Milyen most az anyagi helyzetetek? El kell valamit vonnod magadoktól, hgy csekkeket fizessetek be?
Szia!
Én (is) teljesen együtt érzek veled!
24 éves vagyok. 2009ben költöztünk haza külföldről a párommal ,mert tanulni akartunk.
Én találtam melót 2 hónap után ( anyukám segítségével) a párom 6,5 hónap után. Addig én kerestem 120.000 Ft-ot és abból 40.000 Ft a rezsire, 50.000 Ft iskola törlesztásre ment el. maradt jobb eetben 30.000 Ft-unk egy hónapra. Mondanom sem kell ebből már nem futotta arra, hogy eljárjunk bárhová is. Valamennyi tartalékot hoztunk haza, de ahhoz is hozzá kellett nyúlni és lassan feléltük...
Rengeteg vita volt küztünk meg feszültség is, mert kevés volt a pénz :(((
Utána 4 hónapig tök jó volt, mert neki is volt melója meg nekem is és a havi 250.000 Ft-unk meg volt. De én idegileg tönkre mentem a munkahelyemen és kiléptem. Most ott tartok h nincs melóm 19.000 Ft a segélyem amit még 2 hónapig kapok... És nem mellesleg feljelentettem a volt főnökömet, de mivel nincs pénzem még ügyvédre sem így ez elnapolva.
2 végzettségem van, de mivel itthon mindenkitől megkövetelik a gyakorlatot, így jó formán a mi korosztályunknak esélye nem sok annyi sincs, hogy a közeljövőben családja lehessen.SAJÁT Házról nem is álmodom! Szóval és akkor van pofájuk a politikusuknak azt leadni a tv-ben h 3-500.000rel nő a fizujuk, meg szolidaritásból lemond a havi 1 milliós autó bérlésről??
Amíg ilyen kutyák ülnek a parlamenben mint ezek, addig nekünk kis embereknek esélye sem lesz.
Köszönjük meg nekik!... :_(
Itt vagyok 20 évesen .2010- feb -ban végeztem dísznöv.kertész-parképítő-virágkötő(stb) végzetséggel.
Nem találok munkát mert csak a ffi-t részesítik előnyben,mert lehet szülni szeretnék x éven belül és jah mert a ,,barma" pályakezdő akkor minek nekünk?Vagy épp ,,hát persze,felvesszük!Segédmunkás 350/óra és vidéken meló!" Hát a jó k. anyát az ilyennek!
Lehet nekünk is azt kellene tennünk mint külföldön !Sztájk!Mondjon le az összes politikus barma!Próbáljon a nincsből megélni.
Ezt a sztrájk dolgot már én is felvettem itt a napokban :) Egy másik kérdés keretében :) 'Örülök', hogy nem csak én látom ilyen síralmasnak a helyzetet...
lassan 24 leszek, de tök kilátástalannak látom a jövőmet, pedig 2 db pénzügyi végzettségem van. ÉS gyakorlat nélkül nem vesznek fel sehova, a közeljövőben esélyem sincs gyerekre...
Nálunk is hónapról-hónapra rosszabb és ebbe kezdek már beleőrülni. Nem éhezünk, meg ilyesmi, de az, hogy hogy semmilyen programot nem engedhetünk már meg magunknak, na az kikészít!
Ha bárhová el akarunk menni a gyerekekkel, akkor ott kezdődik, hogy min. 2000 Ft az útiköltség, mindegy, hogy kocsival megyünk vagy tömegközlekedéssel. (Bp. mellett lakunk egy kisvárosban, páromat a munkatársa hordja a melóba, én meg egyelőre csak a nagyobbik gyereket hordom az oviba, tehát a bérlet nekünk tök felesleges, de a sárga buszra és a bkv-ra az is kb. 20.000 Ft/fő lenne havonta... 40-ből meg akkor inkább 2x teletankoljuk a kocsit...)
Tehát még semmit sem csináltunk és már benne van 2 ropiba! Bárhová is megyünk, az min. 5-10e Ft, ezért nem is járunk szinte sehova, max. sétálni. De nyáron egy családi fagyizás is egy 1000-es!
És ezek nem luxusdolgok, de egy átlagember számára, aki nem fél millát keres és csak hitelből tudott lakást venni, annak már egy Állatkert is luxus! Meg az, hogy ne 300 Ft-os párizsit vegyen a gyerekeinek, hanem pl. sonkát, ami jó eséllyel látott húst is. Vagy hogy megvehesse a zöldséget-gyümölcsöt is, mert sajnos lassan már ezek is a luxuskategóriába fognak tartozni.
Ja és egy érdekesség, e-mailben kaptam, abból idézek:
"Befejezésül még egy jelzésértékű számadat: Bogár László közgazdász professzor szerint, a jelenlegi átlagos 120-130 ezer forintos havi fizetés vásárlóértékét tekintve ("folyó áron") annyit ér, mint az 1978-as átlagos munkabér, vagyis 3600 forint...!
Hozzáteszem: Míg 1978-ban egy egyedül élő az átlagos keresetéből a lakása rezsijére 20%-ot költött, addig ma, ez 80%.! Döbbenetes!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!