Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Asztalos vagy festő lesz a...

Asztalos vagy festő lesz a lányom?

Figyelt kérdés

20 éves,már van neki egy pénzügy intézői szakmája.Most kitalálta,hogy ő szeptembertől asztalosnak vagy festőnek akar jelentkezni.Érdekli is őt a dolog,meg itthon csinálgat is ezekkel kapcsolatos dolgokat.

De miért teszi ki magát ekkora megaláztatásnak?

Mindenki ferde szemmel nézett rá,volt aki kinevette,de ő akkor is jelentkezett az iskolába.

Tudok még ez ellen valamit tenni?

2011. márc. 15. 09:20
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
85%

Szánalmas, berögösödött hárpia vagy.....

A többi véleményemet más már leírta...

2011. márc. 15. 10:04
 32/52 A kérdező kommentje:
De mégis ti ezt hogy mondanátok meg az ismerősöknek,rokonoknak?
2011. márc. 15. 10:05
 33/52 anonim ***** válasza:
89%

Ha elmegyek sportolni, akkor is izzadtan megyek haza....

tehát, te jobban örülnél, ha irodai munkája lenne, de halálra unná magát, szenvedne minden nap mint a kutya, aztán otthon a családján adná ki a mérgét?

2011. márc. 15. 10:07
 34/52 anonim ***** válasza:
94%

Mi az, hogy hogyan mondanám meg?

Először is alány dolga, hogy a saját életéről beszéljen nem a tiéd. ha kérdezik, akkor megmondod és kész.

szerintem rajtad kívül ezen senki nem akad ki, vagy valami nagyon hülye környezetben élsz.

Ami családunkban vagy száz éve vagy orvos vagy ügyvéd lesz az ember. de minden nemzedékben volt olyan, aki szakmát tanult és azt csinálta.

Abban boldog volt,minthogy legyen egy boldogtalan roissz orvos. Soha senki nem szólt egy szót sem, mais megvan az a szekrény, ami dédapám testvérének a mestermunkája volt.

ha egy arisztokrata, értelmiségi család ezt soha nem szégyelte, akkor szerintem neked sem kéne.

2011. márc. 15. 10:10
 35/52 anonim ***** válasza:
91%

"-No és mit csinál a lányod?

- Asztalosnak tanult végül..

- Atyég.. hogy hogy?

- Ezt szerette meg. De nem baj, támogatom, és kitartok mellette. Amúgy meg imádja, és nagyon jól keres vele. A környéken már el is ment a híre, hogy milyen jó a szakmában.

- És a pasik?

- Van egy komoly kapcsolata. Szeretik egymást. Szerencsére nem felejtett el nőnek lenni.. de hát miért is tette volna?!

- Az nagyon jó, akkor boldog élete van..

....."

stb stb stb

2011. márc. 15. 10:11
 36/52 anonim válasza:
89%

majd lefürdik munka után.

Amugy ugy mond el az ismerőseidnek h lássák rajtad h jó anya vagy és támogatot. És ne félj már elmondani ezt.

AMugy meg a lányod is elmondhatja, de akkor is a rokonok ne azt lássák rajtad h nem álsz ki a lányodért. Az a lényeg hogy büszke anya légy.

Amugy a rokonokat is le kell szarni, sajna tele van az én rokonságom is féltékenykedőkkel.. azt látom a családon is h mindenki versenyzik h kinek van a jobb gyereke, és ez gáz szntem. Mért nem törödik mindenki a saját dolgával??

2011. márc. 15. 10:14
 37/52 anonim ***** válasza:
94%

A véleményem egybecseng a fent leírtakkal..

Én nő vagyok, pénzügyi terülten dolgozom.. De mióta az eszemet tudom, mindenkinek azt mondom: bárcsak asztalos lennék... Mert egy csodálatos, alkotó munka...

Hidd el, nem fogják lenézni, sőt...

És ritka ember az, akinek a munkája a hobbija, örülj annak, hogy a lányod megtalálta, mi az, amit tényleg szeretne csinálni, és TÁMOGASD BENNE!!

2011. márc. 15. 10:16
 38/52 anonim ***** válasza:
91%

"DE akkor sem tudom,hogy fogom elmondani rokonoknak,ismerősöknek.

És milyen már az,mikor egy lány leizzadtan,koszosan jön haza a munkából? "

Te, ne haragudj, az első majdnem az volt, hogy "miért, nincs fürdőszobátok?" Milyen lenne? Hazamegy, lemossa magát, kész.

A másik meg, hogyan kellene elmondani. Kérd meg a lányodat, majd elmondja ő! Felnőtt emberről beszélünk. AZ isten szerelmére, nem abortuszra megy, hanem szakmát szerezni!

2011. márc. 15. 10:24
 39/52 anonim ***** válasza:
93%

szerintem eléggé meggyőző válaszokat kaptál

amúgy meg, a család szerintem sokkal de sokkal megértőbb annál minthogysem ebből problémát csináljon

nagynénémet pl mamám beíratta vlmi olyan suliba mint amilyenbe a lányod járt, utálta, de elvégezte - azzal a feltétellel hogy utána elmehet szakácsképzőbe, mert azt szereti csinálni.

nos az eddigi 10 év tapasztalatai:

7 évig szakács volt, 4 különböző étteremben. imádta azt amit csinál, svédországba utazott mesterszakáécsokkal, rengeteg ismeretségre tett szert (ezért a mai napig ha családdal megyünk étterembe ahol ő dolgozott nagyon rendesek velünk, mert nagyon szerették őt) bár nem volt egetrengető fizetése, mégis munkájából fakadóan az egész családnak alig kellett kajára költenie (most gondold el ha neked kéne valami asztalosmunka..)

de elköltözött, és most a másik "szakmáját" kamatoztatja: egy cégnél dolgozik, 3 műszakba + túlórák amit nem fizetnek. utálja, unalmas, és a hitelekre alig futja nekik(párja is ott dolgozik)

mamám már rájött, hogy milyen jó hogy nem tiltotta neki a másik szakmát, mert legalább így volt 7 jó éve eddig, és még ott áll előtte a lehetőség!

gondolj bele, milyen lenne neked ha a boldogságod valaki alanyi jogon korlátozná? ráadásul olyas valaki akit szeretsz, és megmásíthatatlanul az életed része..

2011. márc. 15. 10:25
 40/52 anonim ***** válasza:
92%

Miért adsz ennyire a külsőségekre? Mit szólnak majd? Pont ezért menekülök ebből az országból, emiatt az attitűd miatt. Kit érdekel mit szólnak? Akik ismerik tudják, hogy nem buta lány.

Én izzadni leginkább a napszámosokat szoktam látni, tény hogy fizikai munka, de nem az a fajta, ahol a tűző napon vagy a fagyban van az ember és nem lesz földes vagy olajos. Ha megy valahová ugyanúgy ki tudja csípni magát

2011. márc. 15. 10:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!