Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan döntenétek, hallgatnál...

Hogyan döntenétek, hallgatnál anyukádra?

Figyelt kérdés

18 éves srác vagyok, kaptam egy lehetőséget nagybátyámtól hogy pénzhez jussak de ehhez velük kell mennem(szűk baráti kör) és persze leszámolni a suliban, Azért nem mondtam rögtön nemet mert átfutott a fejemen hogy a sulit úgyis unom nem érdekel egyáltalán, és legalább most szabad lehetek.

Anyám viszont nagyon ellene van, Ausztriába mennénk ami szerinte túl nagy falat számomra és hírtelen besokallnék.

Eléggé félt h nagy bajom lehet mivel csak én vagyok neki az egyetlen gyereke, de ilyenkor nevetek mindig hogy ne mondjon hülyeséget elvégre jó buli lesz és pénzem is lesz szóval nem napot lopni megyek oda

Nemtől függetlenül a szívedre v anyukádra hallgatnál?

2011. febr. 27. 21:01
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:
Szakmunkásba járok 1,5év múlva lenne a vizsgám
2011. febr. 27. 21:17
 12/48 anonim ***** válasza:
100%
Na, akkor ott leszel 8 általánossal? ezt komolyan gondolod???
2011. febr. 27. 21:19
 13/48 anonim ***** válasza:
93%

Abszolút megértelek, nehéz döntés, nyilván tele van a tököd a tizen- akárhány évnyi tanulással és mennél, mert buli és még fizetnének is. Feltételezem középiskolát hagynál ott, ami szakmát, vagy érettségit ad, viszont ez az alkalom meg csak most van itt.

Én a következőt csinálnám: megtudakolnám, hogy milyen lehetőségek vannak a suli halasztására, illetve hogy mivel jár, ha később folytatod. Ha ez gond nélkül megoldható, akkor belevágnék. Annak idején én is alig vártam, hogy abbahagyjam és dolgozhassak, viszont azt elmondhatom, hogy annak a rohadt papírnak igenis nagy szerepe volt abban, hogy találtam melót.

A másik: ha elmész, ne vágd el magad örökre a tanulás lehetőségétől. Pár év múlva a folytonos meló is unalmassá válhat, és akkor szinte élmény visszaülni az iskolapadba (szintén tapasztalat).

Három: kizárólag a saját érdekedből dönts, a szülők lelkizése nagy lehetőségektől foszthat meg.

2011. febr. 27. 21:20
 14/48 anonim ***** válasza:
100%
befejezném a sulit, ha csak halvány gőzöm volna arról, hogy a nagybácsi börtön utáni pénze nem tisztességesen lett szerezve akkor EGYÁLTALÁN NEM MENNÉK VELE, mert valószínű, hogy külföldre sem munkában megszakadni megy... még fiatal vagy, ne b@szd el az elején már
2011. febr. 27. 21:22
 15/48 anonim ***** válasza:
100%
csak, hogy legyél vele tisztában: annak a tanévnek a végéig vagy tanköteles, amelyikben a 18-at betöltötted...vagyis ha jól sejtem idén június végéig ;)
2011. febr. 27. 21:22
 16/48 A kérdező kommentje:

Én arra gondoltam, ha valaha ott leszek hogy kell vmilyen szakma elvégzek egy tanfolyamot

Én is tudom hogy a sulit abbahagyni nagy butaság de aki nem tervez előre annak nem olyan nagy baj, és én ilyen vagyok napról napra gondolkozok sose határolom be magam a előre

2011. febr. 27. 21:24
 17/48 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem mész át levelezőre akkor és fejezed be úgy? Én 18 évesen igy érettségiztem le. Félévente csak haza tudnál jönni? Szerintem a sulit csináld meg azért valahogy. Persze elhiszem menni is jó lenne.
2011. febr. 27. 21:31
 18/48 anonim ***** válasza:
100%

Mondd, magadnál vagy, ember? Már bocs..

Szerinted milyen munka az, amire a börtönből szabadult nagybátyádat is alkalmazzák, egy rakás pénzt keres vele, ráadásul nem merik elmondani, hogy mit kellene csinálnod?! Tényleg ennyire naiv lennél 18 éves korodra? Eszedbe ne jusson velük menni! Mi okuk lenne titkolózni előtted? Kizárt, hogy tisztességes pénz legyen, és valószínűleg ép ésszel nem is vállalnád, ezért nem tájékoztatnak előre a részletekről! Csak majd ha már ott leszel kiszolgáltatva, már nem lesz más lehetőséged..

Ha a sulit abba akarod hagyni, akkor hagyd, de ilyen hülyeségbe ne hagyd magad belerángatni! Rengeteg másféle meló van itthon is, külföldön is, amire alkalmaznának, és amiről tudod, hogy nem ütöd meg a bokádat! Egyébként 8 általánossal tényleg nem fogsz sokra menni, max építkezésen alkalmaznak idénymunkákon, vagy nem is tudom, hova.. De ha ki akarod próbálni magad, akkor menj dolgozni!

De legyen eszed, ne vakítson el a könnyű pénz! Nem hogy belerángatnak, de a te tapasztalatlanságoddal simán rád is kennek akármit anélkül, hogy észrevennéd!

2011. febr. 27. 21:33
 19/48 anonim ***** válasza:
100%

Írod, hogy "ha valaha ott leszek, hogy kell valamilyen szakma, elvégzek egy tanfolyamot" .... és addig miből fogsz megélni a 8 általánosoddal? Kint legálisan nem fogsz tudni munkát vállalni (sőt, ilyen paraméterekkel illegálisan se).

Másik: a nagybátyád és szűk baráti köre mellett te minden leszel, csak "nagyfiú" nem...

2011. febr. 27. 21:40
 20/48 A kérdező kommentje:

Mint leírtam a "szűk baráti kör" olyan ahol nem rángatják egymást sehova.

Elhiszem hogy így leírva úgytűnt hogy be akarnak húzni a csőbe, de nem erről van szó

Itt volt nálunk fél napot kibeszélgettük magunkat megkérdezte miujság a sulival, után mondta ha van kedvem velük dolgozni szóljak neki és felkarol

Szó nincsen bűnbakról, csak Ő se akar ismeretlenekkel foglalkozni énse vagyok már gyerek és így megkérdezte

2011. febr. 27. 21:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!