Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mint férfi megsértődnél, ha...

Mint férfi megsértődnél, ha az esküvőkor a feleséged azt kérné, a gyereketek majd az ő nevét viselje?

Figyelt kérdés
Mert ugye a polgárikor el kell dönteni a születendő gyerekek vezetéknevét. És azt mondaná, kapják az ő vezetéknevét. Végül is a férfi akkor is az apja marad.
2011. márc. 30. 09:44
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
64%

Amondó vagyok, hogy bizonyos hagyományok ugyan régiek, de nem véletlenül alakultak ki. Szeretem a női szerepemet, ami nem a takarítás és főzés, hanem a társadalomban élt szerep. Ha annyira nem tetszene, hogy nem adnám a gyerekemnek a férjem vezetéknevét, akkor én vennék köves gyűrűt a leendő férjemnek, én kérném meg a kezét, én térdelnék le elé és öltönyben mennék az anyakönyvvezető elé,elvégre ki nekem bárki,hogy megmondja mit csináljak?

Na ez épp ugyanilyen dolog. Mindenkinek szíve joga,de ebből szerintem hülyeség egyenlőségi kérdést csinálni. Hagyomány, mint a vasárnapi ebéd és valóban minden okiraton az anya neve szerepel, váláskor is általában az anya kapja a gyereket, igazán nem túlzás, ha a gyerek az apa vezetéknevét viseli.Furcsán is néznek arra,aki nem az apa nevét viseli, tudom, mert láttam már ilyen gyereket.A kötőjeles megoldás átmenet, de ha nekem anno kötőjeles nevet adtak volna, akkor nagykorúságom első napján megváltoztattam volna. Keresztnévből tetszik a kettő, vezetéknévből nem,de ez már nagyon szubjektív vélemény.

2011. ápr. 4. 12:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!