Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Asztalos vagy festő lesz a...

Asztalos vagy festő lesz a lányom?

Figyelt kérdés

20 éves,már van neki egy pénzügy intézői szakmája.Most kitalálta,hogy ő szeptembertől asztalosnak vagy festőnek akar jelentkezni.Érdekli is őt a dolog,meg itthon csinálgat is ezekkel kapcsolatos dolgokat.

De miért teszi ki magát ekkora megaláztatásnak?

Mindenki ferde szemmel nézett rá,volt aki kinevette,de ő akkor is jelentkezett az iskolába.

Tudok még ez ellen valamit tenni?

2011. márc. 15. 09:20
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
100%

Felejtsd el a hülyeséget, hogy nem nőknek való munka. A legjobb intarziás asztalos akit ismerek nő.

multkor akartam vinni egy asztalt hozzá, már csak őszre tudja vállalni. Addig tele van. és nem 10 ezerért dolgozik, hanem egy nullával többért

2011. márc. 15. 09:32
 12/52 A kérdező kommentje:
Meg ő amúgy is olyan,hogy szeret kiöltözni,csinosnak lenni...és ezt leválja a fa forgácsos ruha?
2011. márc. 15. 09:32
 13/52 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, neked gyerek helyett öltöztetős hajas baba kellett volna. Menj te egyetemre, ha akarsz, öltözz fel te minden nap puccos ruhákba, ha akarsz, a lányodat meg hagyd békén.
2011. márc. 15. 09:34
 14/52 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj ide... Jó, megszülted a lányodat, anno. Életet adtál neki, felnevelted. De ő nem a saját tulajdonod, nincs rajta copyright. Kapd már össze magad! Te ezt akarod, azt akarod.. Ő meg mást akar. Te életed? Nem. AZ ő élete? Igen. Te égőnek érzed? Ki nem sz.rja le. Ő nem érzi égőnek? Hát akkor?
2011. márc. 15. 09:34
 15/52 anonim ***** válasza:
95%
Ha újra tanulhatnék szakmát, én is inkább ezt választanám. Ha őt nem zavarja mások véleménye, akkor te mit problémázol ezen? Nem szoktál lakásfelújítós műsorokat nézni? Ott mennyi nő végez ilyen munkát? Mellesleg én sem hívtam szobafestőt a lakásomhoz, hanem megcsináltuk ketten anyummal. Az asztalos szakma meg igenis jó és sok teret ad a kreativitásnak. Elvégre nem lehet mindenkiből közgazdász meg informatikus, mert lassan már nem lesz mesterember, aki el tudja végezni ezeket a dolgokat.
2011. márc. 15. 09:36
 16/52 anonim ***** válasza:
95%
Figyelj, én nő létemre istállót takarítottam, fát vágta,/hordtam. Munka végeztével szépen lesikáltam magam, kilakkoztam a körmömet, megcsináltam a hajam, fel a tűsarkút, és mentem társaságba. Nincs már olyan, hogy "nem nőnek való munka"
2011. márc. 15. 09:36
 17/52 anonim ***** válasza:
95%
én anyám próbálna így beleszólni az életembe.. felé nem néznék miután sikerül elköltöznöm..
2011. márc. 15. 09:39
 18/52 anonim ***** válasza:
95%

Én értem a kérdésed lényegét. Sem a festő, sem az asztalos nem női szakma, nagyon nehéz, komoly fizikai erőnlétet igényel. Azonkívül - de őszintén, kedves többi válaszadó!!!- ha pl. villanyszerelőt, gázszerelőt, ácsot, lakatost, stb. keresel és az aranyoldalakban találsz Kiss Ilonát és Nagy Jánost, akkor kit hívsz fel először? Ugyanígy furcsán nézünk, amikor egy férfi óvóbácsinak áll. Egyszerűen vannak adott nemhez köthető/kötött szakmák és bár akad egy-egy kivétel azokat többnyire megmosolyogjuk, nemigen vesszük komolyan.

Gondolom, Te is ettől félted a lányodat. De azt tudnod kell, hogy az asztalos szakmán belül is lehet "nőiesebb" munkát vállalni, pl. ha intarziás bútorok felújítását, készítését kitanulja, ott bőven kamatoztathatja a nőies finomságát. Ha pedig inkább festőnek tanul, a finom női ízlése miatt sokkal kreatívabb megbízásokat kaphat, nem egyszerű "fesse kérem zöldre ezt a szobát" feladatot.

Szóval, kedves anyuka, ne aggódj, inkább támogasd a lányodat, légy büszke arra, hogy egy ilyen bátor, erős jellemet neveltél, aki szembe mer szállni a gyöpös berögződésekkel.

2011. márc. 15. 09:44
 19/52 A kérdező kommentje:
Én nem akarom azt,hogy éh bérért gürizzen egy koszos műhelyben.Nem tudom miért nem jó neki az amit most csinál....egy irodában dolgozik...elég jó fizetéssel.
2011. márc. 15. 09:45
 20/52 anonim ***** válasza:
89%

"találsz Kiss Ilonát és Nagy Jánost, akkor kit hívsz fel először? "

Őszintén válaszolok. Attól függ, hogy milyen munka. Mert ha egy finomabb, kreatívabb munkáról van szó, a nőt. Pl. egy régebbi, értékes bútordarab megmentése, restaurálása, intarziázás, satöbbi, vagy egy új bútor legyártása..

Ha pedig kőkemény döglesztő fizikai munka, a férfit.

2011. márc. 15. 09:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!