Ez a veros dolog hulyeseg.Ez csak egy regies szo,ami kifejezi,hogy a ferfi-no kapcsolatban (legtobbszor) a ferfi a fonok.Tudom,hogy a feministaknak ez nem fog tetszeni,de ez van.Attol meg a szeretetre es a kolcsonos tiszteletre epulhet a kapcsolat,hogy a no "uram"-nak szolitja a ferjet.
2011. márc. 24. 02:13
12/45 anonim válasza:
Szerintem nem furcsa,hanem inkább jópofa és aranyos!:)
2011. márc. 24. 02:13
13/45 anonim válasza:
lehet hogy veri a feleségét.
2011. márc. 24. 02:15
14/45 anonim válasza:
Régen ez volt a szokás, mostanában inkább poénnak kezdődik, aztán megragad, és már teljesen automatikusan használja a nő..
Én sem hívnám soha így a párom, nekem is hatalmi megkülönböztetésre utal, ha csak szóban, akkor is.
2011. márc. 24. 02:34
15/45 anonim válasza:
Én egy régi barátomat "Gazdám-Uram"-ként írtam be a telefonba :)) ersze csak poénból :)
De amúgy nekem is furcsa... Nem rossz, csak furcsa...
2011. márc. 24. 02:49
16/45 anonim válasza:
En ritkan igy nevezem a ferjemet. Nem poenbol, csak ugy epp az jon a szamra. Azert nyilvanos helyen nem kezdek el csopogni, hogy szerelmem, egyetlenem. Vagy a nevet mondom vagy hogy a ferjem, de neha uram is belefer. Engem nem zavar. Szinten huszoneves feleseg vagyok...gaz, hogy valaki ilyeneken fent tud akadni. Nem vagyunk egyformak, miert baj ez?
2011. márc. 24. 04:13
17/45 anonim válasza:
A barátnőim sokszor kérdezték,hogy mit csinál az urad!Ezeket csak poénból mondták...én sosem használom,elvégre nem vagyok 60 éves és nem áll fölöttem.Mindig úgy hívom mások előtt,hogy a párom...ez nem csöpögés.Ha például engem bárki is úgy hívna,hogy asszony,olyan maflást kapna,hogy kihullna az összes foga!!!Nem vagyok én senkinek az asszony...ez olyan degradáló kifejezés,lenézően szokták mondani!!!Ez sokkal rosszabb,mint az,hogy uram!
2011. márc. 24. 04:46
18/45 anonim válasza:
Nekem is mindig az alárendeltség jut róla az eszembe. Ha barátokkal poénkodunk, akkor szoktam néha-néha azt mondani, hogy az "zuram". De akkor sem az uram megnevezést használom. Attól szokott égnek állni a hajam, mikor anyósom határozottan rákérdez, hogy: az urad mit csinál? Mondtam is már neki, hogy nem vagyok én a fiának a cselédje. Pedig ő még csak 52 éves, mégis így mondja. Bezzeg az élettársát nem nevezi élettársnak, hanem páromnak.
2011. márc. 24. 05:44
19/45 anonim válasza:
Én csak néha hívom így, poénból.
És egyáltalán nem felsőbbrendű nálam, nem ezért teszem.
2011. márc. 24. 05:53
20/45 anonim válasza:
Ez a tisztelet jele a nőtől a férfi felé.
Ma már nem használják, mert a feministák szerint a nőnek nem kell tisztelnie a férfit, sőt, az uramozás alárendeltséget fejez ki. Ahol viszont ténylegesen használják, ott tiszteletből teszik, ahogyan a fiú sem szevaszozta le régen az apját, hanem a "kezicsókolom" volt a helyes megszólítás.
Ma már kihalt a tisztelet alapú társadalom, mindenki annak nevezi a másikat, ahogyan akarja.. sajnos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!