Lehet hasznos a veszekedés? Szoktatok veszekedni a párotokkal, vagy nagyon kerülitek ezt?
Mostanában változik erről a véleményem. Elváltam, és a korábbi párommal sosem veszekedtünk, nem feküdtünk le haraggal. 15 év után vége lett. Pedig tényleg évente 1-2 hangosabb szóváltásnál több nem volt.
Van új kapcsolatom. Vele már többször volt hangoskodás, elfajult vita, gyerekes veszekedés. (Ez is már több, mint 3 éves kapcsolat.) És most azon tűnődöm, vajon a veszekedésnél történik-e valami jó is? Amit észre sem veszünk, mégis átsegít valahogyan? Ehhez szeretnék bevonni más szempontokat, véleményeket. Kerüljem-e a veszekedést, vagy jó az, ha nem is mindig nyugodtan, de rögtön helyben lerendezzük a vitákat? (Nem szoktuk összetörni a lakást és a tettlegesség is inkább párnával való hajigálás/ütlegelés formájában van csak jelen, törékeny dolgok eddig nem repültek.)
Én igenis kiveszekszem magam ha olyanom van,és párom sem marad csendben...
Felső szomszéd jókat röhöghet hogy miken veszekszünk:)
Már rég nem lennénk együtt ha mindig csak csenben maradunk,az egy idő után belülről felemészt...
Nekem igenis néha jólesik hozzávágni a párnát (keméyn tárgyat sose),vagy volt már példa arra is,hogy ráöntöttem az épp kezembe levő pohár hideg vizet:)
De ő is tud alkotni,de arra mindig vigyáz,hogy bajom ne legyen (rálökött az ágyra,de egyik kezével közben alám huzta a párnát,hogy puhára essek:D)
De a vége mindig békülés,legtöbbször 1-2 órán belül,és a kibékülés mindig édes...
Szerintem ez egy nagyon nagyon jó kérdés! Kíváncsi leszek a válaszokra.
Szerintem van előnye annak, ha konfliktus keletkezik egy kapcsolatban. Nem a gyakori apróságokra gondolok, amit el is felejt az ember, hanem az olyanokra, amik próbára is teszik a kapcsolatot. Szerintem akik túl tudnak jutni a konfliktuson, az megerősíti az egymásba vetett hitüket.
A lényeg, hogy túl tudnak jutni, nem gondosan a szőnyeg alá sepregetni.
A volt pasimmal 4 évig voltunk együtt.
Általában én ordibáltam, ő meg kussolt, egy jót nem veszekedtünk soha. Meguntam a kapcsolatot, a végén már szinte útáltam, pedig semmi rosszat nem tett ellenem, csak meguntam....és nem is szerettem annyira soha.
A mostanival 2 és fél éve vagyunk együtt, elég sokat veszekszünk, viharos a kapcsolatunk...Olyan "olaszos":D
De annyira imádom, hogy nem igaz....és ő is engem. Nekem tetszenek ezek kis viták...utána édes a kibékülés.
Mi úgy kapunk össze, mint a kutyák. 1-2 percig forr a levegő (dobálózás sosincs, meg semmilyen tettlegesség). Kiadjk a feszkót és pár perc múlva szent a béka.
Az előző kapcsolatomban sosem veszekedtünk. 1-2 évig jó is volt, de csak gyűlt bennem mindenféle gond ( mert az mindienhol van) és a végén már mannyire sok volt bennem hogy ki is léptem a kapcsolatból.
Ezek tükrében én arra szavazok, hogy jót tud tenni a kapcsolatnak, ha kiengedik az emberek a gőzt ilyen módon. Persze normális keretek között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!