Megbocsátanád a férjednek/feleségednek a "majdnem" félrelépést?
4 éve vagyunk házasok, én 28 éves nő vagyok, ő 33 éves férfi. De már 16 éves korom óta ismerem, barátságból lett szerelem, majd követte a házasság is. Gyerekünk nincs.
A helyzet az, hogy beléptem a freemail fiókjába. A jelszava meg volt jegyezve azóta, mióta van internet a házunkban (úgy 1 éve kb.), eddig nem foglalkoztam vele, kikkel és milyen ügyben levelezik, mert eszembe nem jutott, hogy bármi olyat találhatnék ott, ami számunkra kellemetlen lehet. Szóval, tegnap beléptem hozzá, és innen indul a történet. Ő a munkája miatt szokott utazni, ez úgy egy évben 5-6-szor történik meg, hogy ide-oda megy külföldre, ahova az én utamat is fizetné a munkahelye, viszont a munkám miatt nem tudtam vele menni eddig egyszer sem, az meg a másik dolog, hogy ez bennem úgy élt, ő tárgyalásról tárgyalásra megy, és nem is lenne rám ideje kint. Amin megakadt a szemem, hogy egy lány barátnőjét, akit én is ismerek, hívta az egyik útjára, a legutóbbira, ami pár hónapja volt. Nem baráti hangvételű levélváltás történt közöttük.. Szóval a fantáziám innen egészen beindult, mi lett volna, ha megy vele az a nő, de végül az utolsó percben visszamondta az utat (a levelezés alapján) - hogy végül ment-e, nem tudom. Más kompromittálót nem találtam, "csak" ezt. Úgy gondolom, hogyha elmentek volna együtt, nem szimpla baráti út lett volna, hisz nekem nem mondta, hogy volt ilyen ötlete, márpedig ha közli, hogy figyelj drágám, egy barátnőmmel mennék, mert sok szabadidőm lesz és egyedül nem szívesen ülnék egész nap valahol..blabla... már máshogy csapódott volna le, természetesen nem örültem volna így sem, de bízom benne, szóval valószínűleg "engedélyem" adtam volna, felőlem menjen, ha én úgyse tudok vele menni. Még nem beszéltem vele erről a dologról, mert csak szerdán ér haza, külföldön van szerdáig. Hogy egyedül-e? Nem tudom. De hatalmas csalódás ez nekem. Ti mit tennétek ilyen helyzetben?
"Én is nő vagyok, és szerintem pedig hímsovinizmus."-nak üzenem:
A barátnőm levelezésében találtam hasonló, szexuális megcsalásra utaló tartalmakat!!!
Most akkor ez meg "nősovinizmus"?!
Ami tuti biztos,hogy én kimennék eléje a reptérre,meglepinek!!!
Ami szintén biztos,hogy a férjed elkezdett kikacsintgatni a házasságotokból.Én menteném ami menthető,de csak akkor ha nagyon szeretném Őt,és ha tényleg megcsalt,a jövőben el tudnám feledni,és megbocsájtani.Azért jó hogy nincs még gyerek.
Lehet hogy még nem csalt meg,de elindult azon az uton...Én a megcsalást nembiztos hogy meg tudnám bocsájtani,azon kattognék megteszi e máskor is,beleőrlődnék az állandó gyanakvásba,mondjuk más tészta,nekünk 2 gyerekünk is van.
Fesdd be a hajad,és menj ki elé!A többit ugyis meglátod!Otthon ne rohand le,mert azzal csak elüldözöd,hogy mit tudsz a levélváltásról,csak óvatosan kezeld a helyzetet!Minden tiszteletem a hivatásod miatt!
Kivánom hogy helyrehozzátok ami kisiklott!
14:11-es, eltértél a tárgytól.
Hímsovinizmusnak neveztem azt, hogy valaki (te?) azt az üzenetet közvetítette a feleség felé, hogy ha megcsalják, ő a hibás, teljesen természetes és normális ha egy férfi félremegy ha nem lesik a kívánságait. Azt javasolni, hogy fogadja el ami történt, és próbálja visszahódítani a férjét, azt jelenti, ne is vágyjon jobbra, hiszen ő ezt érdemli, ez teljesen természetes dolog. Ne értékelje ennél többre magát.. Egyenrangú partnerek megvitatják egymással, ha valamit hiányolnak a kapcsolatból, majd javítanak rajta vagy szakítanak, és semmiképpen sem kerül harmadik fél a képbe.
Ha a barátnőd levelezésében arra utaló nyomokat találtál, hogy megcsal, és te ezt elfogadod, magadat hibáztatod, normálisnak tartod és megpróbálod visszahódítani, akkor ezzel elismered, hogy a nőnek joga volt ezt tenni, és neked kell teperned érte, mert ő jobb és több nálad. Igen, ez "nősovinizmus". (Köznapi nyelven ebben az esetben papucs vagy.)
Persze amennyiben a megcsalt fél nem csinál ügyet a dologból, mert ő is csalja a párját, ott egyenjogúságról beszélünk..:) Mint ahogyan abban az esetben is, ha mindkét fél hűséges, és csak egy lezárt kapcsolat után kezdeményeznek újabb viszonyt mással.
Nincs olyan hiba, ami indokolttá tenne egy félrelépést! Megbeszélni, megoldani vagy szakítani, ez a helyes sorrend. Ha ez nem megy, minek él az illető tartós kapcsolatban?
személy szerint egy ilyen dolgot nem tudnék feldolgozni, kiraknám a szűrét, nekem ez már megcsalás.ez van.
nem tudnék gyereket vállalni VELE
Amúgymeg ha meg akar csalni, bárhol, bármikor megteheti.
Még a neten is széles a választék, és nem állhatsz minden percben a sarkában!
Úgyhogy szerintem ne ezen agyalj, hogy most hoygan fesd be a hajad vagy akármi, hanem mondjuk egy gyerekszülésen, ha már ennyi ideje együtt vagytok.
Nameg addig felesleges aggódnod, amíg a végállomás te vagy, és nem más.
ma 14:58
Ja mert még egy komolyabb kapcsolatod sem volt, nemhogy házastársad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!