Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ugye nem vagyok ezzel egyedül?...

Ugye nem vagyok ezzel egyedül? Már lassan feladom.

Figyelt kérdés
15 hónapos a fiam,aki rettentően akaratos,hisztis,nincs el egyedül egy kicsit sem,legalább ott kell ülnöm vele.A férjem szinte semmit nem segít a gyerek körül,meg a háztartásban,mondván akkor elkapat engem és elvárom,hogy a házimunkát is ő csinálja meg.Nem akar velünk enni,mert a kicsi kiabál evés közben.Mindig én etetem,tehát vagy egyedül eszem,vagy kihűlt ennivalót.Ő végez és otthagy minket.Szerinte nem jól csinálom a háztartást,a gyereknevelést,a bevásárlást,a főzést.A kisfiam tej és tojásallergiás,így általában kétfelé kell főzni és kétfélét kell vásárolni.Már lassan beleőszülök ebbe is,hogy folyamatosan ezen jár az eszem,hogy mi legyen,ami változatos,de olcsó.Elvárja,hogy kiszolgáljam,körberajongjam,segítsek neki.De egy köszönöm el nem hagyná a száját,egy szeretleket nem hallottam már ezer éve.Folyton az megy,hogy fogyjak le,hogy nézek ki.Tény,hogy van rajtam felesleg,de nincs energiám még tornázni is.Felújítjuk a házunkat,sehol nem tartunk,nincs kőműves,nincs ember,de leszarja,majd lesz valahogy.Anyámék folyton a fülemet rágják ezzel kapcsolatban,még köztük is én vagyok a villámhárító.Együtt soha nem csinálunk semmit.Úgy volt,hogy elmegyünk egy pár napra snowboardozni Ausztriába,de az ismerőseink nem jöttek.Mondtam,menjünk ki ketten,de szerinte az uncsi,mert ő egy kicsit jobban tud csúszni,mint én és az unalmas,hogy egész nap mellettem lassan csúszkál.Az volt a terve,hogy a másik párból csajt elszórakoztatom,holott nem is ismerem és 2 értelmes szót nem lehet vele váltani.És itt szokott jönni a kérdéssel,hogy miért vagyok rosszkedvű,miért puffogok,miért nem úgy van minden,ahogy kigondolta.Belefáradtam az örökös harcba,az örökös számonkérésbe,hogy én mindent szarul csinálok,rosszul nevelem a gyereket és másnak mindenre van ideje a gyerek mellett,nekem meg semmire.Mindig van tiszta,vasalt ruhája,főtt ebédje,vacsoráravalója,próbálok rendet tartani.De néha úgy érzem,minek,mikor úgysem jó semmi és úgyis beleköt mindenbe.Régen nem volt ilyen,az elmúlt pár évben változott meg ennyire.
2011. márc. 9. 11:03
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
74%

Kedves 25N!

Te biztosan még nem éltél ilyen pasival! Erről nem igazán lehet leszoktatni, vagy átnevelni. Tedd össze a kezed, és adj hálát hogy te nem ilyen családban nőttél fel!!!!

Kedves kérdező!

Szerintem nem fog megváltozni. Kezd el tervezni az életedet kettesben a kicsivel. Én a helyedben nem főznék rá, nem mosnék és nem vasalnék. Az istenért, nem az ő anyja vagy aki pakol utána, főz rá és mos, hanem a felesége! Igenis érdemelje ki ezeket a dolgokat, éreztesd vele hogy ezek nem alap dolgok ( egy normálisan működő kapcsolatban alap lenne, de az is hogy a pasi 50-50%-ban kivegye a részét)

29N

2011. márc. 9. 11:41
 12/29 anonim ***** válasza:
5%

Ne haragudj...de 35 nm-en mi házimunka van?? Fél óra alatt úgy is végezned kellene, ha az egyik kezedben lenne végig a gyerek... A babázásban fáradsz el?

