Elegem van, elmenjek messzire?
apám 2 éve munkanélküli(néha voltak alkalmi munkái).erősen alkoholizál.nem bírom nézni.nagyon le van élve...mint egy csöves,nem érdekli semmi.tényleg semmi.nem is csinál itthon semmit.
suli mellett dolgozok,így legalább nem kell pénzt kérnem,ha kell valami.bulizni már több mint egy éve nem voltam.
beleuntam az egészbe.hiába beszéltem vele,együtt bőgtünk,másnap reggel megint kocsma volt az első.
velünk él a nagymama(nagyon beteg),az ő nyugdíja megy a rezsire.főtt ételt is akkor eszek,ha a barátoméknál vagyok néha.
elegem van mindenből.
érettségi előtt állok.
azt tervezem,ha leérettségiztem elhúzok a fenébe,vissza se jövök többet...
de mégis meggondolom magam,mikor eszembe jut,hogyha otthagyom mi lesz vele/velük.nem akarok a "hálátlan" kölyök lenni.
L19
nincs testvérem.rokonok pár házra,ők sem tudnak mit tenni.
és ti hogy kezdtétek?távoli munkahely?hol laktatok?biztos nagyon nehéz lehetett.
Szia!
Ez egy igen nehéz döntés. Figyelmesen olvastam a kérdésedet. No, igaz még csak 14 vagyok, de érdekelnek az ilyek. Kicsit igaza van az itt elöttem szólónak. A sarkadra kéne állni, de tudom nehéz ott hagyni őket. Segíteni szeretnél rajtuk, de ez igen nehéz dolog. Szerintem próbáld meg, hogy elmész és közbe segíthetsz is rajtuk. Ha nem bírod, menj vissza. Egy jó tanácsot mondok neked. Ne add fel az álmaidat mások miatt. Még fiatal vagy és sok minden előtted áll.
Ez sajnos nálunk is ismerős dolog. Menj inkább el, persze tartsd vele a kapcsolatot, hogy tudd, mikor mi van vele. Sajnos ez az ő választása, az ő élete.
A gyerekeknek nem szabad ebben élniük, nekik más élet van megírva!
Tényleg nem szabad, hogy Te éld ezt az életet is helyette. Ha így marad, tönkre fogsz Te is menni.
Sok lelki erőt és kitartást kívánok! Próbáld meg legyőzni a lelkiismeret furdalásod - tudom, hogy ez a legnehezebb.
figyu, nem hagyhatod ott jó lelkiismerettel nagymamádat, amíg él. Add meg neki, hogy utolsó 1-2 évét ne apáddal kettesben húzza le.
Apádnál meg mindent el kell követni, h. álljon le, nem beszéd által, hanem orvosi segítséget kérjen magának, ez megint nem megy nélküled.
Van az embernek olyan időszaka, mikor kevésbé él magáért, hanem a lelkiismeretéért, és mert szereti azokat akiket segít.
Ha lelépsz soha nem bocsátod meg magadnak-, ha úgy érzed mégis, akkor nyugodtan gyere el, mert te sem fogsz hiányozni senkinek "hálátlanként", (de mivel írtál ide,azt jelenti gondolkodsz)-,nem hiszem, h. így lenne.
13.21
jár orvoshoz,néha befekszik egy hónapra a pszichiátriára,akkor van egy kis nyugtom.de aztán kezdődik előről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!