Miért ekkora ügy a takarítás?
Nem nagy ügy a takarítás. Kivéve, ha felfújjátok.
Tanulás közben, a szakdolgozat fölé görnyedést direkt szükséges egy kis testmozgással megszakítani:)!!!
Jaj, ne csinálj már úgy, mintha nem lenne választásod. Más is dolgozik és eltartja magát egyetem mellett. Én is voltam egyetemista, nem kell az órák után egész délután/este/hétvégén egyfolytában magolni. Keresel 1-2 lányt, összeálltok, kivesztek egy lakást, osztoztok a költségeken, ennyi.
Abban igazad van, hogy feleslegesen cseszegetnek, ezt nem vitatja senki. De ha nem tetszik, nem sírni kell, hanem (le)lépni.
"Én is voltam egyetemista, nem kell az órák után egész délután/este/hétvégén egyfolytában magolni. Keresel 1-2 lányt, összeálltok, kivesztek egy lakást, osztoztok a költségeken, ennyi."
Valóban nem kell egyfolytában magolni, de tudod nem minden fősulin végeznek délelőtt 11kor a diákok. Én például heti kétszer este 6-ra értem haza a fősuliból, a többi napokon meg 4 körül. Ezek után éjszaki műszakot kellett volna vállalnom, úgy, hogy másnap iskolába megyek? Mert ugye 1-2 órás munkával nem keresek meg annyit, hogy el tudjam magamat tartani. Szóval nem mindig olyan egyszerű elköltözni otthonról, főleg, ha nincs tartalékod. És ha már elköltözöl, elég "gáz" pénzért kuncsorogni, ha éppen tönkrement a hűtőd stb.
Meg nem biztos, hogy sokkal jobb lenne a helyzet, ha 3 idegennel összeköltözik. Én voltam kollégista, nem tudtam a szobatársaim mellett tanulni, mert hangoskodtak, meg rendetlenek voltak, szóval az sem feltétlen leányálom.
Kérdező, esetleg annyit tudsz tenni, hogy amikor nincs otthon anyukád (gondolom jár munkába) kitakarítasz, elmosogatsz 1 óra alatt. Ennyit mondjuk tényleg magadtól is megtehetnél 21 évesen. Így megelőzöd anyukádat, nem lát téged, amíg takarítasz, csak a végeredményt. Besegíthetsz egyéb feladatokban is, pl. bevásárlás, csekkek feladása (nem tudom ezeket ki csinálja nálatok).
Gondoltál már arra, hogy esetleg nem is a takarítással van igazából problémája?
Ha anyukád munkanélküli, akkor nagy valószínűséggel tele van szorongással, félelemmel a jövőtök, a megélhetésetek miatt. Ijenkor nem csoda, ha feszült és robban minden apróságra. Persze munkahelyet nem tudsz neki adni, de megértőbben viszonyulni hozzá igen:)
Javítás!!! ijenkor - ilyenkor
Már nagyon fáradt vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!