Mint férfi megsértődnél, ha az esküvőkor a feleséged
azt kérné, a gyereketek majd az ő nevét viselje?
Figyelt kérdés
Mert ugye a polgárikor el kell dönteni a születendő gyerekek vezetéknevét. És azt mondaná, kapják az ő vezetéknevét. Végül is a férfi akkor is az apja marad.
Én nem sértődnék meg (legalábbis így, h nem vok ilyen szituációban), de egy határozott nemet mondanék rá :) Ha már vajmi kevés jogot formálhat az apa egy gyerekre (kötelezettség viszont annál nagyobb...) akkor már ne h ne az én nevemet viselje. Semmi kötőjel, semmi anyja neve. Lassan már háttal üljük meg a lovat is?
2011. márc. 30. 10:06
12/41 anonim válasza:
Tudjátok biztos:régi rómaiak megmondták a tutit:csak az anya a biztos! Hi..hi..hi..
2011. márc. 30. 10:10
13/41 anonim válasza:
Párom biztos hogy rossz néven venné,főleg mivel nem túl gyakori a vezetékneve,szép is,és ő az egyszem fiú aki továbbvihetné...
sosem kérném ezt,illetve én is örömmel leszek x-né yz
2011. márc. 30. 10:17
14/41 anonim válasza:
Naná, hogy megsértődnék. Ez csak és kizárólag a férfi joga,én még a kötőjeles megoldással sem vagyok jóban.
Így teljesen olyan lenne, mintha nem is a te gyereked lenne, vagy nem tudom...
2011. márc. 30. 10:20
15/41 anonim válasza:
Bár még távoli jövő , de megegyeztünk , hogy ha lány születik az ő nevét viseli majd , ha fiú az enyémet :)
Részben én ajánlottam fel , mert olyan a neve amit vétek lenne elfeledni .
24/f
2011. márc. 30. 10:33
16/41 anonim válasza:
Utolsó, szerintem te a keresztnévre gondolsz. Vagy külömböző vezetékneve lesz a gyerekeidnek? Az érdekes.
Nálunk nem sértődne meg, sőt nem is bánná, szerintem, mivel nem magyar neve van, nem is szereti, az apjához se kötődik túlzottan, de én szeretném, ha az ő nevét viselné a gyerekem.
2011. márc. 30. 10:55
17/41 anonim válasza:
Én sem kérném ilyenre, ez olyan apás dolog.
Egyébként a kettővel ezelőttinek üzenném, hogy minden gyereknek ugyanaz kell, hogy legyen a vezetékneve!
2011. márc. 30. 11:06
18/41 anonim válasza:
Honnan veszed hogy megkérdezik hogy a gyerekeidnek milyen vezeték nevet akarsz adni? Mert nem kérdezik! Tapasztalat. Az meg a legnagyobb bunkóság, ha az esküvő napján szólsz hogy te ezt szeretnéd. Ha arra nem vagy képes, hogy ezt előtte kérdezd meg tőle, és kettesben beszéljétek meg, akkor nem tudom mi a fenének akarod hogy elvegyen? Remélem megsértődik, és otthagy a helyszínen, legalább gondolkodhatsz.
2011. márc. 30. 11:45
19/41 anonim válasza:
Igen vezetéknévre gondoltam . Mi baj van azzal ha nem egyforma ? (bár nem tudom hogy ez egyáltalán megoldható e törvényileg)
2011. márc. 30. 11:48
20/41 anonim válasza:
Hülyegyerek:leírták érthetően.A gyerekeknek csak egyforma lehet a vezetéknevük.Azt nem lehet,hogy egyiknek ez,a másiknak meg az.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!