Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az idősök miért feltűnően...

Az idősök miért feltűnően bámulnak?

Figyelt kérdés

Tegnap is busszal mentem és álltam az ajtó előtt, és egy kb 65 éves csávó meg folyamatosan bámult. Látta, hogy ránéztem és zavar, hogy bámul de le sem vette rólam a szemét.

Tényleg ilyenek az idősek?

Nem először volt már ilyen.

Ráadásul nincs is rajtam mit nézni, úgy öltözök mint az átlag ember, rövid hajam van.

21/F

2011. febr. 18. 13:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 anonim ***** válasza:
85%

"Ha mégis rosszul érzem magam, akkor a hiba az én fejemben, az én szoftveremben van"

Tévedés, ezek ősi védelmi ösztönök. A legtöbb ember még ma is képes megérezni azt, ha valaki pont őt nézi, ami egy önvédelmi reakció. Az állatoknál a szemkontaktus a támadás, agresszió jele, és ez az embernél is így volt, és bizony van még ma is, ha idegenekről van szó. Ezek kiirthatatlan dolgok.

2011. febr. 18. 16:39
 62/71 anonim ***** válasza:
68%
Egyszerű a válasz:azért bámulnak, mert bejössz nekik ;)
2011. febr. 18. 17:51
 63/71 anonim ***** válasza:
65%

Nem feltétlenül rosszindulatból bámul, mert vannak idősek, akik szeretik a fiatalokat. Engem is volt már, hogy nézett idős néni meg bácsi egyaránt. Ilyenkor szerintem is elmerengnek a saját fiatalkorukon, pl. visszaemlékszik, hogy ő hogyan öltözködött ennyi idősen..stb.

25 N

2011. febr. 18. 18:03
 64/71 anonim ***** válasza:
38%
A vén bu*i is megnyalja a sót :D
2011. febr. 18. 18:38
 65/71 anonim ***** válasza:
91%

Nos, az én esetem teljesen speciális.

Én egy 20 éves lány vagyok, és mozgássérült. Fura járógéppel, meg járókerettel járok, ami miatt többször leszólítottak, hogy "hol lehet ilyen jó bevásárló kocsit venni?" Többek közt ma is ez volt. Az emberek bámulnak, leszólítgatnak, hogy mi bajom van, és ez mindig a 40+-os korosztály. Nagyon pásztáznak, mutogatnak, ha megbotlom kiröhögnek-többször volt rá példa-. Amikor megkérdezik, legtöbbször parancsolják, és amikor látják, hogy nem akarok válaszolni, annál erőszakosabbak. És mégis tök idegeneknek mi köze van ahhoz, hogy mi bajom van?

Egyébként semmi feltűnő nincs bennem, nem festem magam, normálisan öltözködöm, csak ott a DE.

Egyszer megtörtént, hogy egyik volt osztálytársammal beszéltem az utcán, megállt mellettem egy idős nő, és bizony csak állt és bámult hosszú másodpercekig. Egy idő után rám mutatott, hogy mi bajom van, meg hogy ez mi (járókeret)? Anya félrehúzott, és még akkor jött utánam, és bámult. Van, hogy a szájuk is tátva marad.

Tehát igenis vannak bunkók,de ez nem csak az idős korosztályra vonatkozik.

Jaj, még azt bírom, amikor leszólítanak, hogy tudják ,hogy meg fogok gyógyulni, mert egy ilyen szép kislánynak nem lehet semmi baja. Ilyenkor nagyon be tudok rágni. Tudom, hogy jót akar, de ismerjük be, nagyon durván hangzik így, pláne, hogy NEM fogok meggyógyulni, és nem is ismer.

Még az ülőhely átadásához szeretnék pár szót szólni. A fiatalok nagy része nekem sem adja át a helyet, és az 50-60 év körüliek szokták. Olyan is megesett, hogy állok- ha elindul a busz majdnem elesek, ha 2 kézzel kapaszkodom is- és a fejem fölött ülve tárgyalták, hogy "Néézd már, szegény mindjárt elesik! Téényleg, jaj szegééény!"

Nekem csak ennyi lett volna a hozzászólni valóm. Igaz, nem pont a kérdésre válaszoltam, de összegezve:

-vagy egyszerűen bunkó az illető

-vagy tényleg csak elmereng, bár szerintem ez ritka

-vagy pedig sajnos tényleg elkezdődött az időskori butulás.

Az esztelen bámulás viszont nem csak az idősek hobbija, legalábbis a személyes tapasztalataim azt mutatják.

V.

2011. febr. 18. 19:06
 66/71 anonim ***** válasza:
67%

Hehe,engem is mindig bámulnak a vonaton. xĐ Ránézek,és les tovább,de már megszoktam. :D Elfordulok mintha nemis nézne,és bambulok tovább ki az ablakon és hallgatom a zenét,így elfelejtem hogy bámul. xĐ

16L

2011. febr. 20. 12:17
 67/71 anonim ***** válasza:
45%
Talan szeretnenek ok is ujbol fiatalok lenni, nem kell mindig rossz neven venni ha egy idos bamul, nem biztos, hogy rossz szandekkal bamulnak. Az oregek mar csak ilyenek. Nem veszik eszre magukat, hogy biza ez zavaro egyeseknek. Jobb erzes ranezni egy fiatalra, mint egy oreg szatyorra. Engem peldaul eredekelnek az emberek, a tekintetuk, a sorsuk, az, ami a vonasaik mogott rejtozik. Te nem nezel ra soha senkire a buszon, csak a foldet bamulod?
2011. febr. 20. 18:02
 68/71 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem is csak nosztalgiázott az öreg, vedd fel a nagyvárosi magatartást, és kerüld a szemkontaktust mindenkivel! Ezzel növeled a biztonságodat.

Figyeld meg mit csinál egy kínai, vagy egy külföldi ha tömegközlekedik.

2011. febr. 20. 20:34
 69/71 anonim ***** válasza:
13%

A múltkor a Hódmezővásárhelyiek bámultak. Most meg már az öregek is. Szerintem nyugodtan jelentkezz a pszichiátrián.

Vagy pedig kisebbségi komplexus elnyomásaként, mindenféle taknyos, nyálas vackok lógnak az arcodból

2011. febr. 20. 22:12
 70/71 A kérdező kommentje:

"A múltkor a Hódmezővásárhelyiek bámultak. Most meg már az öregek is."

?

2011. febr. 21. 07:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!