25/N

2011. márc. 9. 11:41
 13/29 anonim ***** válasza:
97%

Bocs, de egy apának ne legyen már megerőltető, hogy kis időt töltsön a gyerekével! Igenis, az anyának is szüksége van a feltöltődésre! Miért gondolod, hogy az, hogy apa dolgozik, feljogosítja arra, hogy semmit ne csináljon? Az anya talán nem dolgozik? Foglalkozik a háztartással, főz (ráadásul kétfelé), a gyerekkel kapcsolatban minden az ő nyakában van. Magára hol van ideje? Azért ne tekintsünk egy anyát rabszolgának! A gyereket ketten vállalták, és bizony az apának is oda kell tennie magát, ahhoz, hogy a felesége ne dilizzen be. Pl. ha leül játszani a gyerekkel, addig az anyuka tud kicsit magával foglalkozni. Ez teljesen normális elvárás.

És bizony arra is szükség van, hogy kimozduljanak együtt, ha lehet. Pl. nagyon érzéketlen dolog volt a férj részéről lemondani snowboardozást, csak azért mert kicsit alkalmazkodnia kellett volna.

2011. márc. 9. 11:43
 14/29 anonim ***** válasza:
5%

ma 11:39

11:24 vagyok, 10 hónapos a kislányom, tudom miről beszélek.

15/29 anonim ***** válasza:
91%

Egy valamit csinálsz rosszul,de azt nagyon: hagyod magad.

Ne főtt 2 félét,főzz olyat ami jó a gyereknek,és te is megeszed,a férjed meg vagy megeszi vagy főz magának.

Másfél éves rosszcsont mellett nem csodálom hogy nem birod...másnak is ugy tiszta és ragyog a ház,hogy besegit a férj bőven.

Csinálj hétvégén olyan napot,amikor otthonhagyod őket kettesben,menj el barátnőhöz,szüleidhez,akárhova,had lássa milyen egész nap a gyerek után szaladgálni,közben pedig enni is kellene...

16/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem Te is elfáradnál ha a pasid miután hazajön lebasz_na, hogy itt egy porszem, ott egy morzsa, a gyerek miért sír, hagyjál már, a gyerekkel nem akarna foglalkozni, megkajálna, még rád sem nézne, aztán menne ki a tóra horgászni.

Az asszony nem robot értsd már meg!

Majd ha te is be leszel zárva a 4 fal közé egy ilyen pasival majd megtudod!

2011. márc. 9. 11:44
 17/29 anonim ***** válasza:
92%

1: A gyerek nem a tiéd, hanem a TIÉTEK, nem a te dolgod, ő az APJA.

Nem lehetsz a gyerek helyett az apja is, ki ne találja! Főleg egy fiúnak van nagy szüksége rá, neki kell majd vele később focizni, barkácsolni, együtt akar vele csinálni mindent.

A gyereknevelés nem "női munka", nem "háztartás", teljesen normális elvárás, hogy az apja foglalkozzon a gyerekkel.

2: A szüleid tedd helyre, ne állj be villámhárítónak. Ha legközelebb rinyálnak, add oda nekik a telefont, hogy beszéljék meg az illetékessel. Így ők veled veszekednek, aztán a férjed is, mert őt toszogatod. Nem vihetnek bele ilyen helyzetbe, nem vagy üzenetrögíztő, vele beszéljék meg a dolgot.

3: Kérdezd meg a férjedet, hogy ha veszel egy kondibérletet, vagy eljársz futni, addig hajlandó-e figyelni a gyerekre? Mivel te hajlandó vagy a kedvéért leadni a felesleged, tetszeni akarsz neki, de akkor ne piszkáljon, hanem segítsen.

4: Beszéld meg vele, hogy neki is alkalmazkodnia kell, nyugodtan megeheti, amit a gyereknek is főzöl, később sem fogsz tudni két félét főzni, ha már dolgozol, szokja meg az étrendet.

