Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Történt veled olyan, hogy...

Történt veled olyan, hogy váratlanul, a szemed előtt hunyt el valaki, akit szerettél? (baleset, egészségügyi problémák)

Figyelt kérdés
Bár én is veszítettem már el több személyt a szeretteim közül, de egyikük sem volt szülő, testvér, házastárs, és nem hirtelen történt, hanem többnyire hosszas betegséget követően. Több olyan ismerősöm van, akivel azonban megtörtént.. A helyükben én idegösszeomlást kapta volna, fogalmam sincs, hogyan lehet ilyesmit túlélni. Részvétem, akivel már történt ilyesmi:(
2011. márc. 5. 14:18
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
91%
Én ugyanigy gondolom mint te. Külföldön élek 13 éve és "otthon" meghalt apukám,papóm,mamikám már,és még igy is távolról is nagyon be tudok kattani,sokan a családomból itt élnel velem,többekközött anyukám is és el sem birom képzelni hogy mi lez velem ha egyszer elmegy.Meg fogok bolondulni,vagy nem is tudom. Kérdésedre válaszolva,még csak felravatalozva láttam halottat,és nagyon rosz hatásal volt rám.Tudom,a halál elviszi az embert,nincs mit tennünk,el kell fogadnunk,mégis rettenetes érzés fog el töle.Probalok tanulni,olvasni,okosítani magamat,mert azt mondták nekem pont itt a gyakorikérdésekben egyszer,hogy a buta tanulatlan ember fél a haláltól,és hidd el segít.Innen net-röl letöltöttem,a Most Hatalma cimü olvasmányt,érdekes. Ajánlom neked is.
2011. márc. 5. 15:19
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a nagymamám "halt meg" a szemem láttára. Pontosabban nem itthon halt meg,de nekem teljesen olyan volt. Reggel iskolába menet engem és a 2 öcsémet ő szokott ébreszteni,és szokásához híven ezt aznap is megtette, Nem jutott el a konyháig,hallottam hogy nagyon furcsán kezdte venni a levegőt.Visszament a szobájába,leült az ágyára,addigra már apám is ott volt és hívta a mentőket.

A mamámon látszott,hogy nem kap levegőt,elkezdett kékülni az arca,annyit még ki tudott nyögni, hogy "Meghalok" és elterült az ágyon. Apám lélegeztette mesterségesen a mentők érkezéséig (az már mellékes,hogy az első mentőben nem volt defibrillátor így a szomszéd faluból kellet még egyet hívni)

Elvitték a mamámat,láttam ahogy betették a mentőbe és nem láttam soha többet.Nekem akkor olyan volt mintha meghalt volna,pedig még 1 hétig kómában volt. 2 agyvérzés egyszerre,ugyanannál az embernél...végzetes.

Apám mesélte,hogy a halála előtti napon bement a mamához és mondta neki,hogy ha mennie kell nem tartjuk vissza,menjen nyugodtan. Könnyes volt a szeme.Azt mondják,aki kómában van az nem hallja amit mondanak neki,a mamám mégis sírt. És másnap meghalt.

3 éve történt 14 éves koromban de még mindig megkönnyezem ha visszaemlékezek rá. Nagyon nehéz...

2011. márc. 5. 15:21
 13/30 A kérdező kommentje:

15:19-es, köszönöm, utána fogok nézni!:)

Szerintem nem igaz, hogy a buta ember fél a haláltól. Sőt, gyakran inkább az, aki sokkal jobban "tudja" miről szól, ellenben azokkal, akik mindenféle vallások kitalációival nyugtatják magukat. Egyszerűen személyiségből függ, aki az életben szeret előrelátó, óvatos és racionális lenni, annak nem jó érzés, ha valami olyasmi vár rá, ami ismeretlen számára, így nem tud rákészülni. Én így vagyok vele. Sajnos nem hiszek semmiféle túlvilágban, és nagyon világos elképzeléseim vannak arról, hova került a 3 nagybátyám, akik hosszú szenvedés után hagytak itt, és a többi ismerősöm, aki fiatalon egyik percről a másikra távozott különféle balesetekben:(

