Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megőrülök az anyósomtól! Mit...

Megőrülök az anyósomtól! Mit csináljak, hogyan térítsük jobb belátásra?

Figyelt kérdés

És miért nincs még külön "Anyós" kategória a "Családi kapcsolatok"-on belül? :)

A sztori lényegében annyi,hogy teljesen úgy viselkedik a másfél éves fiammal,mintha nem is lennének szülei!Azt hiszi azt csinál a gyerekkel amit ő akar.Meg parancsolgat,hogy én mit csináljak vele ha ő épp nem ér rá!Viccen kívül

Már nagyon elegem van belőle,legszívesebben jól kiosztanám,de megígértem a férjemnek hogy nem cirkuszolok vele állandóan....

Ma is berontott délután,közölte a fiammal hogy vegye a sapkát,kabátot,viszi sétálni.Nem engem kérdez meg előbb...nem,majd ő tudja.Hát nem!Nem engedtem neki,mondtam,hogy már összeesik az álmosságtól ne vigye ki,amúgy is mindjárt hat óra....

ERRE!!!Felhívta a férjemet munkában,hogy most akkor ő miért nem viheti sétálni a gyereket?!

Elmondhatatlanul elegem van belőle!!!!!

(Elköltözni nem tudunk,kérlek titeket ezt ne is tanácsoljátok)

Azt nem tudom,hogy ha egy hatvanon felüli meglett asszonnyal nem tudom megértetni,hogy a nem az nem,akkor hogy várhatom el a másfél éves kisfiamtól.....

Ja,és akkor még ő van megsértődve,ha valami nem úgy van,ahogy ő akarja,és mondogatja a gyereknek,hogy az a

csúnya rossz anya nem engedi!

Néha legszívesebben megtépném.....

Tudom,le kell ülnünk vele,és elmagyarázni a dolgokat,de eddig sem jutottunk semmire,bármit is mondtunk neki.....

Minden hasznos tanácsot szívesen várok!

Köszönöm

2011. márc. 30. 19:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%

Nekem is van egy ilyen ismerősöm,akinek az anyósa a gyerekeivel megcsinálhat mindent.-.-" mert az ismerősömék meg engedik,na mindegy..

A lényeg az,hogy zárjátok ki az életetekből egy kicsit.A férjednek magyarázd el,hogy rakja rendbe az anyóspajtást:)

2011. márc. 30. 19:36
 2/15 anonim ***** válasza:
78%
Én is megtépném a helyedben, ha valaki engem alázna a gyerekem előtt akkor, mikor jót akarok neki. Hálát adok, hogy nekem nincs anyósom...
2011. márc. 30. 19:37
 3/15 anonim ***** válasza:
58%

Nagyon sajnálom, ez tényleg padhelyzet. :( Ugyanakkor nehéz így okosat mondani neked. Azt írod, azt ne tanácsoljuk, h költözzetek el, sem azt, hogy üljetek le. Magad is tudod, hogy mást nem igen lehet mondani...

Nyilván ki nem dobhatjátok. Viszont vigasztaljon, ha már magatehetetlen vénasszony lesz, a legkisebb bűntudat nélkül dobjátok öregek otthonába...

2011. márc. 30. 19:38
 4/15 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem a férjednek kellene vele beszélnie, úgy nem lenne akkora sértődés, csak ő a fia.Kérdés, hogy a párod igazat ad-e neked a dologban.
2011. márc. 30. 19:44
 5/15 A kérdező kommentje:

Igazat ad nekem a férjem,általában anyóssal szemben mindig,bármiről is legyen szó.Azzal nincs gond,csak az a baj,hogy ha ő teszi helyre az anyját,akkor abból oltári nagy balhé lesz,majd megint hallgathatjuk a hülye siránkozásait,hogy mi ki akarjuk dobni,hogy útba van,hogy öngyilkos lesz,stb,stb.

Ha viszont én teszem helyre,akkor meghallgat,aztán megy "árulkodni" a férjemhez,elferdíti amiket mondtam,és rendesen uszítja ellenem!

Egyszerűen nem lehet vele szót érteni,mert bármit is mondunk,mi bántjuk...

Ilyenkor egy pár napig a közelébe sem engedem a gyereket,ez általában megteszi a hatását,de sajnos 2 napnál nem tart tovább az idill... :(

2011. márc. 30. 19:49
 6/15 anonim ***** válasza:
86%
Mit lát a gyerek az anyós és közted levő feszültségből? Nem tesz jót neki sem. Válts taktikát, nem tudom, eddig hogy ültél le vele megbeszélni a dolgokat, de legközelebb tedd máshogy. Ha eddig szépen kérted, most határozottan utasítsd nyugodt hangnemben, vagy ha máshogy volt, fordítva. Elsősorban a gyerek érdekében, mert nem tesz jót fejlődéslélektanilag, ha úgy nő fel, hogy két nő kereszttüzében áll.
2011. márc. 30. 20:08
 7/15 anonim ***** válasza:
83%
Na de ha a férjed neked ad igazat,akkor hogy tarthat még mindig itt az ügy?Azt ne mondjátok,hogy semmiféle megoldás nincs.Ha nem lehet vele szép szóval,márpedig úgynéz ki nem lehet,akkor tessék elővenni a szigorúbb arcodat.Már eleve ha hallanám,hogy ilyeneket mond a fiamnak,hogy"csúnya rossz anya"na! én ezért csináltam volna egy patáliát.És mi az,hogy a férjed neked ad igazat DE megigérted neki,hogy nem balhézol vele "állandóan"?Hát akkor mégis mit kellene tenni? Akkor ő miért nem szól az anyjára nyomatékosabban,amiből már végre értene is valamit a kedves mama?Ráfog menni a házasságotok idővel,ha nem csináltok ez ügyben semmit.Igy nem lehet élni.Én azt mondom neked,hogy ne hagyd.Ha kell naponta hatszor szólj,ha valami nem tetszik,és ne engedd,hogy ő döntsön helyetted.Végül is a menye vagy,a fiának a felesége,és igen is az öreg kora ellenére,neki is tisztelnie kellene téged.
2011. márc. 30. 20:08
 8/15 A kérdező kommentje:

A nyomatékkal nincs baj,csak haszna nincs.

Próbáltuk már szépen,csúnyán,kedvesen,hangosan,mindenhogy,de egyszerűen képtelen a szóból érteni....

2011. márc. 30. 20:15
 9/15 anonim ***** válasza:
32%
Kié a lakás? Ha anyóspajtásé, akkor bizony ott az történik, amit ő akar.
2011. márc. 30. 20:22
 10/15 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem, ha megint csak kapja a gyereket és már vinné is, egyszerűen mondd meg neki, hogy most nem és azzal a mozdulattal vetkőztesd vissza a gyereket. Mondd meg az anyósodnak, hogy ne a gyerek előtt csinálja a fesztivált. Undorító dolog ez egyébként. Megérne egy mediációt. A családsegítőkben ingyen csinálnak ilyet.
2011. márc. 30. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!