Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet hasznos a veszekedés?...

Lehet hasznos a veszekedés? Szoktatok veszekedni a párotokkal, vagy nagyon kerülitek ezt?

Figyelt kérdés

Mostanában változik erről a véleményem. Elváltam, és a korábbi párommal sosem veszekedtünk, nem feküdtünk le haraggal. 15 év után vége lett. Pedig tényleg évente 1-2 hangosabb szóváltásnál több nem volt.

Van új kapcsolatom. Vele már többször volt hangoskodás, elfajult vita, gyerekes veszekedés. (Ez is már több, mint 3 éves kapcsolat.) És most azon tűnődöm, vajon a veszekedésnél történik-e valami jó is? Amit észre sem veszünk, mégis átsegít valahogyan? Ehhez szeretnék bevonni más szempontokat, véleményeket. Kerüljem-e a veszekedést, vagy jó az, ha nem is mindig nyugodtan, de rögtön helyben lerendezzük a vitákat? (Nem szoktuk összetörni a lakást és a tettlegesség is inkább párnával való hajigálás/ütlegelés formájában van csak jelen, törékeny dolgok eddig nem repültek.)

2011. márc. 30. 15:09
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem senki nem szeret veszekedni mert abból nem sok jó származik,pláne egy párkapcsolatban,persze ez nem azt jelenti,hogy az ember legyen papucs és ne szóljon ha nem tetszik valami,de én az a típus vagyok aki kerüli a vitákat,veszekedéseket (ezt csak a párkapcsolatra értem ha munkatárssal kell szembeszállnom hát legyen)
2011. ápr. 5. 17:19
 22/26 anonim válasza:

jobb kiadni, mint elfojtani, de ha sok mindent kell kiadni, ott már bibi van.lehet, hogy nem összeillő emberek találkoztak..

hogy mi számít soknak, azt te tudod, ha folyton feszült valamelyik fél a veszekedésektől, az probléma.

ha a veszekedés után megoldást is találtok, oké, ha nem, akkor a magatok előtt görgetett problémák agyonnyomnak széplassan.

2011. ápr. 5. 17:53
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Mi 2009 májusa óta vagyunk együtt, és még egyetlenegyszer sem veszekedtünk, ami azért meglepő, mert mindketten elég temperamentumos, erős akaratú emberek vagyunk (Párom Kos, én Skorpió...). :D Ha van is valamilyen nézetkülönbség, azt mindig meg tudjuk beszélni, nincs közöttünk sohasem harag. Nagyon szeretjük egymást és éppen ezért mindketten tudunk alkalmazkodni a másikhoz. Sosem fekszünk le haraggal, ha véletlenül megbántjuk egymást, bocsánatot kérünk a másiktól. Az ilyen jeleneteket rendszerint egy hatalmas összeborulás követi és megállapítjuk, hogy egyre jobban szeretjük egymást. :)

26/L

2011. ápr. 5. 18:09
 24/26 anonim ***** válasza:

Mi szoktunk veszekedni a férjemmel, igaz nem nagyon gyakran, meg általában hülyeségeken. Vagy úgy fest a dolog, hogy ő fáradt és ideges és rám kiabál, én meg vissza, vagy én bevágom a durcát. (Időközben megtanulta, hogy ilyenkor jobb, ha utánam jön, különben még pár óráig mosolyszünet... :D) Mi kiabálni szoktunk, verekedni sosem.

Van olyan is, hogy a veszekedés közben jövünk rá mennyire nonszensz az egész, olyankor röhögve szoktunk tovább kiabálni... aztán jöhet a békülés. :D

Én is utálom, ha a pasi nyámnyila, és nem hajlandó veszekedni. Hála Istennek a férjem is éppen olyan temperamentumos mint én.

A komoly gondokat nyugodtan szoktuk megbeszélni, és közösen döntünk.

2011. ápr. 5. 18:24
 25/26 napietus ***** válasza:
mi 2 éve vagyunk házasok, nyolc éve vagyunk együtt. sosem veszekszünk. nincs annak értelme. vitatkozni kulturáltan is lehet, nem azért fáradtak szegény szüleink a neveltetésünkkel, hogy üvöltözzünk, mint a hadnemondjamkik...
2011. ápr. 5. 19:18
 26/26 anonim ***** válasza:
Mi 1 évesek vagyunk. Rengeteget veszekszünk, a viharos érzelmek jellemzik a kapcsolatunkat.Képesek vagyunk összeveszni azon,hogy ott e a tányér helye,vagy nem. De általában fél órán belül békülünk :) 9 hónapja élünk együtt, és max. 3 naponta összekapunk.Mindketten olaszos temperamentumúak vagyunk, de ettől függetlenül iszonyúan szeretem a páromat,és Ő is engem :)
2011. ápr. 5. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!