Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férjem ultimátuma. Hogyan...

Férjem ultimátuma. Hogyan teljesítsem?

Figyelt kérdés

Kedves Moderátor és mindenki, szándékos a kategória, mert elsősorban olyan párok, házastársak véleménye érdekel, akik már átestek hasonlón, vagy érett emberek, és van tanácsuk, hogy mit tegyek.

2 éve vagyunk házasok, egy ideje ráálltunk a baba projektre, mert minden adott hozzá, csak egy valami nem. Hogy dohányzom, és akárhányszor próbáltam letenni, mindig visszatért az életembe. Annyiszor hallottam már, hogy az ember pozitívat tesztel, onnan soha többé, és én is így gondolom, mégis félek, hogy idegeskedni fogok, feszült leszek terhesség alatt, ami szintén nem jó a babának. Szerintetek mennyi idővel kéne a "tervezett" teherbeesés előtt abbahagyni? Mennyi idő alatt ürülhet ki? Mennyire árthat a babának, ha mondjuk akkor fogan, mikor én még dohányzom (ettől is félek, hogy az első 2-3 hétben, míg észre sem veszem, hogy van, már kárt okozok..)? Hogy tudnék leszokni? És itt jön képbe a kérdés: férjem ultimátuma, hogy ha nem hagyom abba, akkor elhagy, mert ezt a gyengeség legtetejének gondolja. Valahol igaza is van, de nagyon nehéz. Kérlek, adjatok tanácsot!

2011. márc. 31. 14:29
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan nem baba miatt tettem le, de én is majdnem 10 évig szívtam és amikor terhes lettem, nagyon örültem, hogy letettem!

Azóta tudom, hogy egyetlen dolgon múlik, hogy le tudsz-e szokni: mennyire akarod? Ha nagyon le akarod tenni, akkor túl fogod élni az elején az elvonási tüneteket, mert végig arra fogsz gondolni, hogy nem AKARSZ dohányozni. Nekem volt egy apró trükköm: minden dohányos ismeri azt az érzést, hogy amikor elfogy a cigi és hirtelen nem tudsz hol venni, akkor mindennél jobban kell! Ezért én vettem egy utolsó doboz cigit, amit magammal hordtam kb.3 hónapig. Mégpedig a tudat miatt, hogy nem azért nem gyújtok rá, mert nincs cigim; van, ott van a táskámban, de én nem AKAROK rágyújtani!

Emellett javaslom, hogy amíg elvonási tüneteid vannak, igyál minél több vizet! Ettől ugyan gyakrabban jársz vécére, de segít a méregtelenítésben: hamarabb kiürül a szervezetedből a nikotin, így hamarabb elmúlnak az elvonási tünetek, ráadásul segít megelőzni az egyik válaszoló által említett szorulást is.

Még egy apró trükk: azokban a szituációkban, amikor a legjobban kívánod a cigit (kaja után, kávé után, stb.) azonnal moss fogat! Dupla haszon: kevésbé kívánod a cigit tőle és a gyakoribb fogmosás még a fogaidnak is jót tesz :)

És még valami: hidd el, sikerülni fog, csak igazán AKARD!

2011. márc. 31. 15:15
 42/55 anonim ***** válasza:
100%
Gyógyszeres kezelés: igen, Champix. Nagyon nagy találmány.
2011. márc. 31. 16:05
 43/55 anonim ***** válasza:
57%

@ 14:43-as

"Az már más kérdés, hogy a szoptatás abbahagyása után újra rágyújtottam, de akkor már csak magamat mérgeztem, a gyerekeket nem."

___ Hiszed te! Utána -- akármennyire is vigyázol -- a cigiszag rajtad ragad, a gyerek megszokja, előbb utóbb maga is kíváncsi lesz: Egy. Kettő: Passzív dohányzásnak teheted ki őket úgy, hogy közben azt hiszed, minden rendben van, "biztos nem érzik meg". (Biztos = NEM BIZTOS =/= 100%) Ez duma! Ráadásul utána az a kib....ott kátrányszag... dO.Ob ...Pfúj! Ne haragudj, de az állításoddal nem tudok egyetérteni!

