A kapcsolatotokban ki az "okosabb"?
De jó kérdés!
Nálunk szerintem a férjem az okosabb, de én örülök ennek, mert jó felnézni rá emiatt. Van egy rakás diplomám, de mégis a lexikális tudása és a gyakorlati érzéke is sokkal jobb az enyémnél. Több nyelven is beszél. Neki nincs diplomája, de a jég hátán is megélne, a logikája és az emberismerete is elismerendő. Nyelvtanban jobb vagyok :) legalább..
Nálunk a férjem az okosabb, bár ez nem jelent sokat, mert ő mindenkinél okosabb.
Eleinte sokat bosszantott, aztán megismertem a jó oldalát, illetve idővel megszoktam a tudálékoskodását, így már csak néha bosszant... :D
A tudás "relatív":) Nyelvtani dolgokban én vagyok jobb. Többet értek a pszichológia és e köré tartozó tudományokhoz, mivel ez a szakom. A párom is ért hozzá már valamennyire, mert eltanulta tőlem, de ebben azért én vagyok a jobb.
Ő orvosira jár, én ahhoz vagyok hül..e, néha nagyon alapdolgokat kérdezek meg tőle, mert egyszerűen nincs honnan tudjam....Ő meg azt okoskodja.:) Képes nekem órákon át mesélni egy baktériumról vagy egy csontról, betegségről:-S
Töriben én vagyok a jobb, fizikában, kémiában meg Ő. A "számítógépb.zi" és mindenttudó szintén a párom.
Ennek ellenére én nem érzem butának magam mellette, nem vagyok én sem fogyatékos:)
Számomra fontos, hogy a páromra felnézhessek és az egyik ilyen dolog a tudás, nekem fontos, hogy hozzá tudjon szólni dolgokhoz, legyen véleménye, ne legyen olyan mint a föld...
Mikor veszekedünk mindketten "okosak" vagyunk egyikünk sem tágít.
Általános intelligenciája a páromnak szintén magasabb mint az enyém, ugyanakkor jobban tud filmekhez, zenéhez ilyen dolgokhoz szólni.
A konyha, az állatvilág, a falu az meg az én hatásköröm, mert a párom városi legény :D (egyébként én is csak sokat jártam falura...)
Kicsit eltértem, e szerintem nálunk nincs okosabb...csak más más területen vagyunk helyben:)
2o-L 21-F
A párom egyértelmuen okosabb, viszont én vagyok az életrevalóbb, nincs olyan, amit ne tudnék elintézni.
O bolcsész, a torténelemben, irodalomban nagyon otthon van, 6 nyelven beszél folyékonyan ...én viszont 3 nyelven programozok, dolgozok, mellette félállásban konyvelek, suliba járok, én vagyok az o kis kockafeju szamítógépb*zija - mérnoki diplomám van.
Teljesen más teruleteken mozgunk, a tudásunk nehezen osszehasonlítható, de én úgy gondolom, hogy o az okosabb.
Egyszer elgondolkodtam azon, hogyha megtetszene neki egy bolcsészlány, akkor egy olyannal sosem tudnám felvenni a versenyt - hiába vagyok olvasott, de nem érdekel melyik kolto-író mit írt, milyen stílusban, mikor, lesz*rom, csak azért olvasom, mert tetszik. Sok bolcsészlánynak bejon, hogy o ilyen okos meg tájékozott, és a szemem láttára is simán rányomulnak, szerencsére nem veszi a lapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!