Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg "ősanya" lennék? A...

Tényleg "ősanya" lennék? A gyerekem rabszolgája?

Figyelt kérdés

Kérlek, ne tegyétek át más kategóriába a kérdésemet, mert az itt írók véleményére lennék kíváncsi. A babásban tudom, mit válaszolnának.

Tegnap volt itt egy kis vita arról, hogy mennyi idős gyereket lehet a nagyszülőkre hagyni éjszaka, és sokan azt mondták, hogy 6 hónapos kortól, mert ha nem teszed, a gyerek rabszolgája leszel. Erre én megírtam, hogy ez nem mindig reális, mert az enyémet pl. szoptatni kell lefekvés előtt, aztán éjjel is néha, főleg, ha fogzik (4 hónapja megállás nélkül), úgyhogy lehetetlen, hogy a nagyi ezt megoldja. Erre persze megkaptam, hogy ősanya vagyok. Ennyitől??? Már attól ősanya valaki, hogy minimális szintem gondoskodik a gyerekéről??? Hozzátettem, hogy mellette egyetemre járok, gyakran van a baba a férjemmel vagy a nagymamával (10 hónapos), de nem baj, ha szoptatom (és ne feledjük, egy csecsemőről van szó, nem egy óvodásról!), akkor az már egyenlő az elborult ősanyasággal? Ha figyelembe veszem, mi a jó neki, akkor már a rabszolgája vagyok? Vagy hogy működik ez?

Kérlek, ha válaszolsz, írd oda, van-e gyereked! Köszi szépen.

2011. febr. 22. 08:22
1 2 3 4
 21/35 anonim válasza:
100%

Szia!

3 gyerkőcöm van.

Az első(12 év) születésekor még a szüleimmel éltünk egy fedél alatt. Nah őt már ici pici korától kezdve átvitte a naygi a saját szobájába, mikor külön költöztünk kb.1 éves volt, akkor gond nélkül tudtuk "vissza" vinni a nagyihoz éjszakázni. Most is rengeteget lóg a mamánál! :)

A középső (4 év) már ide született, viszont az egyetemmiatt elég korán kb 5 hónaposan kezdett a naygi idejárni vigyázni rá, majd a következő évtől ő ment reggel a mamához é mentem érte vagy gyakran ott is aludt. A vidéki nagyinál kb egy évesen volt először 2 hétig. 3 éves koráig évente 2-3 alkalommal volt ott 3-4 hetet is. Mostmár nincs így el ott. Ő már 5 hósan sajos nem szopott, így ezzel nem volt "probléma".

A legkisebb (1 év) viszont egész más. Ő nem rég hagyta abba a szopizást, itthon jól alszik szépen elvan. Most két hete kezdtem hordani a mamához, hogy végre befejezzem a sulit (még egy félév hiányzik), de nem érzi jól magát ott, végig sír... Szóval próbáljuk szoktatni, de ő egész más személyiség is. Mindemelett bármelyiket kendőbe kötöm, ha a helyzet úgy kívánja, kirádulni is úgy járunk férjem az egyiket én a másikat cipelem a hátamon.

Nem tartom magam ősanyának, de ha az lennék, büszke lennék rá! :D

2011. febr. 22. 10:56
 22/35 anonim ***** válasza:
Szia Kedves Kérdező,de jó,hogy megtaláltalak végre!Nem én ősanyáztalak le,de borzasztóan fáj,hogy mindenkit szépen lepontoztál!Olvasd már el az alapkérdésre adott válaszokat!Ki volt az,aki először támadólag írt???TE!!!!Senki nem írta azon az oldalon,de még a következőn sem,hogy te altasd máshol a fél éves szopizós gyermekedet!!!!TAnulj már meg olvasni!Komolyan felbosszantottál!Kedves ide válaszolók,kérlek olvassátok el az alapkérdést is,abból egyből kiderül,hogy abszolút nem írtunk ilyen hülyeségeket,az összes válaszoló a racionalitás keretei között maradt,kizárólag azt próbálták elmagyarázni,hogy egy-két órára más is vigyázhat a babáinkra.Én azért lettem 41 %-os válaszadó,mert a gyermekemet szopi után,alvás alatt kb. másfél órára a nagyira hagytam,míg bevásároltam.Nem akartam őt a beteg emberek közé vinni.Na ez ugyan már miért baj?Jelen kérdés úgy ahogy van provokáció!
2011. febr. 22. 12:08
 23/35 anonim ***** válasza:
Előző válaszoló vagyok.Félre ne értsetek nem az bosszant,hogy lepontoztak,mert leszarom.Csak az emberi rosszindulatúság és butaság...Na az határtalan!
2011. febr. 22. 12:10
 24/35 anonim ***** válasza:
90%

Miért baj, ha a szerint pontoz, hogy neki mennyire hasznos a válasz? Nem lehet őszinte az értékelő? Látod, milyen rosszul esett neki! Már reggel ezen járt a feje.

