Az idősök miért feltűnően bámulnak?
Tegnap is busszal mentem és álltam az ajtó előtt, és egy kb 65 éves csávó meg folyamatosan bámult. Látta, hogy ránéztem és zavar, hogy bámul de le sem vette rólam a szemét.
Tényleg ilyenek az idősek?
Nem először volt már ilyen.
Ráadásul nincs is rajtam mit nézni, úgy öltözök mint az átlag ember, rövid hajam van.
21/F
"osztom az eszt, mert van. Neked, habar "felnott" vagy, meg nincs, de lehet sosem lesz. Mind ezt irom, szemtelenul megirt kerdesed alapjan. "
Szemtelenül megírt kérdés? Hú érdekes ember vagy ám. Abban mi a bunkóság, hogy leírtam, hogy az idősek bunkók amiért bámulnak? Akkor teljesen normális, hogy bámul az arcomba és látja, hogy zavaromban nem is tudok már hova nézni? Érdekes a fiatalok sosem bámulnak 10 percig.
"Csak ennyi. Nem fogok veled leallni vitatkozni, idomet nem vagyok hajlando pocsekolni. "
Akkor mi a fenének szóltál hozzá a kérdéshez?
Egyébként azért jó lenne ám ha magyarul írnál egy magyar oldalra. Nem igaz, hogy nem telik magyar billentyűzetre ha már ilyen okos és tanult ember vagy.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:19,
Sajnalom hogy ez tortent veled. A nover is hibas ebbe. Meg mielott az elso tolakodo bejutott volna, akkor kellett volna a szamsorrendhez tartani magat. neked is hangosabban kellett volna szolni rogton.
Ugy veszem eszre, ez magyar hagyomany, barmily korban, a tolakodas. Hidd el, nyugaton, meg a kis gyerek aki var a kozertben a pultnal, arcat alig lehet latni, ot is figyelembe veszik, ha elobb allt ott, meg szolnak a felszolgalonak, hogy a kis srac a kovetkezo.
Mar kis iskolaban tanitjak, hogy illedelmesen, de allj ki a jogod melle. Kimondottan ilyen esetben, a korrekt kommunikacio az lenne, hogy "en voltam a kovetkezo, koszonom."
"Az idősök miért olyan bunkók"
Ezek szerint apád, anyád nagyanyád, nagyapád is bunkó!
Meg azt hiszem te is!
"A nyugdíjasok pedig miért azzal a busszal akarnak mindenáron utazni, amivel a diáksereg is iskolába megy reggel? Hogy korábban érjen a piacra? Tehát a végtelenségig lehet ezt folytatni."
Mondjuk ez is igaz, hogy reggel mindig tele van a busz diákokkal és látják, hogy már egyszerűen nincs hely felszállni de mégis megpróbálják, aztán állunk a busszal 10 percet mire jut mindenkinek hely. Nem értem én se, hogy mondjuk 70 évesen hova siet a 6:45-ös busszal. Ráadásul 5 percenként indul ilyenkor busz reggel kb fél óráig tehát bőven lenne hely más busszal menni de mondjuk egy iskolásnak azért jó ha időben beér a suliba.
"Ugy veszem eszre, ez magyar hagyomany, barmily korban, a tolakodas."
Mennyire igaz!
Pár éve Wemimarban nyaraltunk, és az egyik túra alkalmával velünk jött egy másik magyar család is. Amíg a kisbuszra vártunk, az a család ott torlódott a megálló előtt 1 m2-nyi helyen, hogy jó helyet tudjanak foglalni. Mindenki más ült, beszélgettek, sétáltak, amíg jött a busz, csak az a család várt úgy a megállóban, mintha jegyre venné épp a kenyeret. Úgy égett a fejünk, mert láttuk, hogy fényévekre vagyunk a német színvonaltól és szociális kultúrától.
"Ezek szerint apád, anyád nagyanyád, nagyapád is bunkó!
Meg azt hiszem te is!"
Tényleg ennyire fogyatékos itt mindenki? Nem volt egyértelmű a kérdés? El kéne ám olvasni. Azt hittem magyarul tudtok. Azokkal az idősekkel van bajom akik bámulnak de a normálisabb fajtával semmi problémám.
" 48 éves nő vagyok, 10 éves munkába buszozás alapján már bőven volt alkalmam megtapasztalni a fiatalok előzékenységét a buszra szállások alkalmával. Sajnos többségük a fejemen is átgázolt volna, nehogy ne maradjon neki ülőhely a buszon. Így aztán inkább hátra álltam, had menjen előre a nyáj, mert ha még lenne is üres hely a buszon, azt ők már úgyis lefoglalták egymásnak. Ha van is köztük olyan, aki átadja egy mellette álló idős embernek a helyet, az szinte mindig a lányok közül való volt, de azt is képesek elnézni, hogy a gyerekét a karján tartó nő mellettük áll.
Akkor most én is kérdezem meg, hogy miért ilyen bunkó, tirpákok a fiatalok?"
Igazad van maximálisan. Tényleg ilyenek a buta tinik. Át sem adják a helyet másnak. Én ezért 90%-ban le sem ülök, 21 évesen bírok még állni, így aki akar annak lesz hely, mert nem ülök le.
"Egyébként sok fiatalon van mit bámulni, viccesebbek, mint egy kabaré műsor, talán téged is azért bámultak. Nem gondolod?"
Leírtam, hogy átlagos ember vagyok. Normál fekete cipőm van, farmer volt rajtam az is egy alap farmer nem extra. Sima vastag pulóver volt rajtam, vastag kabáttal. Tetoválásom nincs, testékszerem nincs. Tehát nincs ok amiért megbámuljanak. Még a hajam sem hosszú hanem egy átlag kb 2 cm-es haj be sem volt zselézve meg semmi.
A hülye emósokat megbámulják azt megértem de egy normál embert nincs miért és igen is zavaró. Bár még az emósokat is bunkóság 10 percig bámulni.
Én ha ránézek valakire és látom, hogy látja akkor 2mp múlva már nem nézek oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!