=====

@ KÉRDEZŐ:

Egyik szomszédoméknál a nagymama erős dohányos, nemrég szült a lánya harmadszor. A lányának van már egy 16 éves fia aki erősen füvezik és bagózik. A kisebbik 15 agyilag "zokni", félős, gyáva, bizonytalan, önbizalomhiányos, úgy viselkedik mint egy nyúl, amely nemcsak a családi állapotnak köszönhető, hanem MINDEN BAJA VAN! Tejérzékeny, Lisztérzékeny, X dologra allergiás, emellett alapból elhízott, ráadásul egyfolytában fitymaleragadással küzd, amiről (utóbbi) alig páran tudnak ugyan, de azok nem a szülei, akik "elvileg" foglalkoznak vele. Mindkét gyerek mentálisan erősen labilis, és 1x még a szülése előtt jövök haza, a nagyival együtt szívják az ablakban a cigit úgy, hogy a csaj 9 hónapos terhes. Az egész ablak úgy nézett ki, -- olyan füstös volt, -- mintha lángra kapott volna.

Most egy kislány érkezett. Előre nem tudni még, ennek a felelőtlen viselkedésnek milyen következményei lesznek, és noha nem ismerlek kedves Kérdező, és nem tudlak egyelőre sehogy sem jellemezni -- nem az én tisztem --, de az eddigi tapasztalataim azok, hogy ahol az anya erős dohányos, és akaratgyenge -- akárhogy szépítjük, attól még az... --, és a terhesség alatt is az volt, ill. a gyeremeke közvetlen környezetében (akár hogy ott állt mellette a bevásárlóközpont bejáratánál, mint a többi "füstgép", akik ugyancsak passzív dohányzásnak tették ki még a nemdohányzó vásárlókat, családokat is, akik be/kifelé igyekeztek a főkapun úgy, hogy -- elfújták mellettük, vagy konkrétan rájuk fújták azt a büdös, egészségtelen füstöt, ott a gyerekek még finom megfogalmazással élve is: NYOMORÉKOK lettek! :-o

Amit te számodra a legjobbnak hiszel, az BIZTOSAN OLYAN JÓ VALÓJÁBAN IS, AMILYENNEK AZT HISZED???

A "legfinomabb" dolgokról javarészt bebizonyosodik, hogy ártalma az egészégre! (Finom a parizer, mégis tele van tartósítószerekkel. Jön a húsvét, ki van írva, "CSOKI", közben a termékről kiderül: Kakaós tejbevonós = MŰCSOKI, ...fúj...én fuldoklok tőle.)

Ha ez kell neked, csináld!

A férjednek igazat adok abban, hogy vagy leteszed a kezedből ezt a fajta "önzést", és egy erős akarattal nekiállsz leszokni, vagy elhagy, mert -- ne sértődj meg, de -- a gyermeket NINCS JOGOD MÉRGEZNI EZZEL A XARRAL, és önmagamból kiindulva a gyermekeim anyját én "természetesnek" kívánom szeretni, önmagára ill. másra nézve KÁROS SZENVEDÉLYEK NÉLKÜL, és a majdani gyermekeimmel (tőle) meg nem kívánok folyton az így is erősen leamortizált egészségügyi intézményekbe járogatni! Pláne, hogy ugyanazt az időt, amit a gyermekem kórházban tölt fejlődési rendellenességek, passzív dohányzás okozta károk miatt, azt a szabadban is eltölt7nénk kirándulással, hancúrozással, közös és hasznos programokkal, amelyben nem a kórházi ágyrácsot kellene nézegetnie, hanem mondjuk bátran megsimogat6na egy nyuszit, vagy megles7ünk egy őzet az erdőben, esetleg elmegyünk egyet a vidámparkba, de akár pancsikol6nánk közösen is, vagy akár hancúroz6nánk is egyet. Ugye, mennyivel tartalmasabb??? Melyik szerezne a majdani gyerekeidnek több örömet??? dO.ob

!!! A BAJT NEM KEZELNI, MEGOLDANI KELL, HANEM ANNAK A KIALAKULÁSÁT, BEKÖVETKEZÉSÉT MEGELŐZNI!!! (((8-O

Ha nem szoksz le, nem tiszteled SEM ÖNMAGAD, sem azokat, akik szeretnek ill. szeretnének téged! Lehet, hogy szereted a cigit, (ezáltal azt hiszed, hogy önmagadat is szereted, ami nem egészen így van, ez inkább csak egyfajta önzés), azonban A SZERETET ÉS A TISZTELET NEM UGYANAZ!

