Hogyan döntenétek, hallgatnál anyukádra?
18 éves srác vagyok, kaptam egy lehetőséget nagybátyámtól hogy pénzhez jussak de ehhez velük kell mennem(szűk baráti kör) és persze leszámolni a suliban, Azért nem mondtam rögtön nemet mert átfutott a fejemen hogy a sulit úgyis unom nem érdekel egyáltalán, és legalább most szabad lehetek.
Anyám viszont nagyon ellene van, Ausztriába mennénk ami szerinte túl nagy falat számomra és hírtelen besokallnék.
Eléggé félt h nagy bajom lehet mivel csak én vagyok neki az egyetlen gyereke, de ilyenkor nevetek mindig hogy ne mondjon hülyeséget elvégre jó buli lesz és pénzem is lesz szóval nem napot lopni megyek oda
Nemtől függetlenül a szívedre v anyukádra hallgatnál?
A két tippem nekem is drog vagy prostitúció. Gondolom ezzel te is tisztában vagy, de ha mégis megfordult a fejedben, hogy elmenj, akkor ezek után miért tetted fel a kérdést? Itt a legtöbben jó szándékúan próbáltak téged lebeszélni, nehogy belekeveredj valamibe, erre kiderül, hogy mindennel tisztában vagy és még tetszik is a dolog! Tényleg ilyen életet akarsz magadnak? Mert ne hidd, hogyha elkezded, valaha még normális életed lesz.. Lesz pénzed, de ennek a világnak nyugodtan búcsút inthetsz, ha nem is sittelnek le, akkor is csalódni fog benned mindenki, aki most melletted áll. Lesznek új haverjaid, akik majd újabb és újabb könnyű pénzszerzési ügyekbe próbálnak belerángatni..
Az itt nyilatkozók többsége nagyobb élettapasztalattal rendelkezik, mint te. Aki itt van, annak nem érdeke téged megfosztani egy jobb élettől.. De nekem is vannak olyan "ismerőseim", aki ártatlanul ülnek évek óta, az egyik drogcsempészerét, a másik gyilkosságban való bűnrészességért. Pedig mondhatni burokban élek, nincsenek tilosban járó haverjaim.. de akárkit csőbe lehet húzni, ha valakinek az az érdeke.
Gondolom beleélted magad az elképzelésedbe, és csalódtál mert mindenki az ellenkezőjét állítja, mint amit hallani akarsz.. De nem elég jó ok ez arra, hogy átértékeld a "nagy lehetőséget"? Senki nem azt mondja, hogy csináld végig azt a szakmát, amit utálsz, tanulj valami mást, dolgozz valami mást, de nyilvánvaló kelepcébe ne sétálj már bele! Gondolkozz érettebben!
Tényleg elég gyerekesen gondolkozol! Csak azt látod meg,amit meg akarsz,ami csillog-villog,a többibe inkább nem is gondolsz bele.
A nagybátyád ült már börtönben.Ez tudod mit jelent? Hogy béna abban,amit csinál és már elkapták egyszer!Te leszel az ő csicskája és garantáltan az első,akit lecsuknak,ha bukta van.Nem attól leszel nagyfiú,hogy nagyfiúkkal lógsz.Ezzel az egésszel csak azt éred el,hogy van kire rábízniuk a szar melót és lebukás esetén ráverni még a Kennedy gyilkosságot is.Lehet,hogy jó mobil és drága cuccok közelébe sem jutsz,hanem egyből mehetsz a sittre az igazi nagyfiúk közé.Akkor viszont hiába sírsz,hogy haza akarsz menni anyuhoz.A priusszal pedig egy életre elvágod magad attól,hogy rendes életed legyen. Még el sem kezdtél élni és máris be akarod fejezni?
A lányokról ne is beszéljünk.Egy börtöntöltelék,aluliskolázott fazonnak szerinted milyen nők jutnak? Megmondjam? Szifiliszes prostik.
