Hány éves korotokról maradtak meg bennetek gyerekkori élmények?
Én is hallottam már ilyen 5 éves kor előtt semmire sem emlékszik a gyerek, de ez baromság. Alig töltöttem be az első életévemet, amikor bölcsibe kezdtek hordni és még emlékszem rá, hogy milyen volt az első napom. Megkérdezte a bölcsisnéni, hogy szeretem-e a mesét, mire mondtam, hogy igen, de emlékszem, hogy ha tudtam volna, hozzátettem volna, hogy nekem otthon nem szoktak mesélni. Meg az akkori rajzfilmekre is emlékszem 2 éves korom előtt, pl. hogy csak a zsinatolni szót nem értettem a Csipp-csupp csodákból és még másnap is megkérdeztem anyát, mi is volt az a szó. Szóval tök értelmes voltam 1-2 évesen. Az is megmaradt, hogy egy csomószor sarokba állítottak a bölcsiben, mert húzgáltam a lányok haját és bőgtem. A bölcsis néniknek meg kilógott a szőr az orrából, amilyet én még azelőtt sose láttam. Apámnak is elmeséltem, ő meg azt mondta, hogy az orrsövényferdülés. Pedig azután megtudtam, hogy az nem az.
Szóval én baromira hamar öntudatra ébredtem. Utáltam is a többi kölyköt, mint a sz.rt, mert tök hülyén viselkedtek.
Folytatás: Sőt még arra is emlékszem, hogy bébikomppal jártam és anyám 1 éves korom előtt mondta, hogy most már ideje lenne megtanulnom járni. Még beszélni se tudtam, de értettem a szavakat. Magamtól nem tudtam felállni, csak másztam és akkor apám azt mondta, hogy milyen hülye, nem jön rá, hogyha vmibe kapaszkodna, akkor fe tudna mászni. Mire odamásztam a fotelhoz, felhúztam magam, akkor mondta apám, hogy, csak kitalálta magától (pedig nem), aztán tettem pár lépést és a földre zuttyantam. Kinevettek, de azt mondták, hogy mostmár menni fog neki (vagyis nekem.)
És az egész beszélgetésből csak azt nem értettem, hogy mi az, hogy hülye, de azt éreztem, hogy negatív jelző, és örültem, hogy apám nem tudta, hogy megértem amit mond és azt hitte magamtól jöttem rá és visszaszívta a hülye jelzőt.
A korai magamra eszmélésben nem hiszem, hogy sokan megvernének.
3-4
Ovis koromból már sokmindenre emlékszem.
A kutatások szerint 3 éves kor utáni dolgokra emlékeznek az emberek. Előtte csak olyan dologra,ami nagyon megrázó élmény volt számukra. Ezért tudnak a 3 éves koruk előtt örökbefogadott gyerekek beilleszkedni az új családjukba.
A legtöbben a szülők elbeszélése alapján "emlékeznek" a korábbi élményekre vissza.
Aki azt állítja,hogy egy éves korában a bölcsiben megmondta,hogy milyen mesét szeret,az vagy csodagyerek,vagy csak a szülőktől hallottakat véli emléknek.
Egy évesen még a meséket sem értik,beszélni összefüggően pedig 2 éves koruktól kezdenek a gyerekek. Előtte csak szavakat mondanak,de nem mondatokat.
1,5 éves voltam, mikor építkeztünk. Emlékszem a kőművesekre és az autójukra. De 2 éves koromtól rengeteg minden megmaradt bennem. 3 éves voltam, mikor öcsém született de még ma is tudom, hogy hol állt meg a Trabi mikor először mentünk apuval meglátogatni, akinn szürke póló volt. :D
Oviban az első nap nagyon tisztán itt van előttem.
Lehet, hogy új faj vagyok, de rengeteg mindent dátumra pontosan tudok kb. 5 éves koromtól. :)
Kb. másfél éves koromban sétálgattam a kiskertben, és belehuppantam egy kaktuszba. Emlékszem, hogy keresztanyukám mondta az unokatesóimnak, hogy hozzanak csokit, addig se üvöltök, és ő meg anyukám kiszedték a tüskéket a hátsómból :))
A másik élményem pedig, kb. 2 voltam, amikor a dunához jártunk horgászni. Elkóboroltam a füves területen, és akkor hirtelen megláttam. Ott ült egy kövön. Egy hatalmas krokodil! Olyan sokkot kaptam az üvöltéstől, hogy elájultam. Aztán kiderült, hogy az csak egy gyík volt. :)De mivel krokodilt már láttam a tévében, azt hittem hogy az.
Én olyanokra emlékszek, amit elmeséltek nekem a szüleim. :)
De tényleg, miután elmesélik, akkor olyan mintha visszajönne az emlék.
Én ovis koromtól emlékszem amúgy sok dologra. Picike koromból nem nagyon van emlékem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!