Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám miért hisztizik azért,...

Anyám miért hisztizik azért, hogy a 90 ezres fizetésemből csak 10 ezret szeretnék hazaadni?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak, anyám 15 évig kapott utánam tartásdíjat, nem is keveset. Nemrég kezdtem el dolgozni és sajnos csak 90 ezer a nettó fizetésem. Mivel én fizetek magamnak mindent - kaja, ruhák, tisztálkodási szerek, bérlet stb. -, így azt gondolom nem járna neki ennél több. Ő viszont kevesli. Ilyenkor mi a teendő?

Mivel még nincs tartalékom, nem tudok elköltözni és egyedül fenntartani egy albérletet, akkor sem, ha a legolcsóbbat választom.

Ja és kb. 14 éves korom óta az apukámtól kapott zsebpénzből vettem meg magamnak a szükséges dolgokat.

2011. márc. 8. 20:48
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
ez kevés. én 70-et keresek, 20-at adok le, és teljesen külön kasszán vagyok a maradékból...
2011. márc. 9. 06:58
 22/29 anonim ***** válasza:
Amit keresel, a te pénzed. Azt csinálsz vele, amit akarsz. Semmit nem lennél köteles odaadni, ne hisztizzen, hanem örüljön annak is, amit kap, 90ezer marha kevés szerintem és gondolom, megdolgozol érte, szóval hadd csinálj már vele, amit szeretnél. Ez a korábbi válaszolók többségének is szól, egyszerűen nem értem az embereket.
2011. márc. 9. 13:25
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom azért "hisztizik" mert 10e elég kevés a rezsire. Lakáshiteletek is van? Akkor pláne.

Víz, melegvíz melegítési díj, fűtés, áram, közös költség (ha van), gondolom tv-t is néztek, van internet is. Ezek mind pénzbe kerülnek, nem is kevésbe!

A kaját magadnak veszed, ok, de otthon nem szoktál semmit enni? Kenyeret, felvágottat? Mosni szoktál? A mosószer is pénzbe kerül, vagy azt te veszed külön magadnak? Tisztítószerek? Alap élelmiszerek? (Liszt, tojás, tej, stb.)

Ha keveset is vagy otthon, gondolom azért csak fürdesz, mosol, használsz áramot. Számoljátok ki a rezsi felét, és akkor nem lesz vita belőle.

2011. márc. 9. 13:53
 24/29 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy magamnak veszem az élelmiszert, ami azt jelenti, hogy hetente 1-2 alkalommal bevásárolok és csakis azokat az ételeket fogyasztom és saját magamra főzök ezekből az alapanyagokból. Nem arra gondoltam, hogy veszek naponta saját pénzből egy szendvicset munkába menet...

TV-ért nem kell fizetnünk. A mosóport szintén magamnak veszem, bár tény, hogy mosáskor ugye vizet használok.

A házon pedig nincs hitel, egy jó környéken lakunk, szép családi házban. És semmilyen adósságunk nincs.

2011. márc. 9. 14:21
 25/29 A kérdező kommentje:

Mindegy, majd akkor lehet 20-at adok neki...

Csak így is nevetségesen kevés a fizetésem, pedig több nyelven beszélek és diplomám is van. Pontosabban még hiányzik egy felsőfokú nyelvvizsga és csak akkor kapom készhez a diplomát. Addig nem tudok külföldre menni, mert amúgy az a tervem, hogy kint keresek állást. Itthon eléggé kilátástalannak tűnik a helyzetem.

2011. márc. 9. 14:28
 26/29 anonim ***** válasza:

Még mielőtt nagyon meglepődnél, a 90 ezres fizetésből családapák eltartják a gyerekeiket, és nem hullatnak krokodilkönnyeket, magukat sajnálva.

A 10 ezer igen, nagyon kevés a rezsire.Víz, villany, gáz fele, és a ház karbantartása, ami lehet sokszor kis összeg, vagy ritkábban nagy.De még milyen nagy! Ez is a rezsihez tartozik.

Ha elégedetlen vagy, akkor hajrá, albérlet, anyád meg adja ki a szobádat albiba.Így mindenki tudja, hogy mi mennyi.

2011. márc. 11. 20:17
 27/29 anonim ***** válasza:

Rezsi: 25.000

Gáz: 25.000

Villany:8.000

TV+Net: 5.000

Mivel 4en élünk együtt,16.000Ft-ot adok le a 75.000Ft-os fizetésemből. És ebbe nincs benn a kaja,csak az alap dolgok amit ki kell fizetni. Komolyan nem értem mit rinyálsz,nekem a pofán leszakadna ha legalább a fogyasztásomat nem fizetném ki,ha már itthon lakok. Albérletbe sokkal rosszabbul járnál és a 90.000Ft-os fizetásedből még félre is tudsz tenni,ha akarsz. Én kevesebbet keresek mint te,és tudok félre tenni is

2011. márc. 11. 23:20
 28/29 A kérdező kommentje:

Oké, te és a hozzád hasonlók, úgysem fogjátok soha megérteni. Kár volt kiírni a kérdést.

Aki még otthon lakik és jó viszonya van a szüleivel, ott teljesen biztos vagyok benne, hogy igenis az anyucika által főzött ételt megeszik, a mosóporért, fogkrémért nem fizetnek külön és még sorolhatnám. Kicsit más, ha valaki csak a rezsibe száll be, és néha vesz magának a saját pénzén kaját vagy tényleg minden piti apróságot is a saját fizetéséből kell finanszíroznia.

Anyám egyedül is el tudná tartani a házat, mivel nálunk alacsony a rezsi, a gázfogyasztás a korszerű szigetelés és fűtésrendszer miatt alacsony, kevés vizet fogyasztunk, és energiatakarékos izzókat használunk.

Csak jól esik neki lehúzni a gyerekét, nehogy már kicsit félre tudjon tenni és legyen valami alapja.

Ja és azzal ezek szerint semmi probléma nincs,hogy a szülő lehúzza az exférjét meg a gyerekét is anyagilag, de ha a gyerek csinálja ezt, már egy utolsó szemét. Gondolkozz már egy kicsit!

2011. márc. 11. 23:56
 29/29 anonim ***** válasza:

Mit próblémázól kérdező költöz apudhoz probléma megoldva.

Sajna az én anyám is ilyen de én már az első fizumnál tudtam hogy kézpénzt nem adok neki mert rögtön eltüne a kocsmában a kártyát is dugdosni kell van ilyen ne nyavajogj hanem old meg a próblémát.

2011. márc. 12. 00:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!