Sajnálom azokat, akikkel tényleg megtörténtek már ezek a szörnyű dolgok. Én is ismerek eseteket, amik a közvetlen környezetemben történtek, pl fivérek kimentek a jégre csúszkálni, és az egyik fiú végignézte, ahogyan az öccse alatt beszakad a jég és nem tudott neki segíteni.. Napokkal később találtak rá, persze holtan. Egy lány ismerősöm békésen beszélgetett az apjával, mikor az egyszer csak kilépett a tizenkettedikről.. Másik ismerős gyerekként arra ment haza, hogy az apja megölte az anyját, majd felakasztotta magát (nem az az eset, ami most megy a tévében..). Nekem ezek közül bármelyik elég jó ok lenne arra, hogy azonnal agyvérzést kapjak és belehaljak, vagy nem is tudom..:(

A városban is nap mint nap szembesül az ember ilyenekkel, láttam én is jó pár fekete zsákot, és olyankor mindig eszembe jut, hogy mások most biztosan nagyon szomorúak és gyászolnak.. Szerintem aki veszített már el valakit, az már egész életében másképp fogja látni a világot.

2011. márc. 5. 15:48
 14/30 anonim ***** válasza:
94%

Apám 8 éves koromban lett öngyilkos. Mérget ivott, majd kiszaladt a házból, és a szomszéd kapuja előtt esett össze. Nem emlékszem mindenre, de arra igen, hogy hányt, dőlt a szájából a hab, és remegett. Nem sokat láttam belőle, mert anyám és a bátyáim igyekezték eltakarni előlem a látványt. A mentő riasztás után háromnegyed órával ért ki, addigra már bátyámék elvitték a szomszédom kocsijával a kórházba. Valószínűleg már akkor halott volt.

A temetésén már nem nézhettem meg a ravatalon. Utána állítólag sokáig sírokat, koporsókat rajzolgattam, de nem emlékszem rá. Mint ahogy arra sem, hogy milyen volt apám. Minden emlékem törlődött róla, és a mai napig sem tudtam sírni a halála miatt, még a temetésén sem, és azóta sem. Mintha soha nem is lett volna apám. Az agyam így védekezett mindaz ellen, amit átélt. Már 21 éve, tulajdonképpen nem érdekel. De nem tudtam neki megbocsájtani, hogy félig kész házban, lehetetlen helyzetben hagyta ott a három kiskorú gyerekét, és még annyi esze sem volt, hogy legalább ne a gyerekei szeme előtt csinálja, amit tett...

2011. márc. 5. 16:17
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Én így jártam.A legjobb fiúbarátommal mentünk motorral, amikor oldalról belénk jöttek.A legjobb barátom azonnal meghalt, én csak hegeket szereztem.Nekem kellett volna meghalni, mert engem vitt haza.Ha nem mentünk volna, vagy később indulunk a mai napig élne...
2011. márc. 5. 17:29
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Én éppen párommal jöttem a Nagytétényi úton asszem kb. 1 hónapja és elgázoltak egy motorost. Meghalt azonnal, kb 2 autó állt előttünk. Kikerültük, láttam szerencsétlen embert, hogy folyik a vér a fejéből:S Szörnyű volt:((
2011. márc. 5. 18:26
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Öt éves koromban az egyik kisfiúval labdáztunk a házunk előtt. Kigurult a labda az úttestre, a kisfiú meg utána szaladt. Kb. 1 méterre álltam tőle, amikor elcsapta az autó. Éppen rám nézett és mosolygott. Soha nem felejtem el az arcát. Utána 2 évig nem beszéltem egy mukkot sem, pszichomókushoz hordtak a szüleim.
2011. márc. 5. 18:50
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére velem még semmi ilyen nem történt,és remélem egy darabig nem is fog..Részvétem mindenért!!A Nagyis nagyon szívszorító volt,ugyanis Mamim agydaganatos és néha félek,hogy...,hogy...bekövetkezik a baj...Ezt alig tudtm leírni:(:'( 13/L
2011. márc. 5. 21:07
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Bár sajnos hosszú szenvedés elözte meg, 1hónapja halt meg a feleségem a kezem között, 31éves volt. Nem fogtam még fel igazán, szerintem soha nem is fogom. Valahogy nem tudok ugy rá gondolni hogy meghalt, inkább az van bennem hogy dolgozik, boltban van, egyszerüen csak nincs itthon.
2011. márc. 5. 21:37
 20/30 anonim ***** válasza:
Én mentem az utcán és ott állt egy csomó ember valaki körül aztán odamentem és ott feküdt egy betört fejű ember egy nagy vértócsa körülötte aztán a nagymamám elrángatott:S nem tudom mi lett vele de gondolom kihívták a mentőt.
2011. márc. 6. 18:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!