Szerintetek igaza van a feleségemnek? Túlterhelem a gyereket?
Azt akarom ,hogy a kislányom(ötéves) beszéljen angolul, és franciául felsőfokon.
Ezért vannak olyan hetek ,hogy csak franciául beszélek hozzá, úgy vagyok vele ,hogy az angol "könnyebb" nyelv így azt majd megtanulja az iskolában.
A feleségem szerint ez túlzás ,nem értek egyet ezekkel a "francia hetekkel"
Szerintem, ha a francia az anyanyelved vagy anyanyelvi szinten beszéled, nem gáz. Bár lehet, hogy születésétől kezdve csak és kizárólag azon a nyelven kellett volna beszélned vele, és akkor úgy nő fel, mint a többnyelvű szülők gyerekei.
Ha csak az utóbbi időben kezdtétek el, érdemes lenne szakemberrel, gondolom logopédussal megvitatni.
23:26
Igen, van egy logopédus konzulensünk.
23.26 vagyok
És a logopédusnak mi erről a véleménye? Kíváncsi vagyok.
A terv jó, de lassíts, és tényleg figyelj oda mennyire partner a gyerek, ebben a korban még a klasszikus iskolás módszerek nem működnek.
Amúgy angolul nem fog megtanulni még alap fokon se ha azt az iskolára bízod, szóval készülj rá lelkileg, hogy azt is kezedbe kell venni majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!