Miért kell annyira kihangsúlyozni, ha valaki 40 FELETT szül? Egy 40 feletti nő már vénasszony, ássa el magát?
Még működneka régebbi reflexek.50 évvel ezelőtt egy 40 éves nő azért már "öregedett" ma akkor kezd el élni. Sokan nem tudjákkövetni a változást.
én 40 felett vagyok és jobban érzem magam,fiatalosabbnak mint voltam 25 évesen.
Többet sportolok, utazom, szórakozom, több szabadidőm van, kiegyensúlyozottabb vagyok.
Még nem vénasszony. De 40 felett már sok veszélye lehet a terhességnek, a szülésnek és a gyereknek is nagyobb esélye van genetikai rendellenességre.
Az pedig nem jó egy gyereknek sem,ha az anyja "imádja." Ezekből a gyerekekből lesznek párkapcsolatra alkalmatlan,anyuci fiacskája gyerekek.
Természetesen ez általánosítás,nem minden esetben igaz,de többször igen,mint nem.
Gondolom azért botránkoznak meg ezen ennyire, mert köztudott, hogy negyven felé azért már kezdenek megnőni a terhesség bizonyos kockázatai, nagyobb az esély a down kórra is, ha jól tudom.
De abban is igazad van és ez tényleg eléggé idegesítő, hogy a nők negyven felett vénasszonynak számítanak, a férfiak meg ekkor vannak "a legszebb férfikorban". Csak sokan elfelejtik, hogy a férfiak hiába tudnak gyereket csinálni akár hetven éves korukig is, a kockázat arra, hogy esetleg nem lesz egészséges a gyerek, náluk is erősen növekszik már negyventől.
1. vagyok. Igaz, még nem vagyok 40, és van gyerekem, de ha terveznénk még, simán szülnék 40 évesen is. De nem tervezünk többet (és nem a kor miatt). Több ismerősöm is van, aki 40 felett az elsőt szülte, mostmár tizen-huszonévesek a fiai, szóval nem most szültek, hanem 18-20 éve. Igen, akkor még "csodabogárnak" számított.
Viszont olyan kolléganőm is van most, aki épp 22 hetes terhes, és fejlődési rendellenesség van a babánál.
Én amondó vagyok ebben a témában, hogy ha már legalább egy gyermeke van egy 40 éves nőnek, akkor "elégedjen meg vele", de ha egy sincs még akkor, akkor szüljön egyet legalább! (Ha már így alakult az élete).
Nem vénasszony a 40 feletti nő,ne ássa el magát.Csak a mai világban az ember 40 évesen már nem éppen van idegállapotilag toppon.Megviseli az embert rendesen a munka szellemileg.Ha 40 évesen szül akkor az esetek 60-80 °%-ban már baromira nincs a szülőnek türelme a gyerekhez,ha sír ha nyűglődik vagy elég csak annyi hogy hisztis legyen .Illetőleg az se felejtendő el,hogy ha 40 évesen szül valaki akkor mire a gyermek 18 lesz addigra a szülő már nyugdíjas és nem egyeznek a nézetek,amiből sok konfligtus lesz.
Tapasztalatból mondom,hogy anyám minket ,,időben-fiatalon" szült és volt hozzánk türelme ,de szült 37 évesen és annyira nincs már sokszor türelme a 4 éves húgomhoz ,hogy már rendesen megkér,hogy foglaljam le.És sok ilyen szülőt látok akik ,,későn" szülnek és türelmetlenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!