Tényleg "ősanya" lennék? A gyerekem rabszolgája?
Kérlek, ne tegyétek át más kategóriába a kérdésemet, mert az itt írók véleményére lennék kíváncsi. A babásban tudom, mit válaszolnának.
Tegnap volt itt egy kis vita arról, hogy mennyi idős gyereket lehet a nagyszülőkre hagyni éjszaka, és sokan azt mondták, hogy 6 hónapos kortól, mert ha nem teszed, a gyerek rabszolgája leszel. Erre én megírtam, hogy ez nem mindig reális, mert az enyémet pl. szoptatni kell lefekvés előtt, aztán éjjel is néha, főleg, ha fogzik (4 hónapja megállás nélkül), úgyhogy lehetetlen, hogy a nagyi ezt megoldja. Erre persze megkaptam, hogy ősanya vagyok. Ennyitől??? Már attól ősanya valaki, hogy minimális szintem gondoskodik a gyerekéről??? Hozzátettem, hogy mellette egyetemre járok, gyakran van a baba a férjemmel vagy a nagymamával (10 hónapos), de nem baj, ha szoptatom (és ne feledjük, egy csecsemőről van szó, nem egy óvodásról!), akkor az már egyenlő az elborult ősanyasággal? Ha figyelembe veszem, mi a jó neki, akkor már a rabszolgája vagyok? Vagy hogy működik ez?
Kérlek, ha válaszolsz, írd oda, van-e gyereked! Köszi szépen.
Nektek is ajánlom ezt a kérdésemet!
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__humor__1572456..
sziasztok! :)
De örülök, hogy írtál...
Nekem két lányom van, a nagyobbik 20 éves, a kissebbik 16 hónapos. Igen, nekem ennyit kellett várnom a kicsire. :-)
Az én kisgyermekem apukája és nagymamája is úgy gondolta, már két hónapos korában le kellett volna passzolnom őt éjszakára, hogy mehessek az apjával dorbézolni. Nem mentem, elváltunk.
Sajnos nem tudtam őt szoptatni csak négy hónapig, de a cumisüvegből a mai napig úgy etetem, hogy a szemembe néz és mosolyog közben.
Irigyellek, kedves kérdező, hogy megadatott nektek, hogy még tudsz szoptatni, kívánom, sokáig tartson, mert nincs ennél szorosabb kötelék.
Az én kicsim három éves koráig (végzés szerint) nem fog egyetlen éjszakát sem házon kívül tölteni úgy, hogy nem vagyok vele. Teszek rá, ki mit mond. Nem tartom jónak ugyanis ha ennyi idős kor előtt elszakítanak egy gyermeket az édesanyjától. Az én kicsim szerencsés, mert van egy kis barátja, egy nyuszi, akit akkor kapott amikor az apukája elköltözött tőlem. Ma is vele alszik, és ha havi egy alkalommal 7 órát elviszi az apukája, mert kirándulni mennek (egyébként hetti két szer 2.5 órát tölt vele) akkor is odateszem, hogy tudja, sosincs egészen egyedül.
Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem semmi baj nincs a kérdező hozzáállásával. Sőt. Becsülendő.
A ősanya pedig szerintem gyönyörű szó. Ha pejoratív értelemben használták is, csak bók lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!