Miért kell annyira kihangsúlyozni, ha valaki 40 FELETT szül? Egy 40 feletti nő már vénasszony, ássa el magát?
Valószínüleg azért hozza fel mindenki az érettségit, mert addig TUTI el kell tartani a gyereket, addig tanköteles. (jó esetben 18 évesen érettségizik:))
Persze a gyerekek nagy része még az egyetem alatt is a szülőkre van utalva, de érettségi után már van rá esély, hogy önállósodjon a gyerek.
Dehogy szülnék 40 felett.Addigra totál belefáradok az életbe és nem tudnám elviselni hogy 60 évesen 20 éves a gyerekem lehet meg se érem a 60-at ebben a szar világban.40 évesen az én gyerekeim már tizenévesek lesznek és fiatalos nagymama szeretnék lenni ha egyáltalán ők fognak szülni még mert az is lehet kimegy a divatból a szinglik meg a minglik világában.
Természetesen az aki szenved és beteg érthető ha akkor tud szülni vagy akkor jön össze de az is lehet én nem tudnék évtizedeket várni a gyerekre hanem beletörődnék hogy nem lehet és úgy irányítanám az életemet.
Két hülye változat forog itt, a tizenévesen szülő, és a negyvenesen szülő. Egyik sem ideális, különböző okokból. Az sem életszerű, amikor a 17 és 21 éves szülés után 2 év alatt összehozzák önerőből a házat, mert ez szinte sosem így történik, hanem inkább nyomorognak egy sort, vagy összeköltöznek valamelyikük szüleinél. Nem lehet abból kiindulni, hogy anyuka vagy az újdonsült apa majd megveszi a házat, mert vastag.
De az sem ideális, hogy 4x évesen valaki kétségbeesésében gyereket vállal, amikor már lassan középkorú lesz, annak minden hátrányával. 3. gyerek vagyok, anyám 43 évesen szült, és rám már nem nagyon maradt energiája. Egy 40-50-60 éves ember már nem bírja a gyűrődést, bármennyire is nem tudja ezt elfogadni. Az apám gyakorlatilag nagypapa korú, nálam kimaradtak az apás programok. Miért kell idáig húzni a gyereket?
Többen írták, hogy ilyenkor már egészségügyi szempontból kockázatosabb. Mégis kevesebb nem egészséges gyerekük születik a 35-ön felülieknek. Talán mert annyi vizsgálatot elvégeznek rajtuk, szóval odafigyelnek rájuk. Úgyhogy azért ez nem igazán indok, hogy ne szüljön ilyen idősen az ember.
Talán nagyobb baj lehet, hogy már nagy lesz a generációs különbség. De szerintem ez sem nyomós érv.
Honnan jönnek ezek a statisztikai
adatok, hogy kevesebb beteg gyerek születik 35 felett? Mert az megnézném. Ugyanis azok a bizonyos arányszámok nem a véletlenségből születtek, hanem a szomorú tényekből: Egy 45 éves anya gyereke 1:25 eséllyel lesz sérült. Tekintve, hogy a down megállapításának pontossága nem tökéletes, így elég nagy az esély a sérült gyerekre. A csoda hamar rémálommá válhat. Az anya egészsége is romlik, állóképessége csökken. A szülés még a makkegészséges fiatalokat is megviseli, pláne a negyveneseket. Nem kell 40 évesen úgy viselkedni, mintha minden ugyanolyan lenne, mint 20 évvel azelőtt, mert nem igaz.
"ne a gyerek nagyanyjának nézzenek, ha elmegyünk valahova
hogy 50 évesen ne egy 10 éves kisiskolást kelljen babusgatni meg tanulni vele, hanem legyen egy önálló diplomás gyerekem. én pedig utána élvezhetem még azt a pár évet, ami hátravan :D"
Ezzel azt mondod, hogy neked fontos, mit gondolnak mások, és hogy nem lehet addig élvezni az életet, amíg gyereket nevelsz. Ez szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!