Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! (Apák, anyák) hogyan...

Szülők! (Apák, anyák) hogyan próbáljátok meg a gyerekeiteket visszatartani attól, hogy ne kezdjen el füvezni, ne szokjon rá a dohányzásra?

Figyelt kérdés
2010. jan. 23. 23:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Az egyház nem tiltja a dohányzást.
2010. jan. 23. 23:42
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem visszatartani kell, hanem úgy nevelni, hogy a saját kis agyával fel tudja fogni, hogy ezek rossz dolgok... -,-
2010. jan. 23. 23:42
 3/11 anonim ***** válasza:
94%
Engem sehogy sem próbáltak, és mégsem drogoztam, sosem cigiztem és nem piálok... Ahogy a testvéreim sem... Egyszerűen csak tudtam hogy hülye leszek magamnak ártani, és hogy a halál sem akar olyan lenni mint a tucattinik...
2010. jan. 23. 23:43
 4/11 A kérdező kommentje:
Normális válaszokat kérek, ha lehet. Az első két válaszolóhoz inkább nem fűznék kommentet, a harmadikkal teljesen egyetértek.
2010. jan. 23. 23:44
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem neveltek így. Anyum, apum cigizett, én elvből sem nyúltam hozzá, sőt, kiskoromban az egyik rokont is kizavartam, mert bent akart rágyújtani.

Én valahogy felfogtam, hogy azok nem jó dolgok, és nem is akartam soha kipróbálni őket. Nekem nem mondták, "így születtem":D

2010. jan. 23. 23:47
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Sokat beszélgetek a fiammal (14 éves) ezekről a dolgokról, együtt néztük meg azt a dokumentumfilmet, amit egy apuka forgatott, és végigfilmezte a kábitószeres fia leépülését, és halálát. aztán utána ő kérdezett, én válaszoltam. Azt tudom, hogy már cigizett, de nem jött be neki, és ott be is fejezte. az alkoholnak már a látványát sem birja. én sajnos dohányzom, de kapok is tőle rendesen ezért, félt engem, nem akarja, hogy beteg legyek. De a fiam, nagyon őszinte velem, igaz csak 2 éve, előtte ha bármit mondtam egyik fülén be, a másikon ki. ma már mindent megbeszélünk, hol én hozok fel témát, hol ő. de ha hülyeséget is csinál, sosem szidom le, inkább próbálom olyan baráti szinten elmagyarázni neki a dolgokat.
2010. jan. 24. 01:19
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Naponta legalább egyszer együtt étkezni, hogy tudjunk beszélgetni, tudjam, mi foglalkoztatja.
2010. jan. 24. 11:36
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
én is beszélgetéssel, tájékoztatással. Anno nekem is elmondták egyszer, sokat olvastam róla és így meg sem fordult a fejemben. Jobban féltettem a saját egészségemet minthogy bármit is kipróbáljak. Amúgy meg véleményem szerint ehhez kell egy bizonyos intelligenciaszint, hogy felmérje a helyzetet, hogy mi mit ér meg. Egy átlag értelmi szinten aluli gyereknek aztán magyarázhatod, úgysem érti meg...
2010. jan. 24. 11:41
 9/11 anonim ***** válasza:

Engem úgy neveltek, hogy sosem mondták, hogy "Kislányom, ne cigizz, ne drogozz, ne igyál" etcetc. És mégis dohányzom 3 éve. Nem tiltották, felfogtam, hogy mit teszek magammal.

Szerintem tiltani nem szabad. Annál jobban fogja csinálni már csak azért is.

2010. jan. 24. 19:09
 10/11 anonim ***** válasza:

Hááát...konkrétan nem tudom meg mondani...

Én 14 éves vagyok,és rendszerint kizavarom a szobából a szüleimet ha cigiznek.Fúj.Megfulladok tőle.

Egyén függő is lehet,ezt úgy értem,én alapból olyan típus vagyok hogy ha piros a divat,én kéket hordok.Így már alapból elítélem ezeket.Persze nem tudom megmondani hogy később nem e próbálom majd ki,mondjuk egy olyan füves cigit,egyszer 2 évente egészséges tud lenni.Azt mondom hogy sokat foglalkozz vele.A divatot azok követik akiket szabályok közt nevelnek.Inkább mondd azt neki hogy majd együtt beállunk.Mert minél többet tilt a szülő,a gyerek annál jobban úgy érzi hogy titkolóznia kell. Eddigi életemben sohasem tartottunk szabályokat otthon.Éppen emiatt teljesen más gondolkodás módom lett,mindenről tudom hogy mi a jó,mi a rossz,mit szabad mit nem,anélkül hogy elmondták volna.Persze ne érts félre kell egy-két szabály a háztartással,tanulással,és az élettel kapcsolatban,de a gyereked saját egyéni útján te nem mehetsz végig vele,nem kövezheted ki előtte márvánnyal az egyébként rögös,buktatókkal teli utat.

2010. jan. 25. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!