Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kutya vagy gyerek? Melyik...

Kutya vagy gyerek? Melyik mellett döntenél?

Figyelt kérdés

Csak egy elméleti kérdés lesz, de legyetek szívesek komolyan válaszolni rá: ha szülő lennél, és valami miatt döntened kéne a húsz éves fiad, meg a kutyád között, hogy melyikükket tartod magadnál (illetve a fiú esetében tartod vele tovább a kapcsolatot), de mindkettő nagyon fontos neked, melyik mellett döntenél?

Köztes megoldás NINCS!

Indoklást és életkort meg nemet is kérek a válaszokhoz. Köszönöm.

2011. márc. 5. 19:33
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
52%
nem is kérdés, gyerekem, bármilyen szituációban, nehogymá egy kutyát ugyanarra a szintre emeljünk mint 1 gyermeket, nem kell félreérteni imádom az állatokat, kutyám is van és nem is adnám csak úgy semmi pénzért, de gyermek versus kutya kérdésben határozottan a gyermek nyer
2011. márc. 5. 19:52
 12/49 anonim ***** válasza:
39%

Ez a kérdés tényleg 200%-osan elméleti.

Ha tudom, hogy a gyerekem mellett nem lehet kutyát tartani, akkor nem viszek kutyát a közös lakásba. Eleve nem szerzem be a kutyát, és pont!!!

Ahogy nem választom a kutyát akkor sem, ha az önellátó, munkaképes, és külön is életrevaló szerelmemről derülne ki, hogy súlyos asztmás rohamot vált ki belőle a kutyaszőr.

Nonszensz...

Tehát: ez a kérdés inkább úgy nézne ki, hogy ha tudod, hogy a gyereked és a kutyád nem élhet egy fedél alatt, akkor viszel-e kutyát a közös lakásba?

A válasz: egyértelmű NEM.

Az ember társa az ember. Családtagja szintén az ember.

Lehet egy kutyát (macskát, papagájt, hörcsögöt) úgy szeretni, mint családtagot, de NEM családtag.

Ezzel a szöveggel, hogy a legjobb barát a kutya, általában azok áltatják magukat, akiknek erősen nehézséget okoz rendes, normális, egészséges kapcsolatot ápolni embertársaikkal.

2011. márc. 5. 19:52
 13/49 anonim válasza:
45%
Ha ezen gondolkodni kell, az elég gáz. A fiú helyébe anyám felé se néznék többet, legyen boldog a kutyájával.
2011. márc. 5. 19:55
 14/49 anonim ***** válasza:
48%

az elején nem gondoltam, hogy egy már meglévő gyerek és egy kutya között kell dönteni. szerintem nem kérdés: gyerekem!

indokolni nem fogom, mert teljesen egyértelmű.

23f

2011. márc. 5. 19:57
 15/49 anonim válasza:
45%
Természetes, nem? Nehogy már úgy kezeljük a kutyát, mintha egy emberrel egyenértékű volna. A gyerekemmel tartanám a kapcsolatot. Ez egy NAGYON elméleti kérdés...
2011. márc. 5. 19:58
 16/49 anonim ***** válasza:
72%
Nekem van 20 éves fiam és kutyám is..Mivel a fiam 20 évesen már a saját lábára állt,bár időnként meglátogat minket..Így a kutyát választom,de nem azért mert nem imádom a fiam,hanem mert a fiam képes önmagát ellátni,és tud boldogulni akár egyedül is..De a kutya akit én neveltem fel,képtelen önmagát ellátni..A kutyának nagyobb szüksége van rám..
2011. márc. 5. 19:59
 17/49 xStefix ***** válasza:
54%

Gyerek, minden körülmények között.

anyuka, 28

2011. márc. 5. 20:00
 18/49 anonim ***** válasza:
69%

Valóban, a kutya nem egyenértékű az embernél, én pl. sokkal többre tartom mint az embereket.. Ja bocs, biztos azért van mert nem tudok kialakítani normális kapcsolatokat.

Mindegy. Én kutyát eleve nem tartanék amúgy lakásban, kertes házban pedig kizártnak tartom hogy zavarják egymást a "gyerekkel" szóval...

2011. márc. 5. 20:01
 19/49 anonim válasza:
37%
20:01: De ha lenne pl. egy barátnőd/barátod(nem tudom, milyen nemű vagy), rögtön könnyebb lenne a dolog, nem igaz? Elég hibás dolog minden embert elítélni elvből...
2011. márc. 5. 20:07
 20/49 anonim ***** válasza:
76%
De csak azért lemondani a kutyáról, mert a gyerek gondol egyet, hogy nem akarja, és nincs rá oka??? (pl. betegség ilyesmi)
2011. márc. 5. 20:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!