És akik önmagukat nem tisztelik, az hogyan várja el a másiktól azt, hogy ő is tisztelje őt??? dO.ob

A pótcselekvéseknek egyébként elsősorban mentális okai vannak. Azt jelenti, valami nincs rendben, valami hiányzik az életedben, anélkül nem teljes. Ha azt nem csinálod, nem érzed jól magadat! Rászokni sem kellett volna, akkor nem hiányolnád. De mivel ez már késő bánat, mentálisan kell átállítanod magadat arra, hogy ami miatt szívod, ne hiányozzon többé. Az akaraterődet önhipnózissal, jógával vagy meditációval tudnád megerősíteni.

Egyik unokatesóm 10 év aktív dohányzás után úgy szabadult meg eme káros szenvedélyétől, hogy...

1.) Barátnőjével együtt KÖZÖSEN elhatározták, hogy leszoknak!

2.) Elmentek egy biorezonanciás kezelésre, ahol még elszívtak egy uccsót, de a kezelés vmit megváltoztatott bennük, amely hatására már nem kívánták többé a cigit. Most új csaja van, ezért szokott rá vissza. Addig, amíg volt motivációja, addig ő is képes volt megállni a cigit, meg a többit. Most ez változott, ő is változtatott. Sajna... :-(

Sztem a fenti 2 pont neked is segít7ne leszokni. Ha pedig az akaraterőddel is problémák vannak, akkor erősítsd meg, ebben pszichológus is tud neked segíteni! (A gyógyszer önmagában nem segít...)

Csináld meg, én drukkolok hogy sikerüljön! :-)

Üdv: EE

2011. márc. 31. 16:46
 44/55 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én 7 évig dohányoztam (16 évesen a középiskolában kezdtem el). A párom, azaz a férjem is dohányzott. Amikor elhatároztuk, hogy letesszük, akkor gondoltunk:

-az árára (már akkor is rohadt drága volt)

-a fizikai képességeinkre (a második emeletre elég volt fujtatás nélkül feljutnunk)

-arra, hogy szeretnénk majd kisbabát.

Nem volt könnyű, én többször nekifutottam, mire sikerült. A lényeg az AKARAT. Én (ellentétben sokakkal) nem ideges lettem a cigi nélkül, hanem éppenhogy álmos, aluszékony. Épp szabadságon voltam, amikor egy nap felébredtem és elhatároztam, hogy nem szívok többet. Rámtört az álmosság, a kényszertevékenység (ez sajnos meg is nyilvánult kb 4 kg pluszban). De sikerült. Rá pontosan fél évre terhes lettem, pedig nem terveztük. Sokkal nyugodtabb voltam és örültem, hogy letettem a cigit időben. Néha még hiányzik, nem tagadom. De nem engedek a csábításnak.:) Ja, és a pénzt, amit valószínüleg megspóroltunk, elköltöttük másra úgy, hogy észre se vettük.:) Szerintem, ha igazán akarod, akkor menni fog. Már csak azért is, hogy bebizonyíthasd a férjednek, hogy képes vagy rá könnyedén.

2011. márc. 31. 17:13
 45/55 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok.

Terhesség és szoptatás után visszaszokni meg butaság. Minek kezdjem újra, mikor már egyszer letettem? Anyukám harmincvalahány évesen tizenakárhány év cigi után letette, 3 hónapig nem szívta, aztán egy baráti összejövetelkor meg rágyújtott, hogy vajon milyen lehet így, hogy már leszokott. Azóta is dohányzik egyfolytában, 61 éves és köhög, mint egy tbc-s.:((

2011. márc. 31. 17:19
 46/55 anonim ***** válasza:
70%

Őszintén megmondom, az összes dohányosnak kitekerném a nyakát. Ha valaki piás, a saját máját cseszi tönkre (azt most hagyjuk, hogy eltángálja a családot, ha hülye), de a cigisnél a közvetlen környezete is kénytelen nyelni. Büdös, gusztustalan, és nincs undorítóbb annál egy nőnél, mint mikor folyamatosan lóg valami a szájából.