Amennyiben ezekre nem hajlandó, úgy semmi értelme erőltetni ezt a házasságot, mert életed végéig egy boldogtalan rabszolga leszel.

Nem vagy a férjed cselédje, se a tulajdona, egyenrangú, egyjogú tagja vagy a családnak. Semmivel sem áll fölötted, márpedig nekem úgy tűnik, ez nem egy kiegyensúlyozott, egyenrangú kapcsolat.

30N

2011. márc. 9. 11:44
 18/29 anonim ***** válasza:
93%

nem minden gyerek ugyanolyan lelkületű 25N! van aki nyugisabb, el van egyedül, van aki örökmozgó vagy sírós, stb. nem lehet általánosítani ezért, h kb egy anyának mennyi energia egy pici. és az anyák teherbírása sem azonos, igy lehet, h őt pont jobban megviseli ez az egész. azért kétfele nekem sem lenne könnyű főzni, bevásárolni stb. és nem biztos, h van segítsége, nagymama stb. mert lehet, h másoknak van, csak annyira természetesnek veszik, h mikor neked mesélnek, vagy itt leírják, akkor meg sem említik!

ne bántsuk már a másikat!

amúgy az apa foglalkozhatna a gyerekével. nekem sem szimpi az apa hozzáállása se a gyerekhez, se a feleségéhez.

2011. márc. 9. 11:45
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 11:24

Ne kötekedj!

Sem a lakásfelújítás nem az ő dolga, sem a gyereknevelés nem csak az anya feladata.

A gyerek nincs félrenevelve, ez életkori sajátosság, úgy hívják, hogy szeparációs félelem. Egy darabig eltart, de teljesen normális, hogy egy ilyen idős kicsit ragaszkodik az anyjához, mint az életéhez, és még pisilni se engedi.

A férje a gyerek apja.

Nem a kérdező feladata, hogy apa legyen, tehát nem irreális elvárás, hogy ha otthon van, törődjön a gyerekével.

Neked vagy se férjed, se gyereked, vagy támogatod, hogy a nők alsóbbrendűek, és örüljenek, ha van férfi, akit kiszolgálhatnak, és alázkodjon meg, mert nőnek született.

Középkori gondolkodás.

Sőt, rosszabb, már a középkorban is voltak példás apák és férjek.

2011. márc. 9. 11:47
 20/29 anonim ***** válasza:
76%
Kerdezo, en teljesen megertelek. Nallunk hasonlo a helyzet kiveve 1 dolgot. A kisfiam nem alergias semmire (13 honapos). En dolgozom napi 8 oraba, ugyhogy nekem szinte semmi idom nem marad a haztartasra es ugyan olyan faradt vagyok a meloban mint o (mindketten irodaban dolzunk, o mernok en logisztika, tehat senki sem faradtabb a masinal). :( Nekem sem az a bajom, hogy a ferjem nem segit a fozesbe, takaritasba, rendrakasba.... Gyerek elott sem segitett soha es nem is vartam el tolle es volt is idom meg kedvem megcsinalni. Engem csak az bant, hogy nem foglalkozik a gyerekkel legalabb 1 orat amig en ezeket megcsinalom. Szivesen kitakaritom en a furdot csillogo-villogora de kell hozza kerek 40 perc. En csak ezt a 40 percet kerem tolle de 10 perc utan mar hozza utannam a gyereket. Igy nem lehet semmit levegezni normalisan. :( Pedig a kisfiam eljatszik egyedul, ezzel sincs semmi gond csak ott kell lenni mellette mert mindig valamit letamad, elesik... Ugyhogy en mar feladtam es akkor takaritok ha a kisfiam elaludt este 8 utan, kiveve a porszivozas mert az ugye zajos. En valni nem akarok, odaig meg nem jutottam de remenykedem, hogy ha a gyerkoc nagyobb lesz egy kicsit akkor jobban el fognak jatszani vagy konnyebb lesz. Ahhh, nem is tudom.
2011. márc. 9. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!