Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hozzámennél valakihez, akinek...

Hozzámennél valakihez, akinek rengeteg adóssága van?

Figyelt kérdés
Hozzáteszem nem pár százezerről van szó...Nagyon nagy hitelt kellett felvenniük a vállalkozásukra,még 20 évig kell fizetni a törlesztést.Így a saját lakásra hogy vennénk fel hitelt?Adósság adósság hátán?Ti bevállalnátok?
2011. febr. 26. 12:25
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:
Igen,igazából az örökös bizonytalanságtól félek.Látom az ő szülein is.Az édesanyja sokat sír emiatt.A vállalkozás amúgy közös,családi vállalkozás.Tehát az sincs,hogy külön lenne úgymond "fizetése" a páromnak.
2011. febr. 26. 12:50
 22/46 anonim ***** válasza:
100%
Kapcsolathoz elég, de összeházasodni nem kell.
2011. febr. 26. 12:51
 23/46 A kérdező kommentje:
Én nem fizetek még semmit,nem élünk még együtt,csak tervezzük.Én sem vagyok gazdag,sőt.
2011. febr. 26. 12:52
 24/46 anonim ***** válasza:
72%

Az erzelmeidre figyelj nagyon, a belso erzelem, a belso hangra.

Neked kell eldonteni azt, hogy azt az embert eltudod-e fogadni igy, ahogyan van, tehat penztelenul, adosaggal, s ugy, hogy mar tudod azt, hogy Te fogod inkabb eltartani!

Az Anyos jelolt ott van elotted, tehat ha jol belegondolsz, akkor Te is arra szamithatsz,

hogy szomoru lesz a sorsod, mivel nagyon sok mindenrol lekell mondanod,

merlegelj, hogy biztos ilyen eletkorulmenyekre vagysz?

Megeri, mukodni fog ez a kapcsolat hosszu tavon keresztul?

2011. febr. 26. 13:03
 25/46 anonim ***** válasza:
83%

Ha valaki vállalkozásra vesz fel hitelt, annak a jövedelemnek ki kell termelni a törlesztést és ezen kívül még azt a jövedelmet, amiből rendesen meg lehet élni, beleértve azt, amikor pl. lebetegszik és nem termelődik haszon. Ezt az időszakot is fedezni kell a hozadéknak.

Ez esetben mindezt 20 évig.

Ha a hitel felvétele előtt nem végzett/végeztetett rentábilitási számvetést, az egy könnyelmű ember.

Semmiképp sem kötném össze vele a sorsomat.És csak ezért nem.

2011. febr. 26. 13:08
 26/46 anonim ***** válasza:
73%
Te nem húzhatnád ki őket a bajból, csak téged rántanának magukkal.
2011. febr. 26. 13:13
 27/46 sulcz ***** válasza:
69%
En nem mennék hozzá!!!! Hidd el a házasság után egy pár honapon belul szurkulni fog a nagy szerelem. A pénz hiánya állandoan feszultséget okezna a kapcsolatban. Hidd el nagyon sok rendes és szimpatikus embert fogsz még találni az életben, csak korul kell nézned, s olyanokat akik nem ilyen háttérrel rendelkeznek. Jol gondold meg!!!!!
2011. febr. 26. 13:16
 28/46 anonim ***** válasza:
82%
Én sem mennék hozzá.Neked gondolnod kell a jövőre is és nem csak a jelenre.Ketten is alig jönnétek ki egy fizetésből(mert az övé rámegy a hitelre)és gondolom te előbb-utóbb gyereke(ke)t is szeretnél.Ehhez meg kell az anyagi biztonság...
2011. febr. 26. 13:20
 29/46 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Igazából tudom mi lenne a helyes lépés.De borzasztó nehéz.A "belső hang" már régóta kiabálja bennem,hogy:Menekülj ebből a kapcsolatból... Csak félek,hogy nem találok még egy ilyen jólelkű embert,mint ő.De attól is tartok,hogy nyomorognom kell mellette,ugyanúgy,ahogy az anyjának az apja mellett.Azt hiszem életem legnehezebb döntése lesz,mit kell tennem.
2011. febr. 26. 13:31
 30/46 anonim ***** válasza:
95%

Igaz, én még nem mentem hozzá, és nem a párom hiteleiről van szó, hanem anyósoméról.

De tudok konkrétumot mondani, hiszen én a jó anyagi helyzetben lévő anyámat hagytam faképnél a párom miatt, mert mindenáron szét akart választani minket.

Ide költöztem, ahol hónap végén már kong a hűtő (ami egyébként elromlott, 14fok van benne és minden rekordsebességgel megromlik), bérletre meg hasonlókra nincs pénzem, egy éve nem láttam tévét, mert anyósom és apósom külön-külön lóg a két tévén egész nap. Ezen kívül már csak az én magammal hozott laptopom létezik, amit párom hord magával iskolába. A havi kerestem teljes egészében anyóséknál landol, mert ők képtelenek eltartani magukat. Eddig 6 millió tartozásuk van, de szorgosan gyűjtögetik, fizetni nem fizetik, így nagy valószínűséggel nemsokára párom örökli a teljes tartozást.

Mégis tűrök, mert szeretem, pedig néha legszívesebben rohannék vissza anyámhoz, és tudom, hogy amíg párom nem talál egy normális melót, addig egy lépést se tehetek innen. Bár ahogy anyósomékat ismerem képesek elvenni az ő fizetését is, és akkor örökre ebben a nyomorban maradok. De a nyugtató általában segít... 22/L

2011. febr. 26. 13:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!