Be szoktátok avatni a tizenéves gyerekeiteket a családi költségvetésbe?
Olyan helyzetben voltunk,hogy 7 éves koromtól tudom mi mennyit ér,15 évvel ezelőtt voltam ennyi idős,annyira kevesett keresett anya,hogy miután kifizette az albérletet,rezsit és az ügyvédet aki intézte a válásukat,hogy 10 forint se jutott hülyeségre,a karácsonyi 15centis plüssmacimra hónapok alatt rakta össze a pénzt.
De öcsém 10 éves,most már anyagilag jól állunk (vagyis ők,mert én elköltöztem azóta),ő nem érzi hogy most pazarol vagy mi mennyibe kerül,igaz anyáék rontották el nagyon,mindent megkap csak ki kell nyitnia a száját,2 ovodában nincs annyi játék mint neki,de nem is becsüli meg egyiket se,mobilt is kapott nyáron,2 hétig birta,erre karácsonyra kapott másikat,drágábat
abban a hitben nőttem fel, h csórók vagyunk, és mindig meg kell gondolni, ha pénzt költünk. persze a lehető legjobb minőségű dolgokat kaptam, hiszen az sokkal tartósabb mint az olcsó vackok.
ha szerettem volna valamit, akkor spórolnom kellett. aztán idővel rájöttem, hogy nem is élünk olyan rossz színvonalon, még azokhoz képest sem, akiket gazdagnak hittem.
azt látom, h sokaknak a látszat fontosabb mint a spórolás.
Én már kiskoromban is spórolós voltam pedig nem álltunk anyagilag olyan rosszul de nem voltunk gazdagok sem.
Most közgazdasági középsuliban járok és ezért jobban elkezdett érdekelni az itthoni költségvetésünk de a szüleim azt mondták, hogy még ne érdekeljen és élvezzem a gyerekkort mert már nem állunk olyan jól anyagilag mint régen.
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!