Férjem ultimátuma. Hogyan teljesítsem?
Kedves Moderátor és mindenki, szándékos a kategória, mert elsősorban olyan párok, házastársak véleménye érdekel, akik már átestek hasonlón, vagy érett emberek, és van tanácsuk, hogy mit tegyek.
2 éve vagyunk házasok, egy ideje ráálltunk a baba projektre, mert minden adott hozzá, csak egy valami nem. Hogy dohányzom, és akárhányszor próbáltam letenni, mindig visszatért az életembe. Annyiszor hallottam már, hogy az ember pozitívat tesztel, onnan soha többé, és én is így gondolom, mégis félek, hogy idegeskedni fogok, feszült leszek terhesség alatt, ami szintén nem jó a babának. Szerintetek mennyi idővel kéne a "tervezett" teherbeesés előtt abbahagyni? Mennyi idő alatt ürülhet ki? Mennyire árthat a babának, ha mondjuk akkor fogan, mikor én még dohányzom (ettől is félek, hogy az első 2-3 hétben, míg észre sem veszem, hogy van, már kárt okozok..)? Hogy tudnék leszokni? És itt jön képbe a kérdés: férjem ultimátuma, hogy ha nem hagyom abba, akkor elhagy, mert ezt a gyengeség legtetejének gondolja. Valahol igaza is van, de nagyon nehéz. Kérlek, adjatok tanácsot!
Igazat adok a férjednek. Amíg csak a magad egészségét romboltad, nem számított. Ha babát akarsz, akkor már az ő testére bagózol. Hogy a férjed nem akar egy másodosztályú gyereket nevelni, ilyen-olyan kis eü. fogyatékosságokkal, ehhez bizony joga van. Talán olyan gyereket akar, aki a legjobb esélyekkel indul az életnek.
Igen, a gyengeség jele és a felelősségtudat hiánya, ha
még a terhességre előkészület sem mondatja azt veled, hogy ez volt az utolsó szál cigaretta.
Nem olvastam végig a válaszokat, és nyugodtan lepontozhatsz/lepontozhatok, de teljes mértékben a férjeddel értek egyet. Ha nagyon akarnál gyereket,már rég le tudtad volna tenni a cigit, mert a gyerek sokkal nagyobb öröm lenne, mint az a büdös szar.És attól függően, hogy mióta dohányzol, több év is lehet, mire teljesen kiürül a szervezetedből minden káros anyag.
A te döntésed, hogy rákban akarsz meghalni, vagy egy szerető férjet, aki aggódik az egészségedért, és egy közös EGÉSZSÉGES babát.A választás a tiéd, senki más nem hozhatja meg helyetted ezt a döntést.
Akik lebunkózzák a férfit: valószínűleg a férj nem így kezdte. Valószínűleg a sokadik kísérlet, valószínűleg többször próbálta már jó szóval és támogatással segíteni a leszokást. Ez az ultimátum durvának tűnhet, de én inkább kétségbeesettnek látom. NORMÁLIS családot akar, függőségektől mentesen, egészséges gyerekekkel. Teljesen jogos vágy. Ilyen értelemben az lehetett hiba, hogy dohányossal házasodott, de hát persze ez nem ilyen egyszerű, mert hiszen nyilván szereti a feleségét.
Én nemdohányzó nőként éltem dohányossal kapcsolatban, és bizony én is átmentem ezeken a fázisokon, aminek a vége ultimátum. Részben emiatt (nem 100%) nálunk vége lett.
Szokj le. Tudom, mit jelent, végigasszisztáltam vagy tucatnyi próbálkozást. De nincs más út.
Én most mesélek valamit, lehet a többiek lefognak ugatni, de igaz a történet. Ezzel NEM AZT AKAROM MONDANI, HOGY CIGIZZ, sőt szokj le igen.
Szóval barátnőm nagy dohányos volt, terhes lett letette a cigit, de olyan szinten idegbeteg lett, hogy nem cigizhet, hogy tényleg szinte magán kívül volt. Az orvos azt mondta neki, hogy inkább engedélyez neki napi 2-3 szálat, mert kevesebbet árt vele a babának, mint hogy állandóan idegbeteg és egekben a vérnyomása. Egészséges gyönyörű babát szült.
De még egyszer mondom NEM azért írtam, hogy cigizz!!!
A férjed meg tehet egy szívességet.....:S:S:S
Nézd, én hasonló szituban vagyok! Mi most kezdtünk el élesben próbálkozni. Sokkal hamarabb le akartam rakni, de sajnos csak 3 hete sikerült. Az én férjem olyan ultimátumot adott,hogy van lerakom, vagy nem lesz gyerek! Igaza van! Az ő gyerek is, joga van félteni,mindent megtenni,hogy egészséges legyen!
És hidd el, így hogy van már egy komoly cél, sokkal könnyebb. Szinte nem is hiányzik, pedig nem két szálat szívtam naponta!
Szóval ne is a férjed miatt, de a gyereked miatt mindenképpen tedd le! Ez meg,hogy feszült leszel olyan, hogy más is lehet feszült,ideges, aki esetleg nem cigizik. Meg kell próbálnod megnyugodni. Van, akinek tényleg van oka feszültnek lenni és nem csak a cigihiány okozza! Persze, biztos nem lesz egyszerű, de ki lehet bírni.
Előző: ezért nem a terhesség közben kéne letenni.
Kérdező:
úgy látom, nálad se a fizikai függés a gond. Fél év után már nincsenek konkrét elvonási tünetek. Lelkileg nem szabadulsz, és ezt pszichológussal tudnád kezelni.
Egyetértek a férjeddel. Egészséges gyereket akar és ha te ennek érdekében arra sem vagy képes, hogy letedd a cigit, akkor miről is beszélünk?
A tervezett teherbeesés előtt már EGY ÉVVEL le kellett volna végleg tenned a cigit.
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!