Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet hasznos a veszekedés?...

Lehet hasznos a veszekedés? Szoktatok veszekedni a párotokkal, vagy nagyon kerülitek ezt?

Figyelt kérdés

Mostanában változik erről a véleményem. Elváltam, és a korábbi párommal sosem veszekedtünk, nem feküdtünk le haraggal. 15 év után vége lett. Pedig tényleg évente 1-2 hangosabb szóváltásnál több nem volt.

Van új kapcsolatom. Vele már többször volt hangoskodás, elfajult vita, gyerekes veszekedés. (Ez is már több, mint 3 éves kapcsolat.) És most azon tűnődöm, vajon a veszekedésnél történik-e valami jó is? Amit észre sem veszünk, mégis átsegít valahogyan? Ehhez szeretnék bevonni más szempontokat, véleményeket. Kerüljem-e a veszekedést, vagy jó az, ha nem is mindig nyugodtan, de rögtön helyben lerendezzük a vitákat? (Nem szoktuk összetörni a lakást és a tettlegesség is inkább párnával való hajigálás/ütlegelés formájában van csak jelen, törékeny dolgok eddig nem repültek.)

2011. márc. 30. 15:09
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem most nincs barátnőm, aki volt, azzal sosem veszekedtünk hangosan, mert egyikünk sem volt képes rá. A családom (mármint a szüleim és a tágabb rokonságom) határozottan veszekedős, így tapasztaltam belőle eleget. Egyszerűen utálok veszekedni, mert szerintem a veszekedésekben az elhangzó szavak >90%-a nem is a probléma lényegéről szól, hanem csupán a másik érzelmi befolyásolásáról, bántalmazásról. Legalábbis amit én eddig láttam. Viszont törekszem arra, hogy mindent képes legyek megbeszélni, és hogy ne ragaszkodjak a magam igazához csak azért, hogy nekem legyen igazam.
2011. márc. 30. 15:42
 12/26 A kérdező kommentje:
Jó, hogy felmerült a gyerek, mert ezt elfelejtettem beírni a kérdésbe. Mindkettőnknek van saját gyereke, közös még nincs. Szerintetek a veszekedés mennyire ijeszti meg őket? Kell erről külön beszélni velük, vagy elég, ha látják, a végén minden rendben van, másnap is együtt a család, továbbra is szeretjük egymást stb.
2011. márc. 30. 15:44
 13/26 anonim ***** válasza:
69%

"Agresszív, balhés csajoktól menekül a pasi."

nem vázával kell meghajitani az utca kellős közepén,és nem menekül...

ne keverd össze a hisztidet minden hülyeségért naponta 3x,azzal hogy normális megvitatható dolgokon veszekedte egy jót...

kérdezőnek: gyerek életkorától függ...egy 10 év alattinak még el kell mondani hogy attól hogy hangosabban vitatkoztok,attól még szeretitek egymást,és őt mégjobban

egy 10 év feletti már megért...persze ez a 10 év csak egy sacc,neveltetéstől függ,meg hogy előtte mennyire volt burokban

első voltam

2011. márc. 30. 15:48
 14/26 anonim ***** válasza:
nem hisztiztem, tévedsz
2011. márc. 30. 15:49
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem túl durva a veszekedés, nincs anyázás, nincs egymás becsmérlése, nincs közben fenyegetőzés (!!!), a gyerekek nem érzik közben veszélyben magukat, olyan értelemben sem, hogy elveszítenek titeket vagy ti egymást, ha nem mondotok meggondolatlanul dolgokat (ez, ugye, veszekedés közben elég nehéz) és utána VALÓBAN szent a béke, akkor szerintem nem lesz baja a gyerekeknek. Ellenkező esetben súlyosan sérülhetnek (sajnos ez saját tapasztalat). A gyerekeket TILOS bevonni!!! Tehát nem szabad őket megkérdezni, hogy kinek van igaza, nem szabad azt kérdezgetni, hogy ki kit szeret jobban, stb.
2011. márc. 30. 15:50
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jobb ha azt látják, hogy az természetes, hogy vannak konfliktusok, és azokat értelmesen! meg lehet oldani, le lehet zárni, és akkor szent a béke. Ha csak azt érzik, hogy valami nincs rendben, nem arról van szó, ami a valódi probléma, az nagyon sokat árthat, akkor még akár magukra is vehetik. Nem tudják hova tenni a feszültséget.
2011. márc. 30. 15:51
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a veszekedés ölte ki a szerelmet, legalábbis belőlem. Az tény, hogy a feszültséget le kell vezetni, a problémákat meg kell oldani, és nem szabad haraggal lefeküdni. De ha valaki veszekedésmániás(van ilyen sajnos), akkor ott már egyre kevésbé érzi úgy az ember, hogy értelme lenne megbeszélni. Végül már inkább ráhagyja az ember a dolgot a másikra, és elvonul, mert minden miatt megy a vita, a sértődés, a sértett hallgatás. Ha ezekből a kis semmi vitákból sok van, akkor elkezdi nem érdekelni a dolog, bármiről is legyen szó. Megint balhé van? Jól van, csinálja, nem érdekel. Közben ott figyel az ideg a gyomorban, néha napokig, mennek a szúrós megjegyzések. És a szerelem elmúlik, észrevétlenül. Tehát aki vitamániás, az jobb, ha erre is gondol. Apróságokon luxus vitázni, csak a nagyobb dolgokkal kell törődni. Ha viszont már az apróság is nagy dolognak tűnik, akkor el kell gondolkodni: van értelme a kapcsolatnak?
2011. márc. 30. 15:52
 18/26 A kérdező kommentje:

"A gyerekeket TILOS bevonni!!! Tehát nem szabad őket megkérdezni, hogy kinek van igaza, nem szabad azt kérdezgetni, hogy ki kit szeret jobban, stb."

Hűűű! Ez a lehetőség bennem fel sem merült. Nagyon rossz volt még olvasva is! :(

2011. márc. 30. 15:56
 19/26 anonim ***** válasza:

"ma 15:56"

Jó neked, mert ez sajnos nem ritka.

2011. márc. 30. 15:58
 20/26 anonim ***** válasza:
74%

A sok-sok veszekedés ( a nem mindennapi dolgok ) próbára teszik a kapcsolatot, ha áthidaltok a problémán, közelebb kerültök egymáshoz, ezenfelül sok mindent tudhatsz meg a másikról. De tudod mi a jó a veszekedésekben? A sok édes kibékülés.

"Hiába marják annyit egymást az emberek, a szeretet sohasem vész kárba"

2011. márc. 30. 16:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!