Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet hasznos a veszekedés?...

Lehet hasznos a veszekedés? Szoktatok veszekedni a párotokkal, vagy nagyon kerülitek ezt?

Figyelt kérdés

Mostanában változik erről a véleményem. Elváltam, és a korábbi párommal sosem veszekedtünk, nem feküdtünk le haraggal. 15 év után vége lett. Pedig tényleg évente 1-2 hangosabb szóváltásnál több nem volt.

Van új kapcsolatom. Vele már többször volt hangoskodás, elfajult vita, gyerekes veszekedés. (Ez is már több, mint 3 éves kapcsolat.) És most azon tűnődöm, vajon a veszekedésnél történik-e valami jó is? Amit észre sem veszünk, mégis átsegít valahogyan? Ehhez szeretnék bevonni más szempontokat, véleményeket. Kerüljem-e a veszekedést, vagy jó az, ha nem is mindig nyugodtan, de rögtön helyben lerendezzük a vitákat? (Nem szoktuk összetörni a lakást és a tettlegesség is inkább párnával való hajigálás/ütlegelés formájában van csak jelen, törékeny dolgok eddig nem repültek.)

2011. márc. 30. 15:09
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Én igenis kiveszekszem magam ha olyanom van,és párom sem marad csendben...

Felső szomszéd jókat röhöghet hogy miken veszekszünk:)

Már rég nem lennénk együtt ha mindig csak csenben maradunk,az egy idő után belülről felemészt...

Nekem igenis néha jólesik hozzávágni a párnát (keméyn tárgyat sose),vagy volt már példa arra is,hogy ráöntöttem az épp kezembe levő pohár hideg vizet:)

De ő is tud alkotni,de arra mindig vigyáz,hogy bajom ne legyen (rálökött az ágyra,de egyik kezével közben alám huzta a párnát,hogy puhára essek:D)

De a vége mindig békülés,legtöbbször 1-2 órán belül,és a kibékülés mindig édes...

2011. márc. 30. 15:15
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egy nagyon nagyon jó kérdés! Kíváncsi leszek a válaszokra.

Szerintem van előnye annak, ha konfliktus keletkezik egy kapcsolatban. Nem a gyakori apróságokra gondolok, amit el is felejt az ember, hanem az olyanokra, amik próbára is teszik a kapcsolatot. Szerintem akik túl tudnak jutni a konfliktuson, az megerősíti az egymásba vetett hitüket.

A lényeg, hogy túl tudnak jutni, nem gondosan a szőnyeg alá sepregetni.

2011. márc. 30. 15:16
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon szeretek veszekedni. A párom nem, így elég csendes a kapcsolatunk. Pedig néha olyan jó lenne egy-egy éjjelig tartó vita, vagy veszekedés.
2011. márc. 30. 15:21
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Legalább levezetitek a feszültséget és rákényszerültök, hogy megoldást keressetek, és nem söpritek a szőnyeg alá a problémákat.
2011. márc. 30. 15:22
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem eddíg nem jött be a veszekedés, ezért hagyott el az akkori szerelmem, a mostanival már visszafogom magam. Agresszív, balhés csajoktól menekül a pasi.
2011. márc. 30. 15:23
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

A volt pasimmal 4 évig voltunk együtt.

Általában én ordibáltam, ő meg kussolt, egy jót nem veszekedtünk soha. Meguntam a kapcsolatot, a végén már szinte útáltam, pedig semmi rosszat nem tett ellenem, csak meguntam....és nem is szerettem annyira soha.

A mostanival 2 és fél éve vagyunk együtt, elég sokat veszekszünk, viharos a kapcsolatunk...Olyan "olaszos":D

De annyira imádom, hogy nem igaz....és ő is engem. Nekem tetszenek ezek kis viták...utána édes a kibékülés.

2011. márc. 30. 15:24
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem lehet hasznos. Nekem már hozott "hasznot", bár ki a fene veszekszik szívesen. Általában az ember levezeti a feszültséget a veszekedés közben, dünnyög, aztán megnyugszik. Ám ha egy idő után a veszekedés hatására megváltoznak a dolgok /jó irányban/, az embert elégedettség tölti el és azt mondhatja: "na, ugye, nekem lett igazam!"
2011. márc. 30. 15:25
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Mi úgy kapunk össze, mint a kutyák. 1-2 percig forr a levegő (dobálózás sosincs, meg semmilyen tettlegesség). Kiadjk a feszkót és pár perc múlva szent a béka.

Az előző kapcsolatomban sosem veszekedtünk. 1-2 évig jó is volt, de csak gyűlt bennem mindenféle gond ( mert az mindienhol van) és a végén már mannyire sok volt bennem hogy ki is léptem a kapcsolatból.

Ezek tükrében én arra szavazok, hogy jót tud tenni a kapcsolatnak, ha kiengedik az emberek a gőzt ilyen módon. Persze normális keretek között.

2011. márc. 30. 15:27
 9/26 anonim ***** válasza:
Javítok: * kiadjuk, * mindenhol,* annyira
2011. márc. 30. 15:34
 10/26 anonim válasza:
100%
A ki nem mondott problémák bizalmatlanságot is szülhetnek. A vita és a veszekedés között is vannak fokozatok. De a hevesebb veszekedés előnye normál esetben, ha kiadják a feszültséget, akkor már vége is. Közelebb is kerülhetnek egymáshoz a partnerek ezáltal, jobban megismerik a másik belső rezdüléseit. A lefojtott negatív érzésekkel nem csak magunkban teszünk kárt, hanem azok azért ott lebegnek a levegőben, amit a tudatalatti szenzoraink nagyon is vesznek, ennél talán mégjobban a gyerekeké!
2011. márc. 30. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!