Milyen az anyagi helyzetetek több gyerekkel?
Hogy őszinte legyek, akkor most kell hozzányúlni ahhoz a 2-3 milliós tartalékhoz, amit a jó fizetésből összegyűjtöttetek eddig. Na mindegy.
Mi elég sok játékot kaptunk ajándékba, nem is kell túlzásba vinni, amíg kicsi a gyerek. Népes családunk van, sok ruhát öröklünk és adunk tovább családon belül, ahogyan az ismerősöktől is sok ruhát kaptunk már. Megy a cserebere a családok között, kinek mi kell épp. Felesleges az új ruha, ha kinövi 1 hónap alatt.
Játékot még varrni is lehet neki, elég némi anyag, cérna, fantázia és kézügyesség.
Nekünk nincs gyerek és csak énkeresek, a páromat most rugták ki, zsüléknél lakunk(bár fiatalok vagyunk).Az én fizetésem kb.100.000, ebből lejön 30.000a lakbérért, 15.000 a biztosítás, 2000 telefonszla,6000 diákhitel,9000cetelem és 30000 a párom telefonja+internet.Azaz marad kb.18.000,ebből kell finanszíroznom a párom utazásást+kaja.
Akarunk gyereket, de fogalmunk sincs hogyan oldjuk meg.Szóval így kezdjenek saját életet a fiatalok, házasodjanak és szüljenek gyereket.Igaz amikor dolgozott a párom, még jó volt,de ha elmegy munkanélkülire, akkor sem leszünk sokkal jobb helyzetbe, gyerekre meg lakástakarékosságra akkor sem marad pénz.
25/l
Nálunk szintén három gyerek van. Én gyesen vagyok lassan 2 éve, a másik két gyerekem 7 és 10 évesek. A férjem nettó keresete kb. 90.000 Ft, most emelték pár ezer forinttal.
Autónk részletre van(havi 24.000 Ft), mellette a csekkek a következő képpen alakulnak:
villany 12.000 Ft
víz 3-4000 Ft
net:3000 Ft
kábeltévé:4.000 Ft
Vannak hitelkártya-tartozásaink, de szerencsére hónapról hónapra kijövünk. Nem dúskálunk, de a három gyereknek rengeteg szép ruhája van, a többsége több gyereket kiszolgált már a családban, mégis. A kisfiamé is többnyire barátnőktől kölcsön kapott ruha, ill. tesz-veszen vettem. Én is sok ismerősnek, barátnak, családtagnak segítettem a lányaim ruháival, amiket anno Tesco-ban, bababoltokban, turkálóban, tesz-veszen vettem.
Magamnak és a férjemnek mi sem veszünk túl gyakran ruhát, így is rengeteg van, bár nem a legújabb divat szerintiek, inkább sportosak, farmerek, egy-két új felsőt veszek nyáron. Fodrászhoz nem járok, én festem a hajam évente kétszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!