Szülők! (Apák, anyák) hogyan próbáljátok meg a gyerekeiteket visszatartani attól, hogy ne kezdjen el füvezni, ne szokjon rá a dohányzásra?
Engem nem neveltek így. Anyum, apum cigizett, én elvből sem nyúltam hozzá, sőt, kiskoromban az egyik rokont is kizavartam, mert bent akart rágyújtani.
Én valahogy felfogtam, hogy azok nem jó dolgok, és nem is akartam soha kipróbálni őket. Nekem nem mondták, "így születtem":D
Engem úgy neveltek, hogy sosem mondták, hogy "Kislányom, ne cigizz, ne drogozz, ne igyál" etcetc. És mégis dohányzom 3 éve. Nem tiltották, felfogtam, hogy mit teszek magammal.
Szerintem tiltani nem szabad. Annál jobban fogja csinálni már csak azért is.
Hááát...konkrétan nem tudom meg mondani...
Én 14 éves vagyok,és rendszerint kizavarom a szobából a szüleimet ha cigiznek.Fúj.Megfulladok tőle.
Egyén függő is lehet,ezt úgy értem,én alapból olyan típus vagyok hogy ha piros a divat,én kéket hordok.Így már alapból elítélem ezeket.Persze nem tudom megmondani hogy később nem e próbálom majd ki,mondjuk egy olyan füves cigit,egyszer 2 évente egészséges tud lenni.Azt mondom hogy sokat foglalkozz vele.A divatot azok követik akiket szabályok közt nevelnek.Inkább mondd azt neki hogy majd együtt beállunk.Mert minél többet tilt a szülő,a gyerek annál jobban úgy érzi hogy titkolóznia kell. Eddigi életemben sohasem tartottunk szabályokat otthon.Éppen emiatt teljesen más gondolkodás módom lett,mindenről tudom hogy mi a jó,mi a rossz,mit szabad mit nem,anélkül hogy elmondták volna.Persze ne érts félre kell egy-két szabály a háztartással,tanulással,és az élettel kapcsolatban,de a gyereked saját egyéni útján te nem mehetsz végig vele,nem kövezheted ki előtte márvánnyal az egyébként rögös,buktatókkal teli utat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!