Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány éves korotokról maradtak...

Hány éves korotokról maradtak meg bennetek gyerekkori élmények?

Figyelt kérdés
26 éves (nő) vagyok, a minap beugrott egy ovis kori történet, de egyébként alig emlékszem 1-2 dologra ovis koromból...Nálatok hogy van ez?
2011. márc. 19. 00:00
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

Ovis koromból rengeteg dologra emlékszem.

A legkorábbi amúgy az, amikor kilyukasztották a fülem, szüleim elmondása alapján 1 éves múltam nem sokkal. Annyira emlékszem az egészből, hogy körbeállt anyukám, nagymamám meg még valaki volt ott, és mondták, hogy "neeeeem fog fájniiiii", de nagyon fájt!!!

A másik, amikor kb. 2 évesen (tavaszi születésű vagyok, ez nyáron volt) a nagyszüleimmel nyaraltam Balatonlellén, ebből van pár emlékképem, pl. hogy az iszapot pacskolom, meg egy nagy tálban voltak a cumijaim és azok között válogatok.

Illetve 2 és fél éves voltam, amikor megszületett az öcsém, arra tisztán emlékszem, amikor apukámmal bementünk érte a kórházba.

Szóval nálam ezek a legkorábbi emlékeim.

24/L

2011. márc. 19. 00:20
 12/38 anonim ***** válasza:
51%
3 éves korig nem képes emlékezni az ember de ami 3 évesen van annak is nagy traumának kell lennie, hogy emlékezzen én 18/F vagyok és a 4-5 éves dolgokra tisztán emlékszem 2x el is tört a karom az oviba meg, de emlékszem ahogy kiközösítettük egymást stb...:D
2011. márc. 19. 00:36
 13/38 anonim ***** válasza:
100%
20-on 1-2 évesen nagyon is élénken ugrotak be az ovis emlékek tisztán emlékszem rájuk.
2011. márc. 19. 00:40
 14/38 anonim ***** válasza:
100%
5 éves koromtól kb mindenre emlékszem, de van pár emlékem 4 éves koromtól is, előtte szinte semmi.
2011. márc. 19. 00:41
 15/38 anonim válasza:
69%
Ovis koromból a szexuális élményeimre emlékszem nagyon erősen.
2011. márc. 19. 00:58
 16/38 anonim ***** válasza:
Passzolnám. 3 éves kornál előbb nagyon homályos, mert nehéz megbecsülni az időpontot. Vagy egy konkrét eseményt nem tudok időponthoz kötni (kályhacsere), vagy ha az időpont stimmel, akkor az év bizonytalan (karácsonyfa). Pontos időponthoz köthető eseményre nem emlékszem.
2011. márc. 19. 01:02
 17/38 anonim ***** válasza:
2-3 éves korom között-röl sokminden bejön,1-szer legurultam a lépcsön :-(,hogy miket kaptam karácsonyra,amikor tetves lettem és levágták a nagy hajam,nameg ha elöveszem a képeket,tisztán emlékszem azokra a pillanatokra.:-)
2011. márc. 19. 01:33
 18/38 anonim ***** válasza:
89%
2 és fél éves koromban vették el tőlem a cumit. A teljes jelenetre emlékszem! Az indokra, az érzésre, a körülményekre, mindenre. Illetve szintén 2 és fél éves korom környékén esett meg az is, mikor kitolattam a játékkocsimmal az udvarról úgy, mint apa...
2011. márc. 19. 01:48
 19/38 anonim ***** válasza:
80%

4 éves voltam, mikor tesóm született, és abból nagyon sok minden megmaradt. Mikor jött haza apukám és vitt be engem anyukámékhoz kocsival, aztán ahogy sétáltunk a szülőotthon főbejárata felé. Onnan például tisztán emlékszem, hogy a járda két oldalán sövény volt, távolabb egy fasor. Kellemes hűvös idő volt, friss levegő (október vége), és pont hallottam egy galambot. A galamb hangjáról azóta is ez a jelenet ugrik be, és nagyon jó érzés.

Ha jobban belegondolok, még a születése előttről is vannak emlékeim. Emlékszem például, mikor már anyukámnak nagy hasa volt, én meg megkértem, hogy had hajoljak oda "meghallgatni".

2011. márc. 19. 02:05
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

Hmm... o.O ...nem is tudom.

Vannak homályos emlékeim kisbabakoromból, pl. hogy felállok a kis rácsos ágyamban, és ott áll egyik szülőm és felvesz magához. A többi emlékem abból a korból sztem elképzelés-alapú, aemlyet fényképek elevenítettek meg.

Érzésekre (képek nélkül, vagy képvillanásokkal) nem a legvilágosabban, de emléxem, pl. hogy az imádott nagypapám magához ölel a nagyszobában a kanepén, egy itteni fényképezés is dereng, ill. 3-4 évesen világosan belenyúltam a könyvekkel teli üveg-vitrin ajtajába, amely keresztbe el is vágta a kezemet. Emléxem a fájdalomérzetre és amikor visszagondolok rá, bizsereg az a 3 középső ujjam a jobb kezemen, amelyet egymáshoz varrtak össze egy hét erejéig. Amikor elláttak a kórházban, és csak egy "--Ümm!"-nyit nyikkantam, amikor kaptam bele egy szurit. Apum szerint hősisesen viselkedtem.

De még rengeteg ovis-élményem van, még 3 éves kiscsoportos koromból is. egyik legkedvesebb játékom akkor egy fém búgócsiga volt, de emléxem olyasmire is, hogy sarokba ültetnek az óvó nénik, mert "kiálltam" magamért és megütöttem az egyik gyereket a karján, vagy vmi.

Lefekvéskor anyu mindig sokat mesélt nekem és "Lalizott" velem :-). (Így hívták az én "hű barátomat" a kis szürke játékmacit, aki mindig vigyázta éberen álmaimat ;"D ). Majd betakargatott és adott egy jóéjt puszit. Apu is (mégha későn is jött meg, de) bejött adni egy jóéjt-puszit, és megsimogatott. Éjjelente mindig egy piros lámpa égett a (kis)szobánkban, ami eleinte félelmetes volt, de aztán megszoktam.

Volt egy 3kerekű biciklim fehér pedálokkal és piros fémnyereggel. Hogy szerettem... :-)

A kistányérom közepén egy szép kismaci volt, csak aztán eltört... :"( Egy másik fémtálcánk hasonló jelleggel még a mai napig megvan, és jó állapotnak örvend. Ma is abba hoppantjuk a frissen kisütött palacsintát/lángosokat.

A dédim 3 éves volt mikor elment közülünk. Hányszor vittem oda neki (vagy utána) a botját a házuk egy bizonyos sarkából, ahol hagyta mindig... :)

4,5 éves koromban költöztünk el egy másik lakásba, addig rengeteg megfogalmazhatatlan, javarészt kellemes élményem maradt a régi lakásunkból.

F/29

2011. márc. 19. 03:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!