy másnap iskolába megyek? Mert ugye 1-2 órás munkával nem keresek meg annyit, hogy el tudjam magamat tartani. Szóval nem mindig olyan egyszerű elköltözni otthonról, főleg, ha nincs tartalékod. És ha már elköltözöl, elég "gáz" pénzért kuncsorogni, ha éppen tönkrement a hűtőd stb.

Meg nem biztos, hogy sokkal jobb lenne a helyzet, ha 3 idegennel összeköltözik. Én voltam kollégista, nem tudtam a szobatársaim mellett tanulni, mert hangoskodtak, meg rendetlenek voltak, szóval az sem feltétlen leányálom.

Kérdező, esetleg annyit tudsz tenni, hogy amikor nincs otthon anyukád (gondolom jár munkába) kitakarítasz, elmosogatsz 1 óra alatt. Ennyit mondjuk tényleg magadtól is megtehetnél 21 évesen. Így megelőzöd anyukádat, nem lát téged, amíg takarítasz, csak a végeredményt. Besegíthetsz egyéb feladatokban is, pl. bevásárlás, csekkek feladása (nem tudom ezeket ki csinálja nálatok).

2011. ápr. 1. 16:09
 18/22 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak: anyu munkanélküli január óta,de azért boltba meg a nagymamámhoz, meg a barátnőjéhez elmegy, olyankor lenne időm, de csak hétvégén mert hétköznap kollégiumban vagyok. Szoktam neki segíteni, ha megkér hogy szaladjak el a boltba, vagy vágjam le a füvet, vagy menjek postára de ha amúgy is megyek akkor mindig megkérdem, hogy kell-e valami, és ha nem tervezek semmit a hétvégére akkor ha van kedvem levágom a füvet, lassan aktuális is lesz. És igen, nem tudok dolgozni a suli mellett. Bementem egy csomó diákmunkás irodába, azzal kezdték ,hogy mikor érek rá, töltsek ki egy táblázatot. Bejelöltem rajta a keddet 4-től és a csütörtököt 6-kor és azt mondták, hogy majd hívnak de ilyen időbeosztással ne számítsak sok mindenre. Azóta is várom a hívásukat. Egyébként nyáron mindig dolgozok.
2011. ápr. 1. 17:16
 19/22 anonim ***** válasza:

Gondoltál már arra, hogy esetleg nem is a takarítással van igazából problémája?

Ha anyukád munkanélküli, akkor nagy valószínűséggel tele van szorongással, félelemmel a jövőtök, a megélhetésetek miatt. Ijenkor nem csoda, ha feszült és robban minden apróságra. Persze munkahelyet nem tudsz neki adni, de megértőbben viszonyulni hozzá igen:)

2011. ápr. 2. 18:59
 20/22 anonim ***** válasza:

Javítás!!! ijenkor - ilyenkor

Már nagyon fáradt vagyok...

2011. ápr. 2. 19:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!