Hogy mondjam meg a feleségemnek, hogy undorító?
Nagyon rég óta vagyunk együtt. Már 6 éve házasok vagyunk, de előtte is nagyjából ugyanennyit voltunk egy pár. A házasságkötés után kb 1 évvel PCO-t diagnosztizáltak nála, ami egyre súlyosbodott. Mellette álltam végig, de mára mondhatom betelt a pohár. A hormonkezelés miatt szó szerint kibírhatatlan. 30 kilót hízott az amúgy is alacsony termetéhez, és szakállas lett, a bőre csíkos. Az állandó hisztijei miatt azt sem tudtam neki normálisan javasolni, hogy menjen el egy végleges szőrtelenítő kezelésre, fizetem. Hát még hogy ha edzeni akarna menni csak szóljon! Mindent rossz néven vesz, és kiállhatatlan. Igyekszem mellette állni, de ez a helyzet felőröl.
A kérdést szándékosan provokatívnak szántam, hogy sok nő és férfi hozzászólását kapjam. Nem azt akarom mondani a feleségemnek, hogy undorító, még ha kívülállóként azt is mondanám rá.
Mit tehetnék, hogy lássa, segíteni akarok neki? Nem akarom elveszíteni, de félek ez lesz belőle. Egy kolleganőmmel közös projecten dolgozunk, sokat vagyunk együtt, és nem tagadom, megfordult egy két dolog a fejemben. Az eszemmel tudom, hogy nem szabadna cselekedni.
Nagyon komoly problémák ezek számomra. Segítsetek, ha van ötletetek!
Nincs egy barátnője, vagy valaki akivel tud őszintén beszélgetni a feleséged?
Mert akkor beszélhetnél vele, hogy beszéljen vele. Persze ne úgy értem, hogy neked ez+az nem tetszik, nem. Téged szóba se hozzon. Hanem csak rágja a feleséged fülét, hogy szerinte szőrtelenítenie kéne, vagy vigye el magával. Aztán javasoljon valami közös kirándulást, hátha kedvet kap mozogni...
Vagy pedig akárhogy is, de megpróbálsz vele beszélni. Hogy úgy szeretnéd, ha olyan lenne, mint régen és te úgy segítenél... és mindeközben öleld át és úgy beszélj vele, hogy érezze, hogy vagy neki.
Pedig nincs más megoldás mint megbeszélni vele a dolgot. Leülni és finoman megmondani hogy mellette állsz, de erőt kell magán vennie. A hormonkezelés miati hízást ha megállítani nem is lehet, legalább egészségének megőrzése céljából muszáj hogy legyen akaratereje.
Járjatok együtt edzeni, futni, kirándulni, vásárolni pár csini ruhát. Ezel elcsépelt dolgok tudom, de mást nem nagyon lehet tenni, rá kell vezetni arra hogy muszáj odafigyelnie magára.
nem szabad feladnia csak azért mert beteg és tojni nagy ívben mindenre magával kapcsolatban. Próbáld rávezetni arra hogy mennyire csini lehetne ha nem hagyná hogy a kezelés maga alá temesse, mert a hormonok miatti hízás ellen ha sokmindent nem is lehet tenni, de azért valamilyen szinten kordában lehet tartani.
én is megértelek!
a házasság nem arról szól,hogy innentől ronda lehetek mert úgy is elkeltem!és engem zavarna ha nagyon elváltozna a testem megőrülnék,és ha felajánlanád hogy segitesz meg állod a kezelést belemennék,!!!!!
Ha "korrekten" gondolkoznék, és megbeszélném vele, hogy váljunk, mert megkívántam valakit, csak mégjobban magára hagynám. Nem akarom magára hagyni a gondjaival, mert szeretem. És ez a lényeg.
De nem csak férj, férfi is vagyok. És amit hosszú ideje nem kapok meg, máshol megkaphatnám. Nagy a csábítás.
Nehéz helyzet, és a konkrét kérdésedre - hogy mit csinálj - nem tudok válaszolni. Szerintem más sem, csak te.
Általánosságban azt gondolom, a betegség egy dolog, amiről a feleséged nem tehet. Hogy elhagyja magát, az egy másik dolog, ami viszont fejben dől el.
A leírtak alapján téged elsősorban nem a feleséged "undorítósága" zavar, hanem az, hogy láthatóan semmit nem próbál tenni ellene. Az is fölmerülhet benned, hogy mennyire vagy fontos neki, vagy mennyire értékel téged, ha ennyire nem érdekli a véleményed. Ha kb. 12 éve vagytok együtt, akkor most a középkor küszöbén lehetsz - valószínűleg olyasmi is megfordul a fejedben, hogy most még volna lehetőséged mást választani, és nem olyasvalakivel leélni a hátralévő életedet, aki nemcsak hogy "undorító", de valószínűleg nem is lesz hajlandó ezen változtatni abban a bizonyos hátralévő életben.
Szóval konkrét tanácsod adni nem tudok, és a helyzet is nyilván összetettebb, mint ahogy itt leírtad. Biztos fogsz kapni hideget is, meleget is, de szerintem teljesen érthető az a vágyad, hogy adott esetben kilépj ebből a helyzetből. Fontos érték a házasság, nehéz dolog egy betegség, és adott esetben kitűnő eszköz arra, hogy bűntudatot keltsenek vele.
Válaszd el, hogy mi az, amiről nem tehet a feleséged, és mi az, ami betegségtől függetlenül igenis az ő része a ti házasságotokban. És ezek figyelembevételével dönts a továbbiakról.
Akárhogy is alakuljon, nagyon sok sikert és kitartást kívánok neked!
N32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!