Szerintem a jó mobil és a szép ruhák mellé te vágysz elsimerésre is és arra,hogy felnézzenek rád. Ha belekeveredsz valamibe a legnagyobb elismerés amit kaphatsz az lesz,hogy megdícsérnek milyen szépen hámozod a krumplit a börtönkonyhán.
Legyen eszed és ne vádg el magad már most!
Figyelj...leírok neked valamit, ha elgondolkodsz rajta csak egy picit az már jó. 2-3éve mozgok (szerintem) hasonló körökben mint amibe valószínüleg te fogsz. Bár csak sejtésem van róla, hogy miről van szó. Megmondom őszintén nem sok nyugodt pillanatom volt ez idő alatt. A pénz jó, na de milyen áron, hidd el megunod a f*sza mobilt, szép ruhákat. Tudod milyen érzés amikor a házad előtt áll meg a rendőrautó és te csak állsz az ablak előtt, és nem tudod hogy most mégis mi a lóf*szt kezdjél?! Összeomlik egy pillanat alatt az életed és akkor már k*rvára nem fog semmit érni a sok kess meg a szép ruha. Ezt nem lehet így csinálni, k*ssolni kell, senkiben nem bízhatsz, nem adhatod ki magad, mert nagyon vékony jégen táncolsz, felörli az idegeket is.
Soha de soha nem keverednék még egyszer ilyen dolgok közelébe! Szerencsére már nem igen van közöm ezekhez. Ne menj ki ha illegális dologról van szó. Gyerek vagy, és nagyon könnyen a rács mögött fogod találni magad.
Még nagyon fiatal vagy és vonz a kaland és az hogy a saját lábadra állj hogy pénz keress. Ez teljesen normális dolog.
De mielőtt döntenél mert neked kell döntened és vállalnod a teljes felelősséget kérdezd meg magadtól mi lesz ha vége lesz ennek az idilli álomnak és nem fejezted be az iskolát.
Vagy ha nem olyan lesz amilyennek képzelted. Mit fogsz kezdeni néhány év múlva. Honnan tudhatod biztosan hogy megéri mindent feltenni egy lapra? És ha tévedsz és az egész léggömb hirtelen szétdurran? Ha későn jössz rá hogy a munka nagyon kemény a pénz kevés és nincs semmi a kezedben amivel tovább léphetnél. Ezzel is számolnod kell.
Ha megfogatsz egy tanácsot egy ismeretlen baráttól akkor befejezed a sulit hogy legyen valami a kezedben és utána vágsz bele egy ilyen kalandba. A döntés persze a tiéd de megéri fontolóra venni.
Nem akartam írni, de gondoltam mégis közlök egy kevés infót, gondolom nem hallottad, hogy májustól teljes mértékben megnyílik a magyarok előtt az osztrák munkavállalás lehetősége. (Nem kell munkavállalási engedély stb.)
S mivel ettől már most paráznak az osztrákok, már tervezik és nem csak tervezik, de végre is fogják hajtani, hogy ellenőrzik a munkahelyeke, fekete munkások után kutatva.
Én nem tudom te mit vársz?
Ide is csak a szakmával, végzettséggel rendelkező emberek kellenek ám, meg, akik viszonylag normálisan tudnak beszélni németül. Te mennyire tudsz? Vagy szeretnél megkukkulni köztük?
Egyébként gyere csak ki... mindjárt május,
csak figyelmeztetni szeretnélek, hogy a kiérkezésed után 30 napod van rá, hogy bejelentsd kinttartozkodásodat, aki ezt elmulasztja törvénysértést követ el. S ha utána csak egyszer valamiért is igazoltatnak a rendőrök vagy bármi, úgy megvágnak, hogy csak nyekkensz.
Hidd el, az osztrákok nem szaroznak.
Maradj otthon, ha szar a suli, beszélj anyuddal, hogy váltani akarsz, biztos támogatna benne!
Végezd el, azt, amit szeretnél, s majd utána lehet próbálkozni, ha akarsz.
Még akkor is lehet menő cuccod, meg mobilod vagy válaszd a könnyebb utat, de az rövid pályafutás lesz...
Nekem mindegy a te életed, úgy baxod el, ahogy jól esik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!