Had kérdezzen úgy, ahogy ez neki a jelenlegi gond.

Látod, milyen érzékeny. Jót szeretne, és nemcsak magának legalább ezt vegyük figyelembe.

sziasztok! :)

2011. febr. 22. 12:17
 25/35 anonim ***** válasza:
76%
Nem nagyon értelek,kedves előző!?Semmi rosszat nem írtam neki,én csak ott egy válaszoló voltam.Ő volt az,aki támadott.Elolvastad az alapkérdés válaszait?Az egyik előző válaszadó belinkelte.Nekem ugyanúgy rosszul esik,amit ő csinált.Senki nem írt ott ilyet,amire kiírta ezt a kérdést!
2011. febr. 22. 12:27
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy rosszul esik, mert különben nem írtál volna ide. Nagyon diplomatikusan kezdted, de kitört a csalódottság. Nem akarok belekeveredni az alapkérdésbe, csak azt vettem észre, hogy bántjátok egymást. Miért?

Pont ti tudtok egymáson segíteni. Ha megbeszélnétek, biztos könnyebb lenne, mert e miatt most mindenki cefetűl van. Legalábbis szerintem. :)

2011. febr. 22. 12:31
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
Látod ebben tényleg igazad van és köszönöm,hogy fejbe koppintottál!!!Azért fájt annyira,mert tényleg semmi bántót nem írtunk és rosszul esett az egész,de igaz,hgoy a végére meg hagytam magamat belerángatni.És az egészben a legrosszabb az,hogy ráadásul ugyanaz a véleményünk is,csak a kérdező picit csúnyábban adta ezt a tudtunkra.Ha elolvasod a Kedves kérdező ugyanazt a nézetet vallja.Azért megkérném őt is,hogy ismerje el,hogy ott őt senki nem bántotta.Kicsit túl reagálta a dolgot és ez hozta ki belőlünk a kötekedést.Én ezt aláírom.Jó lenne,ha ő is megszólalna.Senki nem bántotta őt azon az oldalon.
2011. febr. 22. 12:43
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

Végre valaki, aki nem bántásnak vesz!!!!!

Persze, miután leírtam, hogy nem folyok bele átolvastam.

Elbeszéltek egymás mellett! Sajnálom!

Meg persze azt is, hogy mindenkit lepontoznak, de senki nem pontoz le. Saját magatokat veritek át! A % annyit jelent, hogy melyik a nagyobb tábor. Vagy nem?

Jólét!:)

2011. febr. 22. 12:51
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén!Nem tudom,sosem érdekelt a pontozás,csak fáj,ha igazságtalanul bántanak!És hidd el nem reagáltam volna,csak átjöttem ebbe a témába és akkor olvasom ezt a kérdést.Na akkor szállt el az agyam.De nem is ragozom tovább,mert neked van igazad!Hülyeségeken ne vitatkozzunk és ez tényleg egy hülye félreértés volt!Ezúton szeretném megkérni a Kedves Kérdezőt,hogy higyje el Őt ott senki nem bántotta!
2011. febr. 22. 12:59
 30/35 A kérdező kommentje:

Hát köszi mindenkinek!

Kedves 87%-os!

Először is: Az "Itt mindenki normális, reális választ adott, kivéve azt az egy ősanyát" - megjegyzést nem tudtam nem magamra venni, és igen, nagyon bántott. Valóban pontoztam, de nem csak én, mert egy szavazattól nem lesz egy válasz 12 meg 24 százalékos, azon kívül én is le lettem pontozva a sárga földig...

Tudom, a válaszom kicsit indulatosra sikeredett, elnézést. Az oka az, hogy az egyik válaszolóban felismertem valakit, aki a babás kategóriába is mindig beleírja, hogy aki az orvosra/védőnőre hallgat gyerekgondozás kérdésében, az h.lye, és mivel a környezetemben is megkapom néha (talán ismered a "Nem ért hozzá sem az orvos, sem a védőnő, sem a nőgyógyász, egyedül ÉN! - típusú nagymamákat), és az anyósomat, ha átjön, mégsem küldhetem el a francba, hát itt adtam ki a feszültséget. Mégegyszer elnézést a stílusért.

Meg aztán nem ez volt az első eset, bár általában nem belém szoktak kötni, mert ritkán megyek bele vitába, de nagyon bánt, hogy egyesek semmiféle más véleményt/gyakorlatot nem képesek tolerálni. Gondolok itt a babakocsi/hordozókendő, egy ágyban/egy szobában/teljesen külön alvás meg hasonló témákra. Egyszerűen ocsmány, mik tudnak ilyen helyeken menni, mintha nem lenne nekem teljesen mindegy, hogy hol altalja a szomszédasszony a gyerekét.

Na ennyi, azóta igazából már lenyugodtam, szerintem spongyát rá. :)

2011. febr. 22. 13:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!