Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A kapcsolatotokban ki az...

A kapcsolatotokban ki az "okosabb"?

Figyelt kérdés
Ki az aki több mindent tud? Akár nyelvtani vagy történelmi dolgok. Nálunk barátom nagyon okos én pedig hiába járok egyetemre nagyon nem vagyok képben alapvető dolgokban. Az, hogy egyetemre járok tényleg véletlen jött össze. Kit mennyire zavar amugy, hogy ő a barátnőjéhez/barátjához képest nagyon buta?
2011. febr. 21. 18:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Mi nagyon egy húron pendülünk,szóval intelligencia terén szerintem ugyanaz az "állás",érzelmi intelligencia terén szintén,alapvető dolgokban(amit te is írtál,irodalom,töri,stb)szerintem szintén.Mi nagyon egyforma emberek vagyunk,viszont ő hiába idősebb tőlem bizonyos dolgokban(az élet dolgai,emberi kapcsolatok) kicsit naív még a felfogása,de erre nem mondanám azt,hogy felém billen a mérleg,egyszerűen én jobban átlátom már ezeket.
2011. febr. 21. 19:05
 12/24 anonim ***** válasza:
*helyesírásban :)
2011. febr. 21. 19:07
 13/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nincs hatalmas különbség köztünk végülis. Én talán arról tudok többet tanulmányilag ahova egyetemre járok. Persze ő nagyon okosnak tartja magát és bármilyen téma van mindig mindent jobban tud , de nem csak nálam mindenkinél. :) Mondjuk neki ilyen a természete, okoskodó. :)
2011. febr. 21. 19:08
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
klasszikusan véve IQ kábé egyforma, műveltség terén magasan többet tudok, végzettség szerint mindketten diplomások leszünk egy nap, igaz nagyon más területen:)
2011. febr. 21. 19:13
 15/24 anonim ***** válasza:
68%

De jó kérdés!

Nálunk szerintem a férjem az okosabb, de én örülök ennek, mert jó felnézni rá emiatt. Van egy rakás diplomám, de mégis a lexikális tudása és a gyakorlati érzéke is sokkal jobb az enyémnél. Több nyelven is beszél. Neki nincs diplomája, de a jég hátán is megélne, a logikája és az emberismerete is elismerendő. Nyelvtanban jobb vagyok :) legalább..

2011. febr. 21. 19:16
 16/24 anonim ***** válasza:
58%

Nálunk a férjem az okosabb, bár ez nem jelent sokat, mert ő mindenkinél okosabb.

Eleinte sokat bosszantott, aztán megismertem a jó oldalát, illetve idővel megszoktam a tudálékoskodását, így már csak néha bosszant... :D

2011. febr. 21. 19:34
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

A tudás "relatív":) Nyelvtani dolgokban én vagyok jobb. Többet értek a pszichológia és e köré tartozó tudományokhoz, mivel ez a szakom. A párom is ért hozzá már valamennyire, mert eltanulta tőlem, de ebben azért én vagyok a jobb.

Ő orvosira jár, én ahhoz vagyok hül..e, néha nagyon alapdolgokat kérdezek meg tőle, mert egyszerűen nincs honnan tudjam....Ő meg azt okoskodja.:) Képes nekem órákon át mesélni egy baktériumról vagy egy csontról, betegségről:-S

Töriben én vagyok a jobb, fizikában, kémiában meg Ő. A "számítógépb.zi" és mindenttudó szintén a párom.

Ennek ellenére én nem érzem butának magam mellette, nem vagyok én sem fogyatékos:)

Számomra fontos, hogy a páromra felnézhessek és az egyik ilyen dolog a tudás, nekem fontos, hogy hozzá tudjon szólni dolgokhoz, legyen véleménye, ne legyen olyan mint a föld...

Mikor veszekedünk mindketten "okosak" vagyunk egyikünk sem tágít.

Általános intelligenciája a páromnak szintén magasabb mint az enyém, ugyanakkor jobban tud filmekhez, zenéhez ilyen dolgokhoz szólni.

A konyha, az állatvilág, a falu az meg az én hatásköröm, mert a párom városi legény :D (egyébként én is csak sokat jártam falura...)

Kicsit eltértem, e szerintem nálunk nincs okosabb...csak más más területen vagyunk helyben:)

2o-L 21-F

2011. febr. 21. 20:00
 18/24 anonim ***** válasza:
51%
Én vagyok az okos, és ezt mindketten tudjuk, de nem hangoztatjuk.
2011. febr. 21. 20:14
 19/24 anonim ***** válasza:
75%

A párom egyértelmuen okosabb, viszont én vagyok az életrevalóbb, nincs olyan, amit ne tudnék elintézni.

O bolcsész, a torténelemben, irodalomban nagyon otthon van, 6 nyelven beszél folyékonyan ...én viszont 3 nyelven programozok, dolgozok, mellette félállásban konyvelek, suliba járok, én vagyok az o kis kockafeju szamítógépb*zija - mérnoki diplomám van.

Teljesen más teruleteken mozgunk, a tudásunk nehezen osszehasonlítható, de én úgy gondolom, hogy o az okosabb.

Egyszer elgondolkodtam azon, hogyha megtetszene neki egy bolcsészlány, akkor egy olyannal sosem tudnám felvenni a versenyt - hiába vagyok olvasott, de nem érdekel melyik kolto-író mit írt, milyen stílusban, mikor, lesz*rom, csak azért olvasom, mert tetszik. Sok bolcsészlánynak bejon, hogy o ilyen okos meg tájékozott, és a szemem láttára is simán rányomulnak, szerencsére nem veszi a lapot.

2011. febr. 21. 20:20
 20/24 anonim ***** válasza:
A párom műveltebb és okosabb is mint én. Én gyakorlatiasabb vagyok,meg a szakterületem tudományai természetesen mennek.
2011. febr. 21. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!