Hogy mondjam meg a feleségemnek, hogy undorító?
Nagyon rég óta vagyunk együtt. Már 6 éve házasok vagyunk, de előtte is nagyjából ugyanennyit voltunk egy pár. A házasságkötés után kb 1 évvel PCO-t diagnosztizáltak nála, ami egyre súlyosbodott. Mellette álltam végig, de mára mondhatom betelt a pohár. A hormonkezelés miatt szó szerint kibírhatatlan. 30 kilót hízott az amúgy is alacsony termetéhez, és szakállas lett, a bőre csíkos. Az állandó hisztijei miatt azt sem tudtam neki normálisan javasolni, hogy menjen el egy végleges szőrtelenítő kezelésre, fizetem. Hát még hogy ha edzeni akarna menni csak szóljon! Mindent rossz néven vesz, és kiállhatatlan. Igyekszem mellette állni, de ez a helyzet felőröl.
A kérdést szándékosan provokatívnak szántam, hogy sok nő és férfi hozzászólását kapjam. Nem azt akarom mondani a feleségemnek, hogy undorító, még ha kívülállóként azt is mondanám rá.
Mit tehetnék, hogy lássa, segíteni akarok neki? Nem akarom elveszíteni, de félek ez lesz belőle. Egy kolleganőmmel közös projecten dolgozunk, sokat vagyunk együtt, és nem tagadom, megfordult egy két dolog a fejemben. Az eszemmel tudom, hogy nem szabadna cselekedni.
Nagyon komoly problémák ezek számomra. Segítsetek, ha van ötletetek!
A lehető legrosszabb és leggyávább megoldást választanád, ha megcsalnád.
PCO elég komoly dolog. S hidd el, ő ugyanúgy utálja magát, mert meghízott, szőrös lett stb stb. Ha hormonkezeléstől hízik akkor azt nagyon nagyon nehéz leadni, vagy legalábbis kordában tartani.
Mivel a feleséged önbecsülése a béka feneke alatt szerintem csak súlyosbítanád a helyzetet a félrelépéssel. Ezért is kiállhatatlan, a saját önutálata miatt.
Aki azt írta, hogy ne hanyagolja el magát az hülye és nem tudja mivel jár egy hormonkezelés. :/ Én 20 kg-ot szedtem fel mikor antidepresszánsokat szedtem. S nem zabáltam, sőt!
Már egy ideje utálom magam, és meg tudnám ölni a férjem, mert megcsalt...mert ő csak áldozat...na igen! Szerintem meg görény!
Mindenképpen beszélj vele, próbáljatok meg más kezelést más orvost találni, próbáljatok róla beszélni. Babaprojekt? Azelőtt is szokták a PCO-t kezelni. Csak azt tudom mondani, hogy legyél erős és ha utánad vágják a lábast akkor is legyél kedves hozzá.
Lehet csak addig kellenél a kolléganőnek is. Lehet nem...de hogy jogosan lenne bűntudatod. Egy beteg asszonyt megcsalni, elhagyni egyáltalán nem szép dolog.
Figyu ! beszélj az orvosával !ha a kezelések miat le tudna fogyni,akkor az orvos javasolja neki..annak jobban hinne,de az se lehetetlen,hogy szépen megkéred figyeljen magára,mert neked ez fontos,a mellet h megérted a betegséget a duci nök is tudnak jol kinézni
a rendes beszélgetés(nem hiszti) sokat tud segiteni
kérdés,h te mit akarsz ? az uj nöt,vagy a régit ?
gyereke lehet még? kora ?
A 32 éves nő az első oldalon jó tanácsot írt, végiggondolom ilyen oldalról.
Elsőnek üzenem, van neki barátnője, arról vígan társalognak órákat hogy megint utaltam a borostájára. Hogy miért és hogyan tettem arról már persze nem esik szó.
34 éves a feleségem, ezt is kérdezte valaki.
Nagyon sajnállak. A feleségedet is, még nagyon fiatal ahhoz, hogy "ne adjon" magára. Szerintem nagyon kedves dolog, hogy támogatod abban, hogy tudjon változtatni. Én még fiatal vagyok, tehát nem mondom, hogy nagyon értek a témához, de megfogalmazódott bennem egy-két ötlet. Ha már próbáltad őket, akkor sorry, de bennem ezek merültek fel.
Csináljatok közös programot, menjetek el úszni, futni, bringázni, sétálni.
Ha megtudod oldani, járjatok együtt edzőterembe, nem tudom merre laktok, de manapság már mindenhol nyitva vannak este tízig.
Főzzetek együtt egészséges és kímélő ételeket.
Valahogy próbáld meg elérni nála, hogy tetszeni akarjon Neked, szerintem ezzel lehetne hatni rá. Attól, hogy együtt vagytok 12éve, még nem szabad "elhagynia magát". Persze, hogy nem a külső a legfontosabb, de szerintem a lelkivilágán is sokat dobna.
Ha nem akar lézeresen szőrteleníteni, mehet kozmetikushoz is, szerintem nő létére biztosan élvezni fogja. A gyanta kicsit fájdalmas, de az eredményért bőven el lehet viselni.
Így hirtelen ennyit tudtam, remélem segítettem!
22/N
Én szinte az irodámban lakom, mióta egy veszekedés alkalmával száműzve lettem az ágyunkból. Szóval közös házban alszunk, mégis nagyon távol egymástól minden téren.
Na én nő vagyok de nem áldoznám fel magam az éveimet egy vegetáló házasságért,még gyerekért se,te már gondolkodsz a megcsaláson,nem alszol vele,elöbb utóbb úgyis férle mész,mert férfi vagy...Inkább gerincesen hagyd el...
Teljesen megértelek, nem vagy könnyű helyzetben.
Mi 9 éve vagyunk együtt a férjemmel, ebből 7 év házasság. Én mindig őszinte vagyok a férjemmel, még akkor is ha azzal esetlegesen megbántom. Hiszen kiben bízzon az ember, ha nem a házastársában? Milyen kapcsolat az olyan, ahol az egyik fél nem meri elmondani az érzéseit, a másik pedig megsértődik?
Szerintem állj a feleséged elé és kerek perec mondd el neki azokat a dolgokat amiket ide leírtál. De tedd hozzá, hogy ezzel nem az a szándékod, hogy megbántsd, hanem őszinte vagy és szeretnél neki segíteni. Biztosan meg fog sértődni, de a lelke mélyén tudni fogja, hogy igazad van! Ha őszintén elmondod neki a gondolataidat, akkor arra is fény fog derülni, hogy van-e értelme egyáltalán küzdened a kapcsolatotokért. Hiszen tényleg nem szép dolog elhagyni egy beteg társat, de azért mindennek van határa. Ha nem hajlandó változtatni, akkor teljesen meg lehet téged érteni miért áldoznád fel az életed valaki mellett, aki teljesen belesüllyed az önsajnálatba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!