Nem kellett volna rászokni. Ennyi. A férjednek igaza van. Ti meg, akik leordítjátok a férjet: mit tudjuk mi, hogy hányadszor kérte? Mit tudjuk mi, hogy annak idején dohányzott-e a kérdező? Lehet hogy a sokadik, nagyon finom utalás után elege lett a férjnek, és megmondta a frankót.

Te meg, ismétlem, döntsd el. Mit akarsz? Babát, vagy cigit? Mi az hogy "visszatér az életedbe"? Tessék szakértőhöz menni!

2011. márc. 31. 19:56
 47/55 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon erős dohányos voltam, ennek már több, mint hat éve. Imádtam cigizni. Azonban jelentkeztem egy fősulira, és kiszámítottam, hogy pont a tandíjamra valót füstölöm el egy évben. Szóval leszoktam. Tőlem is sokan kérdezték, hogy hogyan. Pedig nagyon egyszerű: egész egyszerűen nem gyújtottam rá. A 3. hét brutális volt, és még hónapokig rá tudtam volna gyújtani, sztem akár még most is, de azóta is minden el nem szívott doboz cigi árát félretesze, pedig már lediplomáztam...:-) Ez az én jutalmam.
2011. márc. 31. 21:37
 48/55 anonim válasza:

Soha nem értettem meg a dohányosokat! Annyi sok pénzt kifizetni a büdös bagóért, amivel mérgezik magukat, tönkre teszik az egészségüket, a környezetüket, fúj. Mindig smucig voltam cigiért pénzt kiadni, ez megmentett a rászokástól. A férjednek igaza van, joga van egy egészséges kisbabához, a dohányzó nők termékenysége is csökken...ha már pozitív a teszt mi garantálja, hogy elég erős leszel letenni? A cigi rombolja a baba egészségét, asztmához is vezet a későbbiekben. Tényleg döntsd el mit akarsz, de így ne vágj bele a baba-projektbe. Ne csak a férjed elvárása legyen, legyél te is igényesebb magaddal szemben. Egy dohányzó nő felettébb undorító. Annál már csak a részeg nő a gusztustalanabb!

34 éves 3 gyerekes nő

2011. márc. 31. 23:00
 49/55 anonim ***** válasza:

08:16,

bár nem én írtam, hogy nyomorék, de egyet értek azzal, aki így fejezte ki magát.

Ezek a gyerekek nem sérültek, megsérültek, hanem megnyomorították őket.És így igen, nyomorék gyerekeik vannak.

Kérdezőnek:

Ha a cigit nem tudod letenni egyszerűen, hogy többet nem bagózol, mert baba kellene, akkor nem tartom valószínűnek, hogy nagyon önfeláldozó és gondos anya lenne belőled. Mi lesz, ha a baba sír? Elalszol, és fél óra múlva újra sír? Becsukod a szemed, és újra? Le kell szoknod az alvásról. Mit gondolsz, könnyebb, mint a cigiről?

Tanulj meg lemondani, tanulj meg anyának lenni előre, tanulj önuralmat.

2011. ápr. 1. 09:51
 50/55 Klaudia810714 válasza:
Szia.Én 8.osztály óta szívom a cigit.(30 éves vagyok)Nem vagyok rá büszke,csak az idő miatt írtam.Van 3 egészséges gyermekem.Érdekes,hogy a terhesség alatt nem dohányoztam,csak előtte és utána.Nem tudom miért de 9 hónapig nem kellett,szülés után 2 hónapra mintha le sem tettem volna.Egy hónapja mivel az élettársam beteg volt és ő letette,gondoltam ennyi,ma volt az utolsó én is megcsinálom.(napi 10-15 szál)Hát ne tudd meg mit éltem át az elvonási tünetek miatt, vert a víz,sírtam,ordibáltam,dühöngtem,számoltam a perceket,és ez este volt.Aznap éjszaka nem aludtam 4óránál többet.Másnap reggel a gyengeségem miatt,vettem egy doboz leggyengébb cigit,és nekiálltam fokozatosan leszokni.Úgyhogy ne azonnal tedd le!Most ott tartok,hogy napi 3-4 szál,amit elszívok.De le akarom tenni végleg.Az biztos hogy én is gyenge vagyok és sok lelki erő kell hozzá.De a párod kijelentése nem volt szép. Sok sikert.
2011. ápr. 1. 13:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!