Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férjem ultimátuma. Hogyan...

Férjem ultimátuma. Hogyan teljesítsem?

Figyelt kérdés

Kedves Moderátor és mindenki, szándékos a kategória, mert elsősorban olyan párok, házastársak véleménye érdekel, akik már átestek hasonlón, vagy érett emberek, és van tanácsuk, hogy mit tegyek.

2 éve vagyunk házasok, egy ideje ráálltunk a baba projektre, mert minden adott hozzá, csak egy valami nem. Hogy dohányzom, és akárhányszor próbáltam letenni, mindig visszatért az életembe. Annyiszor hallottam már, hogy az ember pozitívat tesztel, onnan soha többé, és én is így gondolom, mégis félek, hogy idegeskedni fogok, feszült leszek terhesség alatt, ami szintén nem jó a babának. Szerintetek mennyi idővel kéne a "tervezett" teherbeesés előtt abbahagyni? Mennyi idő alatt ürülhet ki? Mennyire árthat a babának, ha mondjuk akkor fogan, mikor én még dohányzom (ettől is félek, hogy az első 2-3 hétben, míg észre sem veszem, hogy van, már kárt okozok..)? Hogy tudnék leszokni? És itt jön képbe a kérdés: férjem ultimátuma, hogy ha nem hagyom abba, akkor elhagy, mert ezt a gyengeség legtetejének gondolja. Valahol igaza is van, de nagyon nehéz. Kérlek, adjatok tanácsot!

2011. márc. 31. 14:29
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy mennyire van összefüggésben, de valószínűnek tartom, hogy nagyon is: 3 barátnőm dohányzott még a teherbeesés időpontjában, mindhárom babája refluxos lett- nem záródik rendesen a nyelőcsöve a babának. 1 éves korukra kinőtte mindhárom baba, de hidd el, elég nagy baj már az is, ha refluxoy egy baba.
2011. márc. 31. 14:41
 12/55 anonim ***** válasza:
33%

Az egyik ismerősöm azonnal letette a cigit, ahogy teherbe esett.

Csakhogy 2 hétig nem volt széklete, mert hozzá volt szokva a cigi-kávé kombóhoz a szervezete.Na ekkor mondta a doki, hogy ha nem akarja az egész terhességet székletlazítókon élve végigcsinálni, akkor 1-2 szálat szívjon el a kávéhoz.Persze Ő ilyet nem mondhat, ezt csak úgy megsúgja.És így is egészséges gyermeket szült, nem volt televágva gyógyszerrel.Persze nem füstölgött, mint egy kémény, de ez a 1-2 szál amihez hozzá volt szokva jó volt neki.

Döntse el mindenki, hogy jól tette-e, vagy nem.

2011. márc. 31. 14:42
 13/55 anonim ***** válasza:
83%

Én mindkét terhességemet dohányzóként kezdtem. Amint pozitív lett a teszt, letettem a cigit. Nem voltam feszültebb, mert csak arra gondoltam, hogy a babának jó legyen. Az már más kérdés, hogy a szoptatás abbahagyása után újra rágyújtottam, de akkor már csak magamat mérgeztem, a gyerekeket nem.

Az első két hétben még nincs közvetlen összeköttetés a picúr és a te vérkeringésed között, így szerintem nem okoz neki károsodást, de mindenképpen azt ajánlják, hogy terhesség előtt hónapokkal szokjon le a leendő anyuka.

Az én férjem is nagy cigiellenes, napi téma köztünk, de én úgy vagyok vele, hogy engem már így ismert és fogadott el, és neki is vannak nehezen tolerálható dolgai, amiket én elfogadok/elfogadtam. Édesanyaként egyébként is sok mindenről lemond az ember (nyilván sok mindent kap is helyette), nekem ez egy kicsit pótlék is az elvesztett dolgokért :)

Ha le akarsz szokni, keresd fel a háziorvosod, ők tudnak segíteni benne. Én azért nem adok igazat a férjednek, mert én úgy vagyok vele, hogy ha valakit szeretek, azt a hibáival együtt is tudom szeretni. Nem hiszem, hogy ő olyan tökéletes ember (bár nem ismerem, lehet, hogy tévedek) :)

2011. márc. 31. 14:43
 14/55 anonim ***** válasza:
93%
Ha Babát szeretnétek,akkor most hagyd abba. Én akkor tettem le,amikor pozitívat teszteltem,szerencsére nem volt nagyon nehéz,(pedig előtte elég sokat cigiztem),márcsak amiatt sem mert nem akartam h beteg legyen a kislányom,így győzőtt az akaraterő. Mi nem terveztük a babát.Viszont hallottam már olyat is,hogy terhesség alatt az valaki ugyan úgy nem tudta letenni,mint előtte.Ha Te is ilyen leszel,idegeskedni fogsz a cigi,a leszokás miatt. Ha szívod,azzal is ártasz a Babádnak. Mind a 2 veszélyes a kicsire nézve,szal én azt mondom,a leendő babátok érdekében h most tedd le inkább.
 15/55 anonim ***** válasza:
96%
igaza van a ferjednek! a gyengeseg legteteje! korulottem minden ember letette a cigit. sikerulni fog,csak ne legyel gyenge!
 16/55 anonim ***** válasza:
65%

Egy-két hónap és nekiállunk a babaprojektnek. Egy hónapja "leszoktunk" a párommal 2 hétre (én 6 éve, ő 10 éve dohányzik), sajnos csak addig bírtuk tapasszal. Most újra neki kéne állnunk, mert ugye babát szeretnénk és nem akarjuk hogy pont a hülye cigizésünk miatt ne sikerüljön.

Én is rettenetesen félek attól, hogy soha nem tudom majd elhagyni a cigit, főleg így, hogy két hétig bírtam aztán már olyan szinten hiányzott hogy muszáj volt rágyujtanom.

A párod lehet hogy csak rád akart ijeszteni, hátha akkor pikk-pakk sikerül letenned a cigit, bár ha nekem ilyet mondana a párom, lehet hogy szakítás lenne a vége.

22/L

2011. márc. 31. 14:45
 17/55 anonim ***** válasza:
96%
Ja és szerintem a férjed nem bunkó,csak szeret és szeretne egészséges babát,és tök igaza is van!
2011. márc. 31. 14:45
 18/55 anonim ***** válasza:
65%
én nem adtam volna ilyen ultimátumot. de esélyt sem kapcsolatra a bagó miatt.
2011. márc. 31. 14:46
 19/55 anonim válasza:
54%
Lehet hogy az elsö párhonap megoldja minden gondod,ugyan is nagyon sok kisamának hányingere van töle.A barátnömnek az orvos engedte meg hogy egy két szál cigit elszívjon ugyan is tiszta stressz volt és már az a babának ártott volna.Én viszont le tettem mert nem birtam a szagát.A férjednek meg te is találj ki valami ultimátumot de olyat amivel ezt az érzést vissza adhatod.Ilyet nem mondunk annak akit szeretünk el lehet ezt finoman is mondani!
 20/55 anonim ***** válasza:
79%
Beteg gyereket akarsz? Ne cigizz ha gyereket akarsz.
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!