Jól működik a kommunikáció a kapcsolatotokban?
Miben nyilvánul meg az, ha egy kommunikáció jól működik? Nyilván mindent meg lehet beszélni, de ez kicsit elvont. Mondanátok konkrét példákat?
Én úgy vélem, hogy a mi kommunikációnk HOZZÁNK KÉPEST jól működik. Mindketten érzékenyebb típusúak vagyunk, és nehezen fogadjuk a kritikát. Eljutottunk azonban egy olyan szintre, hogy nem esik rosszul, ha azt mondja nem volt az igazi a kaja, és ő sem bántódik meg ha pl megmondom, hogy büdös a szája (cigarettázás után mondjuk ha megyünk valahova). Hozzánk mérten ez már haladás, mástól nem tudom enyhe lelki sértődöttség nélkül fogadni a kritikát.
A ti kommunikációtok milyen?
Ilyeneken mi sosem akadtunk fenn,de ha nektek haladás,akkor tök jó,és gratula:)
Szerintem egyébként akkor működik jól a kommunikáció,mikor semmitől nem kell félnem,bátran ki-,és elmondhatok bármit a páromnak.
Konkrét példát nem tudok felhozni, de igen, jól működik a kommunikáció köztünk. Mindent megtudunk beszélni, nem az van, hogy hallgatunk, és majd valamikor kiadjuk magunkból.
De már szavak nélkül is megértjük egymást, ismerjük annyira jól egymást, hogy tudjuk kinek mi a véleménye a dolgokról.
21 éves menyasszony!
Szia:) Nálunk sem volt minden "tökéletes" az első időkben...sokszor csak ültünk egymás mellett, duzzogva, vagy éppen "csak úgy" de ki nem találtuk volna egymás baját. Főleg a párom. Aztán ő olyan "tipikus férfi", ha ezt meglehet fogalmazni. VAn egy beköpése, megsértődöm, aztán néz szét, hogy "ezt meg miért?":) Na de ez régen volt...
MAnapság mindent megbeszélünk, igen lehet közhelynek hangzik, de a párom, mint kb a legjobb barátnőm:) Meghallok egy jó pletykát, azonnal elmondom a páromnak, ha értesülök valamiről, ha valami bánt, ha valamitől boldog vagyok, ha gondom van...bármi...mindig a párom az első. És nem tudom elmagyarázni, hogyan, de évek óta ez nála is működik...annyira, hogy előfordul akár az éjszaka közepén (ha nem vagyunk épp egy városba) felhív, beszélgetünk egyet majd visszafekszünk...
De előfordul (mivel nem egy városban járunk egyetemre) ha eszembe jut egy vicc napközben akkor felhívom, elmondom neki...
Ezen túl a szemébe "merek" mondani bármit, ha büdös a szája, ha nem ízlik amit éppen hozott nekem, ha valami bajom van vele...persze a jó modor határain belül, de beszólok neki. Ő is nekem. Nincsenek titkaink... (most látom a büdös szájat Te is írtad:))
Szóval nálunk ez már csak így megy...ő a "legjobb barátnőm", amellett, hogy a párom:) már 4 éve...
21-L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!