Hogyan térítsem jobb belátásra a párom, hogy ne legyen ilyen besz@ri? Elegem van belőle, már azt tervezem hogy elhagyom!
32éves a párom és borzalmasan gyerekes. Hónapok óta vagy talán már egy éve is fája a foga,de nem megy a fogorvoshoz. Megszámlálhatatlan mennyiségű gyógyszert beszedett már,volt hogy 10szem elment 1nap alatt. Ráadásul büdös a szája,ha mondom megsértődik,és még én vagyok a köcsög. Hiába mondok neki bármit,szépen vagy csúnyán nem érdekli. Ő nem megy mert nem bírja a fogorvosnál a szagot. Meg neki rossz élménye volt. A pohár akkor telt be mikor beszedett 12szem cataflamot,amit a szájsebész nekem írt fel,úgy hogy nem is tudtam róla. És mindössze 3nap alatt. Mikor mondom neki,hogy milyen beszari,mert én elmegyek ő meg nem mer elkezd durrogni.
Kérlek olyanokat ne írjatok hogy igénytelen,meg ilyenek mert tudom,és ez nem segítség. Most eldugtam a gyógyszert,de később úgy is fog nyaggatni hogy adjak. Elegem van! Tanácsra lenne szükségem hogy mihez kezdjek vele,mert emiatt fogunk szétmenni.
20:50:
De igen, lehet függőség! A kérdező által említett gyógyszer már vényköteles, egyébként meg, és ahogy keveselli a dózist, úgy vált erősebbre. Nekem nem kell bemutatni a függőséget, családban láttam rá példát. Magad rá is cáfolsz arra, amit írsz: bizony, az egész ott durvul el, hogy a kis adag már nem elég. Ne szólj hozzá olyanhoz, amihez nem értesz! Én éveken át ezt láttam otthon!
"..20:50:
De igen, lehet függőség! A kérdező által említett gyógyszer már vényköteles, ..."
Nem figyeltél. A cataflam nem rendszeresen szedte, ergó nem tudott rászokni. Azt csak a kérdezőnek 1x írták fel és azt a párja 1x szedte be.
Higgyetek nekem láttam már ilyet és nem gyógyszer függőség, de persze attól még veszélyes.
Hali
Szerintem egyszer muszály lenne leülnötük és megbeszélni a dolgokat. Elhiszem hogy néha torkig vagy és már nem bírod tovább de le kell nyelni a békát. Szerintem várj egy jó alkalomra, ha nem bírsz várni akkor mond neki meló után vagy amikor jobb paszba van hogy valamit meg kell beszélnetek. Kezd el azzal hogy ezt már meg kell beszélnetek mert alapból stresszes vagy mostanság, és csak rátesz egy lapáttal az ahogyan viselkedik, mond neki hogy az annyira nem idegesítő hogy a neked felírt gyógyszer nagyrészét ő szedi be, hanem az hogy a tudtod nélkül szedte be, már jó ideje eggyütt vagytok és annyi bizalmat szavazhat neked hogy elmondja hogy mit csinált. Mond neki hogy esetleg egy barátnőddel vagy egy barátnőd kislányával is ez volt, fájt a foga hónapikig, nem tudták mi baja van a kislánynak mert nem merte elmondani hogy fogfályása van nehogy fogorvoshoz kelljen mennie mert félt a fogorvostól, és emiatt a kislány természete elviselhetetlen volt vagy nem tudom ez már hülyén jött ki csak valahogy ez ugrott be... De próbált neki valahogy beadni valami példatörténetben az lehet beválik és levágja. A rossz szájszag pedig lehet a fogfájástól is, arra gondolok hogy lehet hogy szuvas a foga vagy mittudomén, és emiatt büdös.. ha azt mondod neki hogy a szuvas fog miatt az íny is begyullad és amiatt van rossz szájszaga akkor talán nem ilyen sértően fejezed ki magad. Szerintem ne menjetek szét, de nem akarlak befolyásolni csak ezt írtam, a lényeg hogy ha eszedbe jut a párod akkor ne ezek a negatív dolgok ugorjanak be rólla, hanem a szép és jó pillanatok vele:)
Még annyi hogy lehetséges hogy rohadt nagy baromságokat írtam, iagzából csak 19 vagyok és már egy jó ideje nem volt barátnőm szóval mérlegeld ezt mielőtt gondolkozol azon amit írtam:) Ha pedig nagy ökörségeket írtam akkor elnézésedet kérem, nem akartam rabolni az idődet, de 19 évesen valahogy ezt tudom tanácsolni, talán ha lett volna komolyabb érettebb kapcsolatom akkor nem ilyen gyerekes béna tanácsot adnék, de azért remélem minél hamarabb megoldódik a probléma :)
20:57:
Ha épp tudni akarod, anyám is így kezdte. A fogára, vagy éppen mire fájdalomcsillapító. Aztán dilibogyók, amit sikerült szereznie/felíratnia. A mai napig mindent beszed, ami fájdalomcsillapító, ha meg lázas vagyok, nem tudok mit bevenni, mert nincs itthon semmi sem.
"...Aztán dilibogyók, amit sikerült szereznie/felíratnia...."
Ez pont a beidézett rész miatt megint nem ez az eset.
Nem kell keverni a dolgokat.
Létező jelenség a gyógyszer függőség de nehéz elérni vény nélküli gyógyszerekkel.
"Ez pont a beidézett rész miatt megint nem ez az eset.
Nem kell keverni a dolgokat.
Létező jelenség a gyógyszer függőség de nehéz elérni vény nélküli gyógyszerekkel."
Nem megy az értőolvasás? A fájdalomcsillapító volt a kezdet, a folytatást kívántam érzékeltetni azzal, hogy mi volt aztán... Úgy látszik, nem vagyok elég érthető. Te nem láttad még ezt, könnyen dumálsz.
Aki napi 10 fájdalomcsillapítónál tart, az már függő. Akármilyen gyenge a gyógyszer. Abban is van annyi, hogy függjön tőle, mert a gyógyszergyártóknak is az a jó, ha az egyszeri hülye ember rákattan és napi szinten zabálja. Csak azért nem vényköteles, hogy még könnyebben, akár naponta megvehesse magának a hülye, mint a cigit vagy a piát. Ne légy már naiv! A gyógyszergyártóknak az az érdekük, hogy fogyasszák a szemetüket. Nem véletlen, hogy vannak akik már akkor bekapnak 2 szemet, ha egy mp-re megfájdul a fejük. Ez a cél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!