Ha ferfi, akkor pedofil, de ha no, akkor barmit megtehet . Velemenyek?
egy kerdes jutott eszembe... Ugye a nok, mint (leendo) edesanyak, szeretik a gyerekeket, szeretik a masok gyerekeit. Szagolgatjak,mert a kisbabak olyan jo illatuak, puszilgatjak, simogatjak, szeretgetik. Szoba elegyednek az anyukak, Utcan,varoteremben, ovodaban, stb, beleultetheti a szomszed kislanyt az olebe, stb...
De ha egy ferfi teszi ugyanezt, akkor miert van az, hogy egybol, vagyis gyakran ferde szemmel neznek ra, felmerul a gyanu, hogy pedofil. Tudom, hogy fo az ovatossag, de mi van,ha egy ferfi minden hatso szandek nelkul csak szereti a gyerekeket? Vagy mert neki is van, jo apa, vagy mert szeretne? Miert furcsa ha egy ferfi ilyen? Es mi van, ha pl ovobacsi vagy dadus szeretne lenni, nem bizna meg benne egy anya sem? Vagy fel se vennek?
Előre is elnézést attól, akit megbántok soraimmal, csak töprengtem a válaszon egy kicsit.
Én úgy gondolom ez az előítélet onnan fakadhat, hogy a férfiak szex központúak eléggé (tudom nem mindenki), és az emberben megfordul, a "mi van, ha...?" kérdés.
Az emberek nagyon foglalkoznak manapság a gyerekekkel, főleg lelkileg, amiből szerintem sok már túl aggódás, így jobban előtérbe helyeződött ez is, a gyerek féltés során.
Tényleg érdekes a kérdés!
Szerintem azért van, mert így szocializálódott az ember, hogy a nő gondozza a gyerekeket, ez mindig is így volt, és ezért inkább a nőkben alakult ki a gondoskodó, óvó, nevelő hozzáállás. Persze egy férfiban is meglehet, de az a "hagyomány", hogy ez a nők "dolga". És amíg mondjuk egy gyerek apja ülteti az ölébe a fiát/lányát, addig senkinek nem fordul meg a fejében semmilyen visszás gondolat, de amikor egy idegen (távoli barát, férfi a játszótérről, a lényeg a nem mély ismeretség) teszi ezt, addig a nőben feléledhetnek ezek a negatív visszás gondolatok, míg ha egy ugyanennyire idegen nő teszi, akkor ezek nem jelentkeznek, mivel ez a nőkbe van kódolva a hagyomány szerint. Nem tudom, mennyire tudtam jól megfogalmazni, remélem értitek, hova akartam kilyukadni.
Arra meg, hogy:
"A nő miért kur.a ha sűrűn váltogatja a partnerét, és a férfit miért veregetik ezért vállon?"
szerintem az a magyarázat, hogy például van egy lakatod, amit minden kulcs kinyit, az egy sz@r lakat. De ha van egy kulcsod, ami minden lakatot kinyit, az egy nagyon jó kulcs. Egy férfibarátom mondta, és van benne igazság, persze ha szimbolikusan nézed, kritika is a férfiak hozzáállására.
Hát én viszont nem értem a kérdést. Az én környezetemben senki nem csókolgatja, simogatja bizonyos helyeken mások babáit. Normális, ha az arcára kap puszit vagy a talpára, ha megsimogatjuk a fejét, popsiját. Nagyon ritka, hogy nem saját babának a pocijára puszit adjunk. Ezer más módon kifejezzük a szeretetünket, de nem nyalom-falom a mellkasán, a hasán, a pisilőjén más gyerekét. A sajátom az más... de furának tartanám, ha a férjem a lányom puncijára adna puszit. Adhat bárhova máshova. Mint ahogy én sem adok sem a lányomnak, sem a fiamnak oda puszit! És nem hiszem, hogy ettől kevesebbek lennének.
Aki nyalja-falja a gyereket, az engem taszít. Legyen akár nő, akár ffi.
A bölcsiseket és óvonőket sem láttam még, hogy belemerülnének a kisgyerekek simogatásába és csókolgatásába. Persze megérintik őket, megsimogatják a buksijukat, adnak arcra puszit, kézenfogják őket, de igencsak megdöbbennék, ha a feneküket simogatnák, vagy a lábuk közét.
Igy szerintem ez attól függ, hogy ki és hol puszilgat, simogat egy gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!