Asztalos vagy festő lesz a lányom?
20 éves,már van neki egy pénzügy intézői szakmája.Most kitalálta,hogy ő szeptembertől asztalosnak vagy festőnek akar jelentkezni.Érdekli is őt a dolog,meg itthon csinálgat is ezekkel kapcsolatos dolgokat.
De miért teszi ki magát ekkora megaláztatásnak?
Mindenki ferde szemmel nézett rá,volt aki kinevette,de ő akkor is jelentkezett az iskolába.
Tudok még ez ellen valamit tenni?
"És milyen már az,mikor egy lány leizzadtan,koszosan jön haza a munkából?"
Jó, és ennyi erővel "milyen már", amikor egy nő szül, és tiszta vér minden? Akkor ne szüljenek a nők, mert az "nem tiszta és finom"? Na ne már...
Hagyd a lányodat, hadd csinálja, amit szeretne. Én egy orvosdiplomával nem élek úgy, mint egy jó mesterember. Nem kellene így lenézni azt, aki nem végzett egyetemet.
Hm... ez tök jó szerintem! Mármint hogy asztalos akar lenni a lány!
Nézd, felnőtt nő, 20 évesen hadd döntse el, mit szeretne csinálni. Megértem, hogy másra számítottál vele kapcsolatban, de hagyd, ez az ő élete! Nem szabad ráerőltetni a gyerekeinkre semmit! Annak sose lesz jó vége.
És szerintem az butaság, hogy női szakma meg nem női szakma. Hát, jó, tényleg nemigen jellemző az, hogy nők elmennek asztalosnak, de ha a lányodnak van hozzá kedve, tehetsége, miért is ne? Szerintem tök jó, nekem nagyon tetszik az ötlet. Mutassák meg a nők, hogy ilyen téren is helytállnak!
Én így ismeretlenül is drukkolok a lánynak, hogy megtalálja a helyét!
26/N
Én, megmondom őszintén, visszasírom, amikor a lovakat takarítottam. Egész nap a szabad levegőn, mozgás, napfény... a szakmámmal (ped. asszisztens) kerestem napi négy órában havi huszonháromezret, aztán meg három műszakban, meg tizenkét órában rohadtam egy gyárban, ahol nem vettek emberszámba. A lovaknál koszos voltam és izzadt, és aranyéletem volt. A többi helyen meg tiszta maradtam, és megkeseredtem.
Nincs már olyan, hogy "hja kérem, tanulni kellett volna" Mint mondtam valahol, a diploma státusszimbólum. Mert az olyan jól hangzik, hogy "diplomás" Na, ja, csak mostanában ez már úgy van, hogy "Diplomás... és évek óta munkanélküli" (gyárba elmenni meg derogál ugye, mert dpilomás, tisztelet a kivételnek) Meg úgy hangzik, hogy "Asztalos, és havi százezreket keres"
Én szakácsnak tanulok, és bár a főzés női melónak néz ki, nem egyszerű, mert irtózatos adagokat kell megfőzni, böhöm nagy fazekakba, lábosokba, azokat emelgetni, pakolni nem egyszerű, izzasztó munka az is, ráadásul koszos is leszek, meg büdös is. Lehet fürdeni a melóhelyen is.
De élvezem, és ez a lényeg.
Ne érezd cikinek senki előtt, hogy mit szeretne dolgozni a lányod, kicsit formálj a nőkről alkotott képedről, mert nem minden nő finom és elegáns munkára vágyik.
Ugyan már, nem akkora katasztrófa ez! Mi mindketten diplomások vagyunk a férjemmel, de ennek ellenére úgy gondolom, hogy nem lenne baj, ha a fiunk nem szerezne diplomát. Ma egy asztalosként többet kereshet mint sok diplomával. Meg aztán nekem is az a célom, hogy a gyerekem boldog legyen. Mivel az élete nagy részét a munkahelyen fogja tölteni, így fontos, hogy szeresse amit csinál.
Próbálj meg túllépni azon, hogy a gyerekedtől várod el, hogy a te álmaidat megvalósítsa! Ő nem te vagy, neki mást szánt a sors!
41 éves nő vagyok és nagyon, de nagyon elegem van abból, hogy az iparosok többsége - tisztelet a kevés kivételnek - hülyének néz, lépten-nyomon megpróbál átverni, a munkát pedig hányaveti módon összecsapni, úgysem értek hozzá, tehát nem fogom észrevenni alapon. Szóval, ha találnék ezekre az elvégzendő feladatokra női szakembert, bizony szívesebben bíznám rá, mert biztosan jobban vigyázna az otthonom épségére, nem lógna csikk a szájából akkor is, ha külön kérem, hogy ne dohányozzon (a családom minden tagja asztmás), precízen és igényesen dolgozna, stb... legalábbis ilyennek képzelek egy női szakit :D
Örülj, hogy a lányod ilyen okos, talpraesett, ügyes nő, nem hátrál meg az akadályok elöl. Támogasd, segítsd a tanulásában és légy rá büszke a rokonok, ismerősök, kollégák előtt is, hidd el, nem mindennapi teremtés!
fúúúú ,hát nem csodálom,h te milyen anya vagy!!!!
ha ilyen anyám lennél már rég elfordultam volna előled..
lányod ügyes okos,meg van a kézügyesége..hadd döntsön ő ,h mit akart tanulni és nem te...F@szom ki van ilyen szülőktől..
van egy ismerősom akinek ez a szakmája..nagyon jól keres vele..nem közős a műhelye,tiszta világos..melóhelyen le lehet fürdeni munka végzés után..látom buta vagy..
itt van a baj: "ÉN mindig azt akartam,hogy egyetemre menjen" ...AZÉRT SZÜLTÉL gyereket, hogy majd az egész életét úgy élje, ahogy azt neked nem sikerült, vagy mi?
az én szüleim akkor is büszkék lennének rám ha szobafestő lennék vagy eladó vagy akármi, ha tudnák, hogy szeretem a munkám.
ha amjd le akar diplomázni, levelezőn is megteheti,
az asztalos kreatív, gyönyörű szakma, akkor is, ha fizikai... miket alkothat!
festészetből nem lehet megélni, szobafestésből igen.
ha jól fest, mármint képet, akkor el tud adni belőle, pláne külföldön. és kiállítása is lehet. és összekapcsolhatja a bútoros szakmával... az az igazi ha magat ervezi a bútort, amit előállít, híres bútor dizájner